Webmail

Sociale media voor je zaak? Een heuse opportuniteit!

Handsome young African man in shirt telling something and smiling while making social media video
10 maart 2023 - 8 min

Social media is niet meer weg te denken uit ons leven. Maar ook voor je zaak enorm waardevol. Wat kan je er als ondernemer mee? En vooral: hoe manage je ze efficiënt? Dit zijn de tools waarmee jij de beste content creëert, plant, monitort en analyseert.

 

We zetten u graag op weg met enkele nuttige tools en links.

Willow

Met de social media managementtool van Willow ontwerp, plan en publiceer je boeiende content in slechts enkele kliks op verschillende kanalen tegelijk. De ideale monitoring tool die je dankzij zijn analytics laat zien hoe goed welke content scoort of juist niet. 

LinkedIn

Een bedrijfspagina op LinkedIn is een handige tool om te vertellen wie je bent en wat je als merk doet. Wist je trouwens dat je (gratis) 3 banners kan plaatsen bij de opsomming van je producten + deze uitvoerig kan omschrijven? Net zoals met je persoonlijke account, kan je hier ook updates delen met je volgers.

Blogger

Blogger is een gratis service van Google waarmee iedereen een weblog bij kan houden. Publiceer alles helemaal op je eigen manier. Of je nu je kennis, ervaringen of het laatste nieuws over je merk wilt delen. Op Blogger ben jij de baas over je eigen unieke content.

Bitly

Als je URL's deelt op social media, is het handig om deze in te korten met de bit.ly-tool. Maar ook om QR-codes te versimpelen, een koppeling te plaatsen naar je landingspagina’s in bijvoorbeeld mailcampagnes... Handig: je meet meteen het aantal kliks op de link.

Storify

Met deze tool steek jij makkelijk een verhaal in elkaar met bijvoorbeeld verschillende tweets, video’s of foto’s. Voorzie ze van je eigen titels en commentaar en presenteer ze aan je team. 

Social Crawlytics

Deze gratis tool geeft je duidelijke inzichten in hoe goed je website scoort op social media. Je logt in via je Twitter-account en krijgt meteen enkele credits die je kan gebruiken. Elke post op Twitter, levert je 800 credits op. 

Wil je nog meer weten over hoe sociale media voor jouw zaak? 

Nog meer inspiratie

Artikel

Copywriter Bert vindt de juiste woorden (voor jouw zaak)
Schrijven. Dat kan iedereen toch? Misschien wel, ja. Maar doelgericht schrijven... Da’s andere koek! Laat een copywriter op je tekst los en je krijgt een website, advertentie, social post of folder die scoort.

Artikel

AD Consulting
Wie ooit een medische opleiding of een communicatietraining van AD Consulting volgde, zal die niet snel vergeten. Want An Desmedt en Mathijs Aerts serveren geen droge kost, maar interactieve workshops met de nodige humor.

Artikel

Wat zijn leads? En waarom ze verzamelen met uw website?
Een goede website vertelt u wie geïnteresseerd is in het kopen van uw product of dienst.

Artikel

Sociale media voor je zaak? Een heuse opportuniteit!
In het nieuwe 'digitale normaal' zijn sociale media niet meer weg te denken uit uw privéleven. Maar kunnen ze wat betekenen voor uw bedrijf? Een thema om over na te denken...

Artikel

Online kleermaker zet influencers in
Waarom geen influencers of bloggers inschakelen die uw webshop gratis promoten en mee voor groei zorgen? Michel Byvoet, oprichter van online kleermaker Bivolino, experimenteert met nieuwe businessmodellen…

Artikel

Social media voor bouwfirma’s
Sociale media zijn een fantastisch middel om u sterker mee te positioneren binnen de bouwsector. Maar welke media kiest u best en waarom?

Artikel

Snel leuke video’s maken voor social media met de Boomerang app
Zet uw bedrijf op een originele manier in de kijker met de Boomerang app.

Artikel

Zuut zet in op sociale media
Patisserie Zuut uit Leuven wint een steeds ruimer publiek voor zich. Ook online, door slim gebruik van de sociale media.

Artikel

Rooftoptravel: meer online bekijks voor daktenten
Rooftoptravel verhuurt daktenten. Door het advies van De Digitale Versnelling vergrootte hun online zichtbaarheid.

Artikel

Hoe verbetert u uw out-of-office?
Met wat creativiteit maakt u van de out-of-office boodschap heel wat meer dan een simpel bericht dat u tijdelijk niet bereikbaar bent. U kan er klanten mee inspireren, uw imago hoog houden en zelfs gebruiken als reclamepaneel.

Artikel

Elk zaak moet nieuwe technologie durven te omarmen
Een ambachtelijke speculaasbakkerij die nieuwe technologie inzet? Moet kunnen! Digitale durver Erika Vanvuchelen 3D-print gepersonaliseerde speculaas.

Artikel

Steven Van Belleghem geeft tips aan bedrijven
Steven Van Belleghem geeft tips aan ondernemingen en zelfstandigen: hoe bind je de consument aan je zaak in deze veranderende wereld?

Artikel

Pirazzo de digitale versnelling | Telenet Business
Sportieve ondernemer Ben Deburchgrave verkoopt bedrukte sportkleding. Met deze tips van digitale expert Frederik De Wachter groeit hij verder.

Artikel

Zoek de juiste mensen via sociale media
De juiste mensen zoeken via sociale media zoals Google, Facebook of Linkedin. Het is een eenvoudige manier om de juiste kandidaat te vinden.