nl

Maak van je hardware heartware

Je oude laptop een tweede leven geven, klinkt goed toch? Zeker als je een kwetsbaar gezin zo op weg helpt in de digitale samenleving van vandaag. Want die laptop die bij jou in de kast stof ligt te vergaren, opent voor iemand anders een nieuwe wereld, helpt iemand online zoeken naar een job of helpt een kind zijn huiswerk maken via Smartschool.

 

Het hele jaar door zamelen wij oude laptops in die we laten opknappen. Samen met vzw Ondernemers voor een Warm België zorgen we ervoor dat de herstelde laptops via middenveldorganisaties zoals OCMW’s, bij gezinnen terechtkomen die het hard nodig hebben. In totaal werden er al 10.316 oude laptops ingeleverd. Lever jij die van jou binnenkort ook in?

Heartware-donor worden? Fantastisch!

Welke laptops kan je inleveren?

Merk, type of bouwjaar doen er niet toe. Elke laptop is welkom, zolang je ‘m nog aan kan zetten. Werkt hij extreem traag of werken sommige toetsen niet meer? Dat maakt dus allemaal niet uit. Ook de oplader van je laptop (als je die nog hebt) en computermuizen mag je inleveren.

 

Wij bekijken of we je laptop nieuw leven kunnen inblazen. Lukt dat niet? Dan halen we de bruikbare onderdelen eruit en recycleren we de rest.

Wat met al je documenten en bestanden?

Controleer altijd of er nog persoonlijke bestanden, foto’s, video’s,… op staan.

  • Wil je ze nog bewaren? Kopieer ze naar een externe harde schijf of zet ze in de cloud.
  • Niet meer nodig? Dan mag je je laptop zo inleveren.

Je harde schijf leegmaken mag, maar moet niet. Wij wissen sowieso alles wat er nog op staat. Je toestel wordt dus volledig gereset volgens strikte veiligheidsnormen. Dat gebeurt door TD Synex, een gespecialiseerd IT-bedrijf.

Waar lever je je laptop in?

Inleveren kan in een Telenet-winkelpunt of ander inzamelpunt in je buurt.

Ben je een KMO en wil je oude laptops van je bedrijf inleveren?
Laat je gegevens dan achter via deze pagina. Je mag de laptops natuurlijk ook zelf naar een inzamelpunt bij jou in de buurt brengen.

Waar komt je laptop terecht?

Je laptop gaat naar een kwetsbaar gezin. Telenet bepaalt niet wie een laptop krijgt. Er zijn jammer genoeg nog te veel gezinnen met weinig of geen toegang tot het internet. Om die digitale kloof te dichten werken wij samen met scholen, sociale en middenveldorganisaties zoals het OCMW, CAW en andere organisaties die zich inzetten voor armoedebestrijding.

Zoek je iets anders?