Webmail

Sociale media voor je zaak? Een heuse opportuniteit!

10 maart 2023 - 8 min

Social media is niet meer weg te denken uit ons leven. Maar ook voor je zaak enorm waardevol. Wat kan je er als ondernemer mee? En vooral: hoe manage je ze efficiënt? Dit zijn de tools waarmee jij de beste content creëert, plant, monitort en analyseert.

 

We zetten u graag op weg met enkele nuttige tools en links.

Willow

Met de social media managementtool van Willow ontwerp, plan en publiceer je boeiende content in slechts enkele kliks op verschillende kanalen tegelijk. De ideale monitoring tool die je dankzij zijn analytics laat zien hoe goed welke content scoort of juist niet. 

LinkedIn

Een bedrijfspagina op LinkedIn is een handige tool om te vertellen wie je bent en wat je als merk doet. Wist je trouwens dat je (gratis) 3 banners kan plaatsen bij de opsomming van je producten + deze uitvoerig kan omschrijven? Net zoals met je persoonlijke account, kan je hier ook updates delen met je volgers.

Blogger

Blogger is een gratis service van Google waarmee iedereen een weblog bij kan houden. Publiceer alles helemaal op je eigen manier. Of je nu je kennis, ervaringen of het laatste nieuws over je merk wilt delen. Op Blogger ben jij de baas over je eigen unieke content.

Bitly

Als je URL's deelt op social media, is het handig om deze in te korten met de bit.ly-tool. Maar ook om QR-codes te versimpelen, een koppeling te plaatsen naar je landingspagina’s in bijvoorbeeld mailcampagnes... Handig: je meet meteen het aantal kliks op de link.

Storify

Met deze tool steek jij makkelijk een verhaal in elkaar met bijvoorbeeld verschillende tweets, video’s of foto’s. Voorzie ze van je eigen titels en commentaar en presenteer ze aan je team. 

Social Crawlytics

Deze gratis tool geeft je duidelijke inzichten in hoe goed je website scoort op social media. Je logt in via je Twitter-account en krijgt meteen enkele credits die je kan gebruiken. Elke post op Twitter, levert je 800 credits op. 

Wil je nog meer weten over hoe sociale media voor jouw zaak?