nl

Tips voor mobiel verbruik in het buitenland

Je betaalt soms buitenlandse tarieven als je belt, sms't en surft in het buitenland. Vanaf je een grens oversteekt, sturen we jou een sms waarin staat hoeveel 1 MB mobiele data kost waar je op dat moment bent. Zoek best al voor je vertrek op hoeveel de roamingkosten bedragen.

Roaming met je Telenet-abonnement

Onthou deze tips om je mobiel verbruik bij ons op reis te beperken.

Kijk je mobiel vebruik na

Je verbruik is zo actueel mogelijk, maar soms zit er op reis wat vertraging op (bv. een oproep niet meteen zien). Kijk je verbruik na via MyTelenet of de MyTelenet-app. Bij een bepaald verbruik kan je ook herinneringen ontvangen. Stream je via je mobiele data? Daarvoor sturen we pas reminders na 1 uur streamen.

Blokkeer dataverbruik buiten bundel

We blokkeren je dataverbruik zodra je € 60,5 (€ 50 excl. BTW) buiten je abonnement spendeert.

Pas op in grensgebieden met landen buiten de EU

Ben je bv. op cruise tussen Griekenland en Turkije? Of rij je langs Andorra of Zwitserland? Let dan op met je dataverbinding! Je toestel maakt altijd verbinding met de dichtstbijzijnde mast en die kan in een duurdere regio staan.

Gebruik wifi van buitenlandse partners

Via wifi surfen en bellen, kost je niets extra. In sommige landen kan je verbinden met de publieke netwerken van onze partners. Zo surf je ook daar onderweg via wifi.

Opgelet! Het bedrag dat je ziet bij je mobiele data is mogelijk hoger dan wat je werkelijk verbruikte. Geen zorgen, dat zijn megabytes die we even reserveren zodra je mobiele data begint te gebruiken. Nadien rekenen we alleen de megabytes aan die je effectief verbruikt hebt.

Abonnement bij een buitenlandse operator

Je kan met je Telenet-abonnement natuurlijk overal ter wereld surfen. Maar dat kan, afhankelijk van waar je bent, een prijzig verhaal zijn. En dan kan het interessant zijn om een extra abonnement te nemen bij een andere Europese operator voor je dataroaming. Al je dataroamingverbruik wordt dan aangerekend door de andere operator.

  • APN staat voor Acces Point Name (toegangspunt). Operatoren gebruiken het wereldwijd om een toestel toegang te geven tot internet via mobiele verbindingen.
  • De Telenet-APN is telenetwap.be. Als je een contract afsluit met een andere operator, moet je ook even je APN aanpassen via de instellingen van je toestel.
  • Terug thuis? Vergeet dan niet je APN-instellingen terug te zetten naar je Telenet-APN. Dat is vooral belangrijk voor je volgende reis naar het buitenland.
  • Als je EU-APN dan nog steeds actief is, kan je problemen krijgen met je dataroaming. We sturen je dan een sms om je APN-instellingen aan te passen.
  • Je krijg nog steeds Telenet-herinneringen voor je belminuten en sms'en. Vergeet niet: ook voor telefoon en sms'en gelden roamingtarieven buiten de EU!
  • Voor je mobiele data krijg je geen Telenet-herinneringen meer als je dataverkeer via een andere operator verloopt. Die andere operator kan je wel op de hoogte houden van je verbruik.
  • Telenet blokkeert ook je verbruik niet zodra je meer dan € 60,5 aan data verbruikt in het buitenland. Daar is je andere operator verantwoordelijk voor.
  • Verbruikslimieten en blokkeringen op je data werken niet voor je Telenet-contract. Daarvoor kan je terecht bij je andere operator.