nl

Alles over Telenet 360° Wifi

Telenet 360° Wifi is het gloednieuw wifi-systeem dat je netwerk uitbreidt bij je thuis, meebeweegt met jou en wat je doet, overal in huis, 360° in het rond. De pratende helden in dit nieuwe wifi-systeem zijn de Telenet 360° Pods. Het zijn slimme toestellen die samen met de modem één ononderbroken en intelligent netwerk vormen via straffe mesh-technologie. De wifi-pods staan constant met elkaar in contact en passen zich aan aan jouw wifi-gebruik en gewoontes. Zo blijf je altijd verbonden met een optimaal wifi-signaal, ook als je rondloopt in huis.

Telenet 360° Wifi installeren

Eerst en vooral

Telenet 360° Wifi kan je niet combineren met een andere wifi-oplossing. Verwijder dus eerst en vooral al je andere wifi-oplossingen (Powerlines, Wifi-Powerlines, Access Points,...) van Telenet en van andere merken.

Huurde je Telenet-boosters?

De huur stopt als: 

  • je de Wifi-boosters inlevert via een winkelpunt of retourpunt.
  • je proefperiode van 3 maand op Telenet 360° Wifi afloopt. Je krijgt van ons dan een uitnodiging om de boosters terug te sturen.
  • Stuur je de Wifi-boosters niet op tijd terug? Dan moeten we een vergoeding aanrekenen. Niet vergeten dus!
Kocht je (Telenet)-boosters?

Je kan deze niet combineren met Telenet 360° Wifi. Je levert ze best in bij een recyclagepark.

OPGELET: eens je de Wifi-boosters binnenbracht en koos voor Telenet 360° Pods, kan je geen Wifi-boosters van Telenet meer bestellen.

Goed om te weten

Telenet 360° Wifi leveren we samen met de Telenet 360° Modem als je die nog niet hebt. Installeer zeker ook die modem want die geldt als startpunt van je thuisnetwerk en bevat je eerste wifi-pod. Plaats de modem dus indien mogelijk volgens de installatietips hieronder.

Klaar voor installatie!

Installatie via de app
Installatietips
Digitale tv en andere slimme toesellen
Installatie via de app
Installatietips
Digitale tv en andere slimme toesellen

Telenet 360° Wifi installeer je via de MyTelenet-app. We helpen je er stap voor stap op weg om het wifi-hart van je huis te laten kloppen. Zorg dat je de laatste versie hebt van de app!

Zijn je Telenet 360° Pods (en Telenet 360° Modem) geleverd?

Dan zie je dit bericht in je MyTelenet-app:

Zie je geen bericht over de installatie van je wifi-pods in de app?

Dan ben je misschien aangemeld met een verkeerde Telenet-login. Meld je aan met het e-mailadres van de beheerder van je account en probeer opnieuw. Zeker aangemeld met de juiste gegevens? Probeer dan deze stappen:

Centraal

Plaats de wifi-pods centraal in je huis voor het beste bereik. Kies dus eerder voor binnenmuren dan buitenmuren!

Niet te ver

Zorg ervoor dat de afstand tussen de wifi-pods niet te groot is, zodat ze goed met elkaar kunnen communiceren. Laat dus maximum 2 à 3 kamers tussen de wifi-pods.

Niet verstopt

Je wifi-pods mogen gezien worden. Plaats ze dus niet achter een zetel, kast of ander voorwerp, want dan verzwakt het wifi-signaal.

Op ontdekkingsreis...

Wil je internet tot achteraan de tuin? Of in een andere afgelegen plek van je huis? Dan heb je 2 opties.

Extra wifi-pods

Breid je netwerk uit met extra wifi-pods. Test het even of dit de juiste oplossing is voor jou. Werkt het niet? Dan stuur je de wifi-pods terug.

Via UTP-kabel

Ligt er een UTP-kabel naar waar je je netwerk wil uitbreiden? Verbind de wifi-pod dan met die UTP-kabel. Klaar!

Digitale tv aangesloten op modem of Powerline

Verwijder je oude Powerline of modem en verbind je Telenet TV-box, Digicorder of Digibox met een netwerkkabel (UTP) met je nieuwe Telenet 360° Modem of Telenet 360° Pod. Welke UTP-poort van je wifi-pod je gebruikt, maakt geen verschil. Beiden kunnen onze maximale snelheid vandaag (1Gbps) aan. De ingang met het wereldbol-icoontje maakt je wifi-pod klaar voor de toekomst want die kan zelfs 2 Gbps aan!

Digitale tv via wifi

Heb je een Telenet TV-box? Dan kan ook verbinden via wifi. Zo kan je je wifi-pod op een andere, misschien beter geschikte plaats gebruiken. Niet zeker of je een Telenet TV-box hebt? Die ziet er zo uit:

Andere slimme toestellen

Al je andere slimme toestellen verbind je zoals je zelf wil: via wifi of met een UTP-kabel rechtstreeks met je Telenet 360° Modem of Telenet 360° Pods.

IoT-toestellen (Internet of Things)

Heb jij een IoT-toestel en krijg je tijdens de installatie de vraag om te verbinden met de 2,4 Ghz-band? Contacteer dan onze klantendienst om de installatie van je IoT-toestel te voltooien.

Nog enkele leestips...

Je wifi verbeteren? Lees dan onze wifi-tips.

Heb je een probleem met je wifi thuis?

Wat betekenen de lichtjes op mijn wifi-pods?

Ik zoek toch nog informatie over wifi-boosters in plaats van Telenet 360° Wifi.

 

Lukt het helemaal niet om Telenet 360° Wifi te installeren via de MyTelenet-app? Contacteer dan ons callcenter (015 66 66 66).

  • Wifi 6 Triband 5GL 4x4 + 5GU 2x2 + 2,4G 2x2
  • Wifi 6 Certified
  • Compatibiliteit: alle wifi-devices, inclusief Wifi 6-ondersteund
  • 2 UTP-poorten: 1 x 2,5 Gbps, 1 x 1Gbps
  • Gemiddeld verbruik: 7.5 W

Telenet 360° Wifi niet meer nodig?

Wil je je wifi-pods niet meer gebruiken? Laat het ons weten en breng je toestellen binnen in een Telenet-winkelpunt. Vergeet dat wel niet, want anders moeten we een vergoeding van € 105 per wifi-pod aanrekenen.