nl

Alles over het sociaal internetaanbod

Wie volgens de overheid recht heeft op het sociaal internetaanbod, kan kiezen uit een vast internetproduct met of zonder tv. Vergelijk het goed met hetgeen je vandaag hebt en beslis daarna of deze oplossing aansluit bij het surfgedrag van jou en je gezin. Op telenet.be/sociaalinternetaanbod helpen we je op weg.

Voorwaarden

De overheid bepaalt de voorwaarden. Op de website van de FOD Economie vind je een overzicht en check je makkelijk zelf of je in aanmerking komt.

Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met de FOD Economie (0800 120 33 of info.eco@economie.fgov.be).

 

Goed om te weten: De voorwaarden om van het sociaal tarief te genieten (bepaald door BIPT) komen niet helemaal overeen met de voorwaarden om van het sociaal internetaanbod te genieten (bepaald door FOD Economie). Het zou dus kunnen dat je wel in aanmerking kwam voor het sociaal tarief, maar niet voor het sociaal internetaanbod.

Aanvragen

Kom je in aanmerking? Dan kan je een aanvraag indienen:

  • Eenvoudig online. Dat is de makkelijkste én snelste manier.
  • Graag even overleggen? Bel gratis naar 0800 66 046.
  • Of kom langs in een Telenet-winkel in je buurt.

Wat met mijn huidig sociaal tariefkorting?

Geniet je van de sociaal tariefkorting? Dan kan je die korting sowieso nog behouden als je dat wil. Of, als je daarvoor in aanmerking komt, kan je ook overschakelen naar het sociaal internetaanbod.

Kom je in aanmerking voor het sociaal internetaanbod?

Ja

Je hebt 2 opties.

  • Je huidig product met sociaal tariefkorting behouden. Dat kan nog onder bepaalde voorwaarden. Lees alle voorwaarden goed na op telenet.be/sociaaltarief.
  • Overstappen naar het sociaal internetaanbod (+TV). Dan verlies je je korting en kan je die daarna ook niet meer opnieuw aanvragen.

Vergelijk beide opties goed en ga na welk product het best aansluit bij het surfgedrag van jou en je gezin. Op telenet.be/sociaalinternetaanbod helpen we je stap voor stap en kan je vrijblijvend een prijssimulatie maken van het nieuwe sociaal internetaanbod. Je kan het dan verder aanvullen met een mobiel of vast telefoonabonnement tegen de gewone prijs, zonder korting. Maak daarna je keuze.

Nee

Je kan nog van je huidige product(en) met korting genieten zoals je dat gewoon bent. Dat kan zolang je daar volgens het BIPT voor in aanmerking komt en onder bepaalde voorwaarden. Lees dit goed na op telenet.be/sociaaltarief.

Veelgestelde vragen

Om het sociaal internetaanbod over te dragen naar iemand anders, moet de overnemer daarvoor in aanmerking komen. Zo niet, kan je je abonnement laten omzetten naar een commercieel product, en het nadien overdragen. Lees hier meer over een overname.

  • Geniet je vandaag van de sociaal tariefkorting op je aanrekening? Dan verlies je die zodra je overschakelt. Je kan die korting nadien niet opnieuw aanvragen.
  • Geniet je vandaag van een promotie op je huidig abonnement? Dan wordt die stopgezet.
  • Kocht je een toestel met korting bij je huidig abonnement? Dan betaal je de restwaarde.
  • Betaalt je werkgever een deel van je Telenet-aanrekening? De TIP-korting kan blijven doorlopen.

Het sociaal internetaanbod kan alleen gecombineerd worden met Telenet TV Iconic waarbij de klant tv kijkt via een gehuurde tv-box. Dat mag een digicorder of Telenet TV-box zijn. Let wel: heb je nu alleen een gehuurde digibox en wil je overschakelen naar het sociaal internetaanbod + TV? Dan stap je best eerst gratis over naar een Telenet TV-box. Doe je dat niet, wordt de huur van je digibox aangerekend bovenop je abonnement.

Ja, kijken via de Telenet TV-app op je smartphone of via apps zoals Netflix, Streamz, Disney+,… op je Telenet-decoder telt mee voor je verbruik (150 GB).