nl

Safespot(+): veelgestelde vragen

Eerst even dit

Wil je ons telefonisch contacteren omdat je een probleem hebt met Telenet Safespot+? Zorg er dan voor dat je thuis bent. Je moet namelijk verbonden zijn met je thuisnetwerk.

Installatie

Geen code gekregen? Check even of je je mobiel nummer juist hebt ingegeven of laat de code opnieuw versturen. Verkeerd nummer ingegeven? Neem contact op met de Klantendienst.

Heb je het koppelingsproces helemaal afgerond? Er zijn nog enkele stappen die je in het menu van je toestel moet doorlopen.

  • Voor je Safespot Guard kan inschakelen, kom je op dit scherm terecht.
  • Klik op Accesibility

Tijdens de installatie zal Safespot een gedeeltelijke scan uitvoeren op de computer om te kijken of er virussen aanwezig zijn. Daarom duurt het even voor de installatie is afgerond op je computer.

Op je Mac OS-toestel

Bij de installatie van Safespot Guard op een macOS-toestel (versie Catalina en hoger) zal Safespot Guard aangeven dat er een risico is. Om je toestel te controleren, heeft Safespot Guard toegang nodig tot je harde schijf. Je moet hier zelf toestemming voor geven. 

 

Volg de stappen die je op je scherm ziet: 

  • Open instellingen in je MacOS.
  • Ga naar Security & Privacy.
  • Ga naar de privacy tab op het scherm en geef BDLdeamon toegangsrechten tot je harde schijf.

Op je Windows-toestel

Krijg je een 'At-risk'-melding op je Windows-toestel? Zorg ervoor dat je een volledige scan uitvoert als je het programma voor de eerste keer installeert. Je computer zal geen risico meer aangeven. 

Gebruik

Het kan dat het type van je toestel verkeerd is geregistreerd. Je kan dit makkelijk zelf aanpassen via het scherm Toesteldetails.

 

Wordt je toestel nog altijd niet correct herkend? Neem dan contact op met de Klantendienst.

Kijk na of je mobiel toestel verbonden is met je thuisnetwerk via je Telenet-modem of Wifi-booster. Ondervind je nog steeds een probleem? Neem contact op met de Klantendienst

 

Let op: gebruik je een eigen router die niet van Telenet is? Dan werkt Safespot niet.

Verwijder en installeer de app opnieuw. Dat zou het probleem moeten oplossen. Toch niet opgelost? Neem dan telefonisch contact op met de Klantendienst.

Toestellen die zowel een draadloze (wifi) als een bekabelde mogelijkheid hebben, zullen twee keer in de lijst tevoorschijn komen. Geen zorgen, je toestel is beschermd. De koppeling met Safespot Guard hoef je maar 1 keer te doen.

Je kan de Safespot Guard-app niet verwijderen zonder toestemming. Daarvoor moet je je toestel eerst ontkoppelen via de Safespot-app. Pas daarna kan je de Safe Guard-app van je toestel verwijderen. 

 

Opgelet: deze beperking geldt alleen voor toestellen met Android. Bij toestellen met iOS kan je de Safe Guard-app zonder toestemming verwijderen.

Digitale gewoontes

Per leeftijdsgroep zijn een aantal beperkingen standaard ingesteld, zoals sociale media, muziek & video's, online games. Je kan die instellingen naar eigen voorkeur en in samenspraak met je gezin aanpassen. 

We gebruiken dezelfde indeling als Brightcloud. Die kent aan elke website een categorie toe.

Deze optie zorgt ervoor dat expliciete resultaten in zoekmachines van Google, YouTube & Bing worden verborgen.

In dat geval toont je browser een foutmelding.

 

Bij de gezinsinstellingen in de Safespot-app zie je waarom Safespot+ de website precies blokkeert. Bijvoorbeeld:

  • Je verbinding is gepauzeerd. 
  • Je profiel in de SafeSpot-app laat niet toe dat je de webpagina bezoekt 
  • Je surftijd is verlopen 

 

Wil je een geblokkeerde website toch bezoeken? Rapporteer die dan als veilig. We kijken dit voor jou na.

 

Je kan ook (op eigen risico) de Safespot Home-bescherming voor dat toestel tijdelijk uitschakelen via de Safespot-app. Je moet de webpagina dan opnieuw laden of in sommige gevallen je browser opnieuw opstarten.

De meeste websites downloaden vooraf al extra informatie voor een betere gebruikservaring. Als je de toegang naar een bepaalde website blokkeert, zie je nog wat al is opgeslagen. De pagina is vanaf dan wel volledig geblokkeerd.