nl

Maak van je hardware heartware

Meer dan ooit zijn connectiviteit en technologie de sleutel tot actieve deelname aan de digitale maatschappij. Helaas is dat voor veel gezinnen in België nog altijd niet mogelijk. En daar willen wij bij Telenet verandering in brengen. Dat doen we samen met Ondernemers voor een Warm België. We verzamelen zoveel mogelijk oude laptops en maken die gebruiksklaar. Zo kan onze partner ze verdelen aan gezinnen die het hard nodig hebben.

Praktish

Defect, toestel, kan dat?
Wat met de gegevens?
Waar inleveren?
Defect, toestel, kan dat?
Wat met de gegevens?
Waar inleveren?
Elke laptop telt, ook als die niet meer werkt

Een oude laptop die je toch al jaren niet meer gebruikt is meer dan welkom. Of hij nu nog werkt of niet, welk type, merk of bouwjaar, dat maakt niet uit. Wij bekijken of we je toestel kunnen klaarmaken voor een tweede leven. Ook de oplader van je laptop en computermuizen kunnen we nog gebruiken, als je die nog hebt!

 

Tweede leven niet mogelijk? Dan halen we de bruikbare onderdelen eruit en recycleren we de rest. 

Wat met de gegevens die nog op je laptop staan?

Controleer zeker eerst of er nog persoonlijke gegevens (bestanden, foto’s, video’s,…) op staan.

  • Wil je die documenten nog bewaren? Kopieer ze dan naar een externe harde schijf of zet ze in de cloud.
  • Documenten niet meer nodig? Dan mag je je laptop zo inleveren. 
100% veilig!

Je mag de bestanden zelf al wissen, maar dat hoeft niet. Zodra we je laptop ontvangen, wissen we alles wat er nog op zou staan. Je toestel wordt volledig gereset volgens strikte veiligheidsnormen en daarna weer gebruiksklaar gemaakt. Dat gebeurt door Techdata, een gespecialiseerd IT-bedrijf. Wees dus gerust: mochten er nog gegevens op je laptop staan, komen die in géén geval bij iemand anders terecht.

Breng je laptop naar een inzamelpunt

Je kan je laptop inleveren in een Telenet winkelpunt of in een ander inzamelpunt in je buurt. Via onderstaande knop vind je snel het dichtsbijzijnde inzamlepunt in je buurt. Er komen er gaandeweg nog bij. Ga dus zeker opnieuw kijken om er een te vinden vlakbij huis als je een toestel wil inleveren.

Ben je een KMO en wil je oude laptops van je bedrijf inleveren?
Laat je gegevens dan achter via deze pagina. Je mag de laptops natuurlijk ook zelf naar een inzamelpunt bij jou in de buurt brengen.

Je laptop krijgt een nieuw leven

Je laptop gaat naar een kwetsbaar gezin waar de nood het hoogst is. Telenet werkt daarvoor samen met Ondernemers voor een Warm België (OVWB) en sociale en middenveldorganisaties (vb.: OCMW’s).

 

Die herstelde laptops gaan naar middenveldorganisaties die werken rond armoedebestrijding en digitale inclusie. Zij stellen op hun beurt, de laptops ter beschikking van mensen die ze hard nodig hebben.


Bij wie of welk gezin je laptop precies terecht komt, weet je nooit. Wat je wel weet is dat je ervoor zorgt dat er voor iemand anders een nieuwe wereld opengaat, iemand online werk kan vinden of dat een kind huiswerk kan maken via Smartschool.

Zoek je iets anders?