Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 
 
 
 
 

Online buurtplatforms

Heb je nood aan meer verbondenheid met je buurt? Daarvoor kan je beroep doen op een online buurtplatform. Zo leer je je buren en je buurt beter kennen!

Je buurt online
Een online buurtplatform, dat is een digitaal dorpsplein waar je vragen kan stellen, iets kan aanbieden of gewoon ‘hallo’ zeggen. Sommige platformen richten zich specifiek op bijvoorbeeld gereedschap uitlenen of groepsaankopen. Maar anderen gaan verder dan dat.

Zo is er de meest alomvattende website en app Hoplr. Bij Hoplr kan je het over daadwerkelijk alles hebben. Heb je iets te koop? Nood aan een babbel? Zag je iets verdacht? Heb je liever niet dat heel de buurt meeleest? Geen probleem, via Hoplr kan je ook gemakkelijk een privéberichtje versturen.

 
 
 
 

Via Postbuzz vind je het lokale nieuws, alle info over je gemeente en zelfs winkelfolders. Postbuzz is minder een babbel-app, maar eerder een prikbord om te ontdekken wat er zoal leeft in je buurt.

Waarom kopen als je kan lenen? Dat is waar Peerby om draait. Niets versterkt de band met je buren, dan elkaar helpen in nood. Via Peerby ga je op zoek naar materiaal om te lenen of om uit te lenen, van aambeeld tot zaag. PS: goede afspraken maken goede buren.

 

Voor de Oost-Vlamingen onder ons, is er Burenonline. Het is een digitale gids doorheen de provincie. Zoek je een aannemer, een lokale kunstenaar of wil je reserveren in een sfeervolle brasserie? Burenonline geeft je alle informatie.

 

Meer inspiratie