Telenet.be

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 

Geen roamingkosten meer in de EU-zone!

Eerst even dit

Roamingkosten zijn de tarieven die je betaalt om te bellen, sms'en en surfen op een buitenlands netwerk. Voor je mobiele verbruik in de EU-zone betaal je nu geen roamingkosten meer. Als je vanuit een EU-land belt, sms't of surft, betaal je daarvoor dus evenveel als thuis. Een oproep ontvangen in de EU-zone is zelfs gratis! Je moet er zelf helemaal niets voor doen. Voorlopig heeft Brexit geen gevolgen op deze dienst.

Wat met je inbegrepen verbruik?

Bel, sms of surf je in de EU-zone en...

 • heb je nog inbegrepen verbruik? Dan gebruik je gewoon de sms'en, belminuten of data van je abonnement.
 • is je inbegrepen verbruik op? Dan betaal je voor je extra verbruik daar evenveel als in België.

Bel of sms je...

 

 • vanuit België naar een niet-Belgisch nummer? Dan gelden nog altijd de internationale tarieven. Je inbegrepen minuten of sms'en kan je dus niet gebruiken. 
 • vanuit of naar een land buiten de EU-zone? Daarvoor betaal je wel nog de roamingtarieven. Dat geldt ook voor surfen buiten die zone. 
 
 

Welke landen?

De roamingkosten vallen weg in...

 • de Europese Unie (Bulgarije, Cyprus (behalve Turkse deel en neutrale VN-zone), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk (incl. Frans Guyana, Guadeloupe, Réunion, Martinique, Mayotte en het Franse gedeelte van Sint-Maarten), Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal (incl. Madeira en de Azoren), Roemenië, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje en Canarische Eilanden, Tsjechië, Vaticaan, Verenigd Koninkrijk (incl. Gibraltar) en Zweden.
 • Noorwegen, Ijsland en Liechtenstein.
 
Opgelet: in Zwitserland, Andorra, Isle of Man, Jersey, Guernsey, Monaco en alle andere niet-EU-landen betaal je dus wel nog voor roaming.

Nog vragen?

Voorbeelden

Bel of sms je…

 • vanuit Italië naar een Italiaans nummer? Of naar een Belgisch of Spaans nummer? Dan gaan je gebruikte belminuten of sms'en gewoon van je abonnement. Je betaalt dus hetzelfde als in België.
 • vanuit België naar een Belgisch nummer in Spanje? Ook dan gebruik je gewoon je inbegrepen belminuten of sms'en.
 • vanuit België naar een Spaans nummer? Daarvoor betaal je de internationale tarieven.

 

Word je gebeld…

 • in België, door iemand die in Italië zit? Dat is helemaal gratis. Er gaat dus ook niets van je abonnement.
 • In Italië, door iemand die in België zit? Ook dan betaal je helemaal niets.
 

Surf je in Spanje via je mobiele data? Dan gebruik je gewoon je inbegrepen GB's.

Wat met je aanrekening?
 • Je vindt je verbruik gewoon op je aanrekening onder ‘Verbruik inbegrepen in uw abonnement’.
 • Verbruik je in de EU-zone meer dan inbegrepen? Of heb je een Prijs volgens verbruik? Dan betaal je hetzelfde als voor extra verbruik in België. Je ziet het dan op je aanrekening bij ‘Aangerekend verbruik: internationaal’.
 • Opgelet: wat je voor 14 juni 2017 (6 uur) verbruikte in de EU-zone, buiten België, betaal je nog tegen de roamingtarieven.
Wat met je contractvoorwaarden?
 • We voegden dit artikel toe aan de algemene voorwaarden: 'Telenet heeft het recht om de overeenkomst of de diensten voor voorafbetaalde belwaarde op te schorten of stop te zetten indien de simkaarten die gebruikt worden door een klant het voorwerp zijn geweest van een georganiseerde doorverkoop aan personen die niet in België woonachtig zijn of geen stabiele link hebben met België.'
 • De voorwaarden voor een normaal gebruik blijven gelden. Je kan dus onbezorgd roamen, zolang je binnen een ‘normaal gebruik’ blijft en je dus bv. het netwerk niet overbelast. Lees er meer over.
 • Als we vaststellen dat de simkaarten op een georganiseerde manier doorverkocht werden aan mensen die niet in België wonen, of die geen stabiele link kunnen aantonen met België, hebben we het recht om het abonnement stop te zetten of op te schorten. Dat geldt ook bij fraude.
Op reis naar een grensgebied van de EU?

En wil je zeker zijn dat je geen roamingkosten betaalt? Bekijk de tips.

 
 
 

Relevant voor jou

Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor jou.
Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor jou.

Contacteer ons!

Graag hulp of meer uitleg?

Bel ons

Bel ons

Stel je vraag op 015 66 66 66

Bel ons
 
Mail ons

Mail ons

Stel je vraag via ons contactformulier

Mail ons
 
Kom langs

Kom langs

Bezoek een winkelpunt

Kom langs