Webmail

5 tips om nóg efficiënter online te vergaderen

Online meeting
11 juni 2023 - 5 min

Naar kantoor komen werken om die ene vergadering niet te missen? Da’s al lang verleden tijd dankzij videoconference calls. Wil jij het efficiënt aanpakken? En het maximale uit je meeting halen? Neem dan zeker deze 5 tips in acht om digitaal te vergaderen.

 

1. Maak afspraken

Goede afspraken maken goede vrienden, ook online. Bedrijven die duidelijke afspraken maken over videobellen, vergaderen efficiënter. Beperk bijvoorbeeld je meetings, stop op tijd - na 50 minuten - en duid zeker een gespreksleider aan. Communiceer deze afspraken en leef ze ook na.

2. Spreek ook met gebaren 

Door elkaar praten? Da’s online nog vervelender dan in ‘t echt. Probeer dus één voor één aan ‘t woord te zijn. Spreek daarom eenvoudige gebaren af. Geef met je hand aan dat je iets wil zeggen. Of steek je duim op om goedkeuring te geven.

3. Stel een agenda op 

Organisatie en structuur zijn cruciaal om efficiënt online te vergaderen. Stel op voorhand een agenda op mét tijdsslots. De gespreksleider zorgt voor een stipt begin en focus op de agendapunten.

4. Professionaliseer je thuiskantoor 

Je home office of thuiswerkplek is vandaag een persoonlijke ruimte in je huis, waar werk en privé door elkaar lopen. Geef deze persoonlijke ruimte een professioneel tintje. Zorg voor stilte, een stabiel beeld en goede hoofdtelefoon met microfoon. Creëer rust op de achtergrond en voldoende licht in je gezicht.

5. Kies één tool 

Er bestaan veel veilige oplossingen om online samen te werken: Skype for Business, Microsoft Teams, Unify Circuit, Avaya IX Spaces, Alcatel Rainbow, Google Meet … Kies één oplossing: het liefst een tool die je makkelijk kan integreren in de al bestaande infrastructuur. 

Haal jij alles uit je Microsoft Teams?

Nog meer inspiratie

Artikel

Handige Microsoft 365-tools om je zaak efficiënt te runnen
Productief werken, thuis en on-site? In contact blijven met collega’s en klanten? Deze Microsoft 365-tools helpen jou vlotter en efficiënter werken.

Artikel

Must-haves voor het perfecte thuiskantoor
Even een dagje de files vermijden? Met deze checklist heb jij alvast alle kantoor must-haves bij de hand voor een efficiënt thuiskantoor.

Artikel

5 tips om nóg efficiënter online te vergaderen
Naar kantoor komen werken om die ene vergadering niet te missen? Da’s al lang verleden tijd dankzij videoconference calls.

Artikel

Wat heb je nodig voor optimaal thuiskantoor?
In deze checklist krijg je tips voor de inrichting van je thuiskantoor. Ergonomie is natuurlijk heel belangrijk, maar … koffie en goeie wifi zijn cruciaal!

Artikel

Gratis versie van Microsoft Office gebruiken
Wist je er een gratis versie van Microsoft Office bestaat? Jawel, de officiële Microsoft 365 Word, Excel en PowerPoint, zonder abonnementskosten?