Webmail

Website Pirazzo groeit met tips van digitale expert

16 mei 2022 - 5 min

Als fervent sporter liep Ben Deburchgrave trailruns van 25 km met 1.500 hoogtemeters. Vandaag loopt de papa van drie een sterk digitaal parcours als ondernemer. Zijn onderneming in sportkleding op maat groeit nu nog sneller met hulp van de expert van De Digitale Versnelling.

 

Van intensieve sporter naar sportieve ondernemer. Voor Ben Deburchgrave was het toch geen evidente stap. Hij had een goedbetaalde baan als sales manager voor een kmo. Maar... “Iedereen adviseerde me iets met sport te doen”, vertelt Ben. “Dat heb ik 6 jaar geleden dan ook gedaan. Nu zou ik niet meer anders willen. Ik heb van mijn passie mijn beroep gemaakt, al was het niet evident om een zoveelste business in sportkledij op te richten.”

 

Ben zette zijn eigen bedrijf in bedrukte sportkledij op, Pirazzo, gericht op grote bedrijven als Janssen Pharmaceutica, PwC, Telenet en Umicore. Zowel sportende als niet-sportende medewerkers vormen zijn doelgroep. “Stel dat 1 procent van de niet-sporters gezonder wordt door mijn energie, dat zou ik al fantastisch vinden.”

Alles automatisch

Ben kan vandaag zijn passie kwijt in zijn sportieve zaak. Tegelijkertijd zet hij als digitale durver ook stappen die weinig kleinere ondernemers hem nadoen. Het bestel- en productieproces van de sportkledij wordt zo volledig online afgehandeld. Bedrijven krijgen hun gepersonaliseerde webshop, gelinkt aan het ERP-systeem van Pirazzo. Hun medewerkers zetten zich in een digitale paskamer, zien welke kleding beschikbaar is en bestellen online. De betaling, productie in Italië, transport en levering worden vervolgens volledig automatisch geregeld.

Ik kreeg onbetaalbaar advies van de digitale expert. Ik weet nu hoe ik online beter kan presteren.

“Dankzij deze digitale flow trek ik klanten aan die ik vroeger niet bereikte. Mijn digitale systeem spaart hen heel wat manuren. Het bijhouden van Excel-tabellen, het passen, cash afrekenen, ... het is allemaal verleden tijd.”

Onbetaalbaar advies

Sinds kort wordt Pirazzo ook beter online gevonden. “We moeten opboksen tegen grote concurrenten die dure online campagnes voeren”, ervaart Ben. Met een vernieuwde website en slimmere online aanpak probeert hij tegenwicht te bieden.


De recepten van zijn online strategie? Een lichtere websitestructuur, meer professionele foto’s, korte Nederlandstalige copy, … en hulp van een digitale expert. “Ik was benieuwd naar wat nog beter kon. Daarom zocht ik digitale expertise via De Digitale Versnelling. Het advies dat ik vervolgens kreeg van Frederik De Wachter is onbetaalbaar voor een kleine onderneming als de onze. Ik weet nu hoe ik online beter kan presteren.”

11 concrete tips van de digitale expert

“Ik heb al met veel consultants samengewerkt, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.” Ben Deburchgrave, zaakvoerder van Pirazzo, is onder de indruk van de digitale expert die hij onlangs ontmoette. “Ik hou er een lijstje aan over van 11 concrete tips die een antwoord geven op mijn vragen. Zo vertelde de digitale expert me om mijn foto’s op een andere manier op te laden. Onze site is nu liefst 1 GB lichter, waardoor die veel sneller laadt. Dit is cruciaal in deze snelle digitale tijden. Mensen willen niet meer wachten.”

 

Voorts kreeg Ben de raad om sterkere foto’s op te laden op Google Mijn Bedrijf, om zijn bedrijfsinformatie aan te vullen en sociale media te bespelen.

 

Digitale expert Frederik zag tevreden hoe Ben meteen enkele tips in de praktijk bracht. “Veel ondernemingen weten niet wat de beste online strategie voor hun zaak is”, zegt digitale expert Frederik. “Zo wilde Ben bijvoorbeeld weten hoe mensen hem en zijn concurrenten vinden op het internet, om daarop in te spelen. Dat is gelukt. Het is tof dat Ben een sterk verhaal heeft dat ideaal is voor sociale media. We hebben samen leuke ideeën bedacht waarmee hij meteen aan de slag kan. Zoveel actie vind ik als digitale coach geweldig.”

Ook op zoek naar digitale hulp? 

Meer info vind je op digitale vernelling.

Nog meer inspiratie

Artikel

Je websitestrategie bepaalt het succes van je website
Een websitestrategie helpt je om je vooropgestelde doelstellingen te behalen. Wat wil je precies bereiken met je website? Goed begonnen is half gewonnen!

Artikel

Soorten cookies op het internet en hun werking
Websites plaatsen verschillende soorten cookies wanneer je ze bezoekt. Heb jij een website? Dan ken je maar beter de werking van de verschillende types.

Artikel

Copywriter Bert vindt de juiste woorden (voor jouw zaak)
Schrijven. Dat kan iedereen toch? Misschien wel, ja. Maar doelgericht schrijven... Da’s andere koek! Laat een copywriter op je tekst los en je krijgt een website, advertentie, social post of folder die scoort.

Artikel

Verrijk je website met gratis iconen
U zoekt icoontjes om diensten en rubrieken op uw website te illustreren? Deze 49.400 icoontjes zijn helemaal gratis.

Artikel

AD Consulting
Wie ooit een medische opleiding of een communicatietraining van AD Consulting volgde, zal die niet snel vergeten. Want An Desmedt en Mathijs Aerts serveren geen droge kost, maar interactieve workshops met de nodige humor.

Artikel

Wat zijn leads? En waarom ze verzamelen met uw website?
Een goede website vertelt u wie geïnteresseerd is in het kopen van uw product of dienst.

Artikel

Sociale media voor je zaak? Een heuse opportuniteit!
In het nieuwe 'digitale normaal' zijn sociale media niet meer weg te denken uit uw privéleven. Maar kunnen ze wat betekenen voor uw bedrijf? Een thema om over na te denken...

Artikel

Online kleermaker zet influencers in
Waarom geen influencers of bloggers inschakelen die uw webshop gratis promoten en mee voor groei zorgen? Michel Byvoet, oprichter van online kleermaker Bivolino, experimenteert met nieuwe businessmodellen…

Artikel

“Iedereen zit vandaag online, dat kan je ook als bakker niet meer negeren”
7.000 volgers op Facebook, 1.500 fans op Instagram: die moet je verdienen als dorpsbakkerij, elke dag opnieuw.

Artikel

Social media voor bouwfirma’s
Sociale media zijn een fantastisch middel om u sterker mee te positioneren binnen de bouwsector. Maar welke media kiest u best en waarom?

Artikel

Snel leuke video’s maken voor social media met de Boomerang app
Zet uw bedrijf op een originele manier in de kijker met de Boomerang app.

Artikel

Zuut zet in op sociale media
Patisserie Zuut uit Leuven wint een steeds ruimer publiek voor zich. Ook online, door slim gebruik van de sociale media.

Artikel

Beter scoren via zoekmachines
Vandaag is het niet alleen een kwestie dat u nieuwe klanten vindt: zij moeten u ook kunnen vinden!

Artikel

Rooftoptravel: meer online bekijks voor daktenten
Rooftoptravel verhuurt daktenten. Door het advies van De Digitale Versnelling vergrootte hun online zichtbaarheid.

Artikel

Hoe verbetert u uw out-of-office?
Met wat creativiteit maakt u van de out-of-office boodschap heel wat meer dan een simpel bericht dat u tijdelijk niet bereikbaar bent. U kan er klanten mee inspireren, uw imago hoog houden en zelfs gebruiken als reclamepaneel.

Artikel

Elk zaak moet nieuwe technologie durven te omarmen
Een ambachtelijke speculaasbakkerij die nieuwe technologie inzet? Moet kunnen! Digitale durver Erika Vanvuchelen 3D-print gepersonaliseerde speculaas.

Artikel

Steven Van Belleghem geeft tips aan bedrijven
Steven Van Belleghem geeft tips aan ondernemingen en zelfstandigen: hoe bind je de consument aan je zaak in deze veranderende wereld?

Artikel

Pirazzo de digitale versnelling | Telenet Business
Sportieve ondernemer Ben Deburchgrave verkoopt bedrukte sportkleding. Met deze tips van digitale expert Frederik De Wachter groeit hij verder.

Artikel

Zoek de juiste mensen via sociale media
De juiste mensen zoeken via sociale media zoals Google, Facebook of Linkedin. Het is een eenvoudige manier om de juiste kandidaat te vinden.