Telenet.be

Webmail

Contact

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 

Intentie van samenwerking tussen Fluvius en Telenet voor de evolutie van hun netwerkinfrastructuur tot het netwerk van de toekomst

Wat houdt het in?

Fluvius en Telenet hebben een niet-bindende overeenkomst gesloten om het huidige hybride coax-fibernetwerk in Vlaanderen verder te doen evolueren naar het netwerk van de toekomst. Dat zal gebeuren onder de koepel van een nieuw onafhankelijk infrastructuurbedrijf (NetCo). Het doel van dat nieuwe bedrijf is om het netwerk te beheren en verder uit te bouwen met fiber. De intentie is om dat netwerk ook toegankelijk te maken voor andere partijen.

Waarom deze samenwerking?

De samenwerking komt er omdat we op lange termijn willen blijven investeren in de toekomst van het netwerk, ongeacht de technologie. Want connectiviteit is ons handelsmerk.

 

Het huidige leidende netwerk biedt nu al snelheden tot 1 Gbps doorheen heel Vlaanderen. De komende jaren willen we meer fiber introduceren in het netwerk, vooral in het laatste stuk van het netwerk, namelijk van de straat tot in je huis of bedrijf. Want Telenet en Fluvius geloven dat blijvende investeringen de komende decennia ervoor zorgen dat snel internet gegarandeerd blijft voor alle toekomstige toepassingen.
 

Hoe verhouden coax en fiber zich?

Coax en fiber zijn complementaire technologieën die allebei zorgen voor snel internet. Ze zullen dus ook allebei een belangrijke rol spelen in hogere internetsnelheid, nu en in de toekomst. Ook voor uploaden. We analyseren de nood van onze klanten continu om ook qua netwerk en connectiviteit de juiste keuze van technologie te maken.
 

Je zit dus goed bij Telenet. We investeren, naast het netwerk, ook voortdurend in onze producten om je als klant alle mogelijkheden te bieden.

  • Zo surf je met ONEup onbeperkt met een snelheid tot 1 Gbps.
  • Verder brengen we wifi tot in het kleinste hoekje van je huis.
  • En zorgt Telenet Safespot+ voor volledig veilig internet.
     

Wat betekent het voor mij als klant?

Momenteel verandert er niets voor jou als klant door deze intentie tot samenwerking. Met onze huidige Telenet-abonnementen zoals bv. ONE bieden we momenteel al zorgeloos internet, met downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde. En daar blijf je gewoon van genieten. Je zit dus goed bij Telenet vandaag. Connectiviteit is onze topprioriteit, om zo aan de nood van jou als klant te beantwoorden, zowel vandaag als in de toekomst.

Vragen hierover

Wil je in de toekomst genieten van fiber? Weten of het beschikbaar zal zijn in jouw regio? Of hoe het zal lopen? Het is momenteel nog iets te vroeg om daarop te kunnen antwoorden.


Momenteel is er een intentie tot samenwerking gesloten tussen Fluvius en Telenet. Vragen over waar, wanneer, hoe, … kunnen we dus nog niet beantwoorden.
 

Relevant voor jou

Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor jou.
Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor jou.

Contacteer ons!

Graag hulp of meer uitleg?

Bel ons

Bel ons

Stel je vraag op 015 66 66 66.

Bel ons
 
Mail ons

Mail ons

Selecteer het onderwerp van je vraag
en stel ze via het contactformulier.

Mail ons
 
Kom langs

Kom langs

Bezoek een winkelpunt.

Kom langs