nl

Welke factoren beïnvloeden je Powerline-verbinding?

Via het elektriciteitsnetwerk maken je (Wifi) Powerlines verbinding tussen je modem en je toestellen (computer, decoder, ...). Gebruik je een Wifi Powerline, dan breiden je Powerlines ook je wifi-netwerk uit. Je hebt minstens 2 Powerlines nodig: een Powerline aan de modem en een (Wifi) Powerline in de ruimte waar je je netwerk wil uitbreiden. Sommige factoren kunnen de kwaliteit van je Powerline-verbinding beïnvloeden:

Goed om te weten

Gebruik je de Telenet 360° Pods om je wifi uit te breiden? Lees er dan meer over op deze pagina

Stekkerblokken en verlengkabels

Steek je Powerlines altijd rechtstreeks in een stopcontact. Stekkerblokken en verlengkabels verminderen de kwaliteit van het signaal sterk. Je (Wifi) Powerline heeft een ingebouwd doorvoerstopcontact. Je kan dus perfect een stekkerblok of verlengkabels in je (Wifi) Powerline steken.

 

Tip: Heb je een stopcontact met aarding? Gebruik dat! Je kan zo nog hogere snelheden halen. 

Kwaliteit van het elektriciteitsnetwerk

De snelheid van je internetverbinding via Powerline hangt af van de leeftijd en de staat van je elektriciteitsnetwerk. Hoe recenter je elektriciteitsnetwerk, hoe beter de kwaliteit en de snelheid van je Powerline-verbinding.

Afstand tussen de Powerlines

Je internetverbinding via Powerline verloopt via je elektriciteitsnetwerk. Een grote afstand tussen de Powerline aan je modem en je (Wifi-)Powerline aan je toestel kan de snelheid van je Powerline-verbinding vertragen.

Verstoring van andere Powerlines

Meerdere Powerlines in huis kunnen elkaar verstoren. Gebruik daarom enkel Powerlines waar dat nodig is. Zo verminder je de kans op interferentie. Zorg er zeker ook voor dat je verschillende Powerlines compatibel zijn met elkaar.

 

Woon je in een appartementsgebouw? Dan kunnen Powerlines van je buren ook voor storing bij jou zorgen. 

Installatie met zonnepanelen

Heb je een installatie met zonnepanelen? Dan kunnen die storingen veroorzaken op je Powerlines.