Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 

Back-up oplossingen tijdens geplande werken

Om ervoor te zorgen dat u in uw zaak zo min mogelijk hinder ondervindt tijdens geplande Telenet-werkzaamheden, raden wij u aan te voorzien in een back-up oplossing voor vaste telefonie en internet. U vraagt deze best minstens 5 werkdagen op voorhand aan.

 
 

Vaste telefonie

Oproepdoorschakeling voor vaste telefonie

Als vaste telefonieklant kan u kiezen voor een maandelijks abonnement van 1,48 euro per maand om binnenkomende oproepen automatisch door te schakelen naar een ander nummer van uw keuze, bijvoorbeeld dat van uw gsm. Hebt u als klant al een Toplijn, dan is deze optie gratis voor u.

Hoe activeren? Meld u aan in Mijn Telenet en voeg de optie toe of vraag ze via hier aan. 

Oproepdoorschakeling voor ISDN-BA en SIP over coax

U kan deze optie gratis laten activeren om binnenkomende oproepen automatisch door te schakelen naar maximaal 4 nummers van uw keuze (ook mobiele nummers).

Hoe activeren? Vraag ze via hier aan. 

 
 
 

Internet

Via een 3G- of 4G-internetverbinding kan u gebruik maken van de basis internettoepassingen via
het mobiele netwerk van Telenet. Let wel op: Deze oplossing is veel minder performant dan een kabelaansluiting en ook gevoeliger voor omgevingsfactoren. Controleer ook eerst de mobiele netwerkdekking (3G of 4G) op de werkvloer. Als u mobiel surft, kan u ook best uw dataverbruik dagelijks controleren om onaangename verrassingen op de factuur te vermijden.

Via persoonlijke hotspot

Belangrijk: enkel als internet back-up voor één enkele pc.

 

Met de persoonlijke Hotspot kan u computers en apparaten verbinden met het internet via de mobiele dataverbinding op het apparaat. Dit kan u doen via uw smartphone of tablet met 3G -of 4G-verbinding.

Hoe activeren? Schakel in uw mobiele data-abonnement de persoonlijke Hotspot functionaliteit in.

Via 4G router

Belangrijk: enkel als internet back-up voor meerdere pc's of betaalterminals.

 

De 4G router maakt het mogelijk om een internetverbinding te maken tussen meerdere toestellen, zoals computer, laptop, ethernet- of wifi-betaalterminals. De router kan toestellen verbinden via wifi en beschikt ook over meerdere Ethernet-poorten. Met de ethernet-poorten kan u toestellen, we raden een maximaal aantal van 10 aan, verbinden met het internet via een netwerkkabel in plaats van wifi. De connectie wordt wel gemaakt via 4G. Telenet Business kan u de TP-LINK TL-MR6400 aanbevelen. Deze beschikt over 4 Ethernet-poorten. 

Hoe bestellen? U kan deze router bestellen via onze partner Coolblue, in combinatie met een mobiel abonnement King Business Surf of Kong Business Surf. Coolblue ondersteunt u graag bij het installatieproces. Wij raden u aan om minstens een 5-tal dagen voor aanvang van de werken uw bestelling te plaatsen.

Via mobiele betaalterminal

Als back-up voor uw betaalterminal kan u opteren voor een mobiele versie. Deze wordt aangeboden als huurmodel via uw huidige leverancier of via bijvoorbeeld Brainpoint, CCV, Rent a Terminal, Rent- to-Pay of Terminalrent om u tijdelijk verder te helpen. U kan ook altijd contact opnemen met uw betaalterminal-leverancier (Worldline, CCV, EMS en SIX Group) om andere mogelijke oplossingen te bespreken.

 

Back-up is alleen nodig voor betaalterminals met een Ethernet- of wifi- verbinding. Betaalterminals met een 2G- of/ 3G- internetverbinding blijven werken.

 
 
 

Nog vragen?

Neem dan hier contact met ons op voor meer informatie of voor een alternatief voorstel op maat van uw zaak.

 
 

Relevant voor u

Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.
Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.

Contacteer ons!

Graag hulp of meer uitleg?

WhatsApp

WhatsApp

Stel je vraag via WhatsApp.

WhatsApp
 
Mail ons

Mail ons

Stel uw vraag via ons contactformulier

Mail ons
 
Kom langs

Kom langs

Bezoek een business partner

Kom langs