Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 

Alles wat je wil weten over roaming

Ook in het buitenland kan je bellen, sms’en en surfen met je mobiele telefoon. Dat is roaming. In de EU-zone kost roaming je niets extra. Je gebruikte belminuten, sms’en en data gaan dus gewoon van je abonnement zoals dat in België gebeurt. Verbruik je meer dan inbegrepen in je abonnement? Dan worden hiervoor dezelfde tarieven aangerekend als in België.

Dit zijn de landen van de EU-zone

De roamingskosten vallen weg in deze EU-landen:
Bulgarije, Cyprus (behalve Turkse deel en neutrale VN-zone), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk (incl. Frans Guyana, Guadeloupe, Réunion, Martinique, Mayotte en het Franse gedeelte van Sint-Maarten), Griekenland, Hongarije, Ierland, Ijsland, Italië (Vaticaan), Kroatië, Letland, Lichtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (incl. Madeira en de Azoren), Roemenië, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje en Canarische Eilanden, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk (incl. Gibraltar) en Zweden.

 

In deze landen betaal je nog wel roamingskosten:
Zwitserland, Andorra, Isle of Man, Jersey, Monaco, Guernsey plus alle andere niet-EU-landen.
 
 
 

Tips om mobiel verbruik in het buitenland te beperken

{{lineValue}}
 • Bel of sms je vanuit België naar een niet-Belgisch nummer? Dan gelden nog altijd de internationale tarieven. Je inbegrepen minuten en sms'en kan je niet gebruiken.
 • Buiten de EU-zone betaal je roamingtarieven. Die verschillen per land. Hou je verbruik daar zeker in de gaten, want het kan snel oplopen. Zo kan een uur tv-kijken in Zwitserland €5.100 (1,7 GB aan € 3/MB) kosten. In sommige landen betaal je zelfs € 16,94/MB!
 • In een grensgebied kan je gsm ongevraagd verbinden met een netwerk buiten de EU-zone als dat beter bereik heeft. Zo kan je toch roamingkosten aangerekend krijgen. Met deze tips vermijd je zo’n kosten.
 
 

ONE of ONEup?

Met een ONE of ONEup heb je een aparte teller voor je verbruik in de EU-zone, los van je Belgische verbruik. Is die helemaal leeg? Dan betaal je € 0,0021/MB in de EU-zone. Je surft verder aan normale snelheid. Hoeveel je in de EU-zone kan verbruiken, hangt af van het aantal mobiele nummers in je ONE(up).

 

Buiten de EU-zone gelden andere tarieven.

1 mobiel nummer:

40 GB

2 mobiele nummers:

80 GB

3 mobiele nummers:

120 GB

4 mobiele nummers:

160 GB

5 mobiele nummers:

200 GB

 
 

Goed om te weten

 • Sommige EU-landen zetten hun 2G- en 3G-netwerk uit. Dan lukt bellen en sms’en in deze landen helaas niet meer. Telenet heeft hier geen invloed op. Gelukkig kan je ook bellen via 4G of via wifi. Heb je een ouder toestel dat dit niet ondersteunt? Meer info én een overzicht van alle toestellen die dit ondersteunen, vind je op onze Klantenservice.
 • Vergeet het zonenummer (+31, +33, …) niet als je belt naar een buitenlands nummer of vanuit het buitenland naar huis (+32).
 • Inbegrepen verbruik zie je op je aanrekening onder ‘Verbruik inbegrepen in je abonnement’, ook als je dat buiten België deed. Buitenlands verbruik buiten je abonnement vind je op je aanrekening als ‘Aangerekend verbruik: Internationaal’.
 • Wanneer je roamt op een buitenlands netwerk, kan de kwaliteit van de dienstverlening in dat land afwijken van de kwaliteit die je gewoon bent op het netwerk van Telenet in België. De kwaliteit van de roamingdienst is onder meer afhankelijk van de beschikbare netwerktechnologieën, de lokale netwerkdekking, de beschikbare snelheid en eventuele beperkingen die de lokale netwerkoperator toepast.

Voorbeelden

Bel of sms je...

 
 
 • vanuit Italië naar een Italiaans nummer? Of naar een Belgisch of Spaans nummer? Dat is roaming in de EU-zone. Je gebruikte belminuten of sms'en gaan gewoon van je abonnement. Je betaalt dus hetzelfde als in België.
 • vanuit België naar een Belgisch nummer in Spanje? Ook dan gebruik je gewoon je inbegrepen belminuten of sms'en.
 • vanuit België naar een Spaans nummer? Daarvoor betaal je de internationale tarieven.
 
 
 
 

Word je gebeld...

 
 
 • in België, door iemand die in Italië zit? Dat is helemaal gratis. Er gaat dus ook niets van je abonnement.
 • in Italië, door iemand die in België zit? Ook dan betaal je helemaal niets.
 
 

Surf je ...

 
 
 • in Spanje via je mobiele data? Dan gebruik je gewoon je inbegrepen GB's.
 
 
 

Mobiel verbruik in het oog houden?

Die toont je meteen hoeveel jij en je gezin verbruiken, en hoeveel mobiele data je nog op zak hebt. Zo blijven jullie altijd en overal up-to-date!

 
 

Via Mijn Telenet beheer je gemakkelijk je mobiele verbruik.

 
 

Wil je graag surfen in het buitenland, maar tot een lager bedrag dan € 60,5? Stel dan een verbruikslimiet in.

 
 

Er zijn nog tal van andere manieren om je mobiel verbruik te beperken.

 
 

Relevant voor jou

Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor jou.
Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor jou.

Contacteer ons!

Graag hulp of meer uitleg?

Bel ons

Bel ons

Stel je vraag op 015 66 66 66.

Bel ons
 
Mail ons

Mail ons

Selecteer het onderwerp van je vraag
en stel ze via het contactformulier.

Mail ons
 
Kom langs

Kom langs

Bezoek een winkelpunt.

Kom langs