Webmail

Extern bellen via Microsoft Teams?

Zo werkt het!

12 september 2022 - 7 min

Iedereen kent Microsoft Teams als handige tool om te videobellen, chatten en documenten te delen. Maar wist je dat je met Teams ook kan bellen met mensen buiten je organisatie? Zowel naar een gsm als een vaste lijn. Zo heb je voortaan nog maar één tool nodig om vlot te telefoneren én efficiënt samen te werken. Je gesprekspartner hoeft de app zelfs niet te installeren.

 

Met Teams bellen buiten je organisatie

Met een specifieke add-on bellen Teams-gebruikers voortaan naar de buitenwereld en andersom. Je telefoneert dus rechtstreeks naar een extern gsm-nummer of vaste lijn. De ontvanger moet de Teams-app niet eens nstalleren. Jij belt via de app, maar je ontvanger niet.

 

In de omgekeerde richting werkt het net hetzelfde. Belt een leverancier of een klant naar jouw vaste lijn of gsm? Dan kan je opnemen in Teams. Zo ben je altijd bereikbaar via één nummer, op eender welk toestel.

Je voegt externe mensen toe zonder dat je moet inhaken

en een nieuwe tool of gesprek moet starten.

Patrick Viaene

Modern Workplace Lead bij Microsoft

Alles uit je Teams halen?

Download gratis ons e-book >

Efficiënter werken

Je kon via Teams al chatten, videobellen, documenten delen, enzovoort. Maar voortaan doe je dit ook allemaal terwijl je telefoneert met iemand extern. Nog snel iemand uitnodigen voor het gesprek? Een vraag stellen via chat? Of tijdens je gesprek een document bekijken? Dat kan allemaal op één centrale plaats. Je hebt geen extra gsm nodig, dus er valt een extra drempel weg. Zo brengt Teams mensen nóg dichter bij elkaar.

 

Lees ook hoe Teams samenwerken verbetert >

Net zoals een klassieke telefooncentrale

Als beller heb je bepaalde telefonie-functionaliteiten nodig. Denk maar aan een voicemail, nummerherkenning vlot doorschakelen ... En ook als beheerder heb je specifieke toepassingen nodig. Je wil belgroepen maken, telefoonnummers toewijzen, gebruikersinstellingen aanpassen, Interactive Voice Respond activeren …

Nummerherkenning, doorschakelen, keuzemenu’s …

Het kan allemaal.

Gwénaëlle Hervé

Customer Value Proposition Manager bij Telenet Business

Dankzij de Direct Routing-koppeling tussen Teams en je telefonie, liggen al deze functionaliteiten binnen handbereik, net zoals bij een klassieke telefooncentrale. Een bijkomend voordeel? Je hoeft geen analoge telefooncentrale (of ‘PBX’) te voorzien, dus ook die kost spaar je uit.

Wat met de technische kant?

De extra functionaliteit om via Teams met mensen buiten je organisatie te bellen kan je gemakkelijk activeren via een add-on. Die add-on koppelt je Teams en je telefonie aan elkaar via Direct Routing: een PBX in de cloud is. Hiermee bellen je Teams-gebruikers bellen naar de buitenwereld en andersom.

 

De koppeling tussen je standaard telefoonnetwerk en Teams gebeurt via een SBC (session border controller) die aangesloten is op de SIP Trunk van Telenet Business. Ofwel investeer je zelf in een eigen dedicated SBC of je bespaart door te kiezen voor een shared SBC.

Via een SBC koppel je je standaard telefoonnetwerk aan Teams.

Je kan kiezen voor een shared of een eigen dedicated SBC.

Patrick Viaene

Modern Workplace Lead bij Microsoft

Eén aanspreekpunt voor alles

Een nieuwe functionaliteit implementeren vraagt tijd en energie. Je hebt de technische kant: wat hebben we nodig? Dan is er de praktische kant: hoe werkt alles? En ook de communicatie met je medewerkers is cruciaal: hoe krijg je iedereen mee op de kar? Telenet Business begeleidt je hierin, bij elke stap.

 

Onze gecertificeerde experten zorgen er niet alleen voor dat de overgang van je infrastructuur naadloos verloopt. Ze trainen en begeleiden ook je personeel, totdat elke medewerker mee is. Dit doen we via een specifieke methode voor succesvol verandermanagement.

Telenet maakt een brug tussen je Teams en je telefonie.

Het beheer nemen we volledig van je over

Gwénaëlle Hervé

Customer Value Proposition Manager bij Telenet Business

Verder kan je altijd bij ons terecht met je vragen. En we zorgen ervoor dat je oplossing meegroeit met je organisatie. Zo haal je altijd het meeste uit je IT-infrastructuur. Geef je graag het beheer uit handen? Ook dat kan. Zo heb je tijd voor wat echt telt in je bedrijf.

 

Iets voor jouw bedrijf? Ontdek hier meer voordelen van Microsoft Teams Direct Routing of bespreek het met een expert.

Nog meer inspiratie

Artikel

CRM-systeem: de geheime kracht achter efficiënt klantbeheer
Een CRM-systeem is een strategische oplossing om je relaties met (potentiële) klanten beter te beheren. Je kan alle relevante info op één centrale plek bewaren.

Artikel

Cloud voor bedrijven: waarom is het zo aantrekkelijk?
De cloud is al lang geen modetrend meer, maar tilt de werking van jouw bedrijf naar een hoger niveau. Wat is het precies, en wat zijn de voordelen?

Artikel

Vlot online samenwerken via Microsoft Teams en andere tools
Dankzij handige tools zoals Microsoft Teams kunnen collega’s vlot online samenwerken. Ook overleg met klanten verloopt eenvoudig digitaal. Lees onze inzichten.

Artikel

Tips Microsoft Word: 10 functies om efficiënter te werken
Wat kan je allemaal doen met Microsoft Word? Het witte blad is maar het topje van de ijsberg. Ontdek 10 tips voor Word: van automatisering tot een mooie opmaak.

Artikel

Waarom cloudopslag de way to go is
Staan jouw bedrijfsgegevens nog op een server? Voelt dat veilig? Ja? Think again! Het bewaren van data op eigen servers is namelijk niet zo veilig als je denkt. De overstap naar een virtuele server, zoals de cloud, is verstandig om verschillende redenen.

Artikel

5 tips bij de keuze van een CRM-oplossing
Een CRM-oplossing (Customer Relationship Management) kiezen als zelfstandige of KMO: da’s niet altijd makkelijk! We helpen je graag op weg met 5 nuttige tips!

Artikel

Deze apps houden je project binnen budget
Checken of het geplande budget en je werkuren overeenstemmen? Ontdek 6 tijdsregistratie-apps die inzicht geven in je tijdsbesteding.

Artikel

5 niet meer zo geheime Excel-tips | Telenet Business
Excel. Je kan er zo veel mooie dingen mee doen. Maar velen van ons kennen slechts een fractie van de kracht van dit rekenblad. Wij geven tips voor efficiënt werken met Excel!

Artikel

5 valkuilen van online factureren
Facturen. Stuur jij die nog op papier of doe je dat ondertussen al digitaal? Online factureren biedt tal van voordelen. Het is gemakkelijker én goedkoper. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen? En hoe voorkom je ze?

Artikel

Van een volle naar een lege mailbox
Puilt je mailbox uit en wil je eens massaal wat mails verwijderen? Wij vertellen je hoe je dat het best aanpakt: in Outlook, Gmail, met Mailstrom ...

Artikel

De kracht van Office 365 met de service van Telenet
Ondernemers willen, waar dan ook, efficiënt kunnen werken. En precies daarom gingen we een partnership aan met Microsoft.

Artikel

6 tips voor de ideale digitale detox-vakantie
Steeds meer ondernemers kiezen voor een digitale detox tijdens hun vakantie. Even alles uitzetten om er daarna met nieuwe energie weer in te vliegen. Waarom en hoe je dat best doet, leggen wij je graag uit.

Artikel

Kies voor digitaal factureren
Facturen per post? Dat is niet meer van deze tijd... Steeds meer zelfstandigen krijgen en ontvangen liever digitale facturen. En terecht, want online factureren biedt heel wat voordelen.

Artikel

Tijd voor orde in je apps
Apps. Heb jij er ook veel meer dan je daadwerkelijk gebruikt? En staan ze een beetje georganiseerd of verdrink je er af en toe in?

Artikel

Telenet breidt marketingaanbod uit met Willow
Samen kan je meer dan alleen. Als je het goed doet tenminste. Dat geldt ook voor Telenet Business die blijft inzetten op duurzame relaties met mensen, bedrijven en organisaties.

Artikel

Hoe al je materiaal organiseren en inventariseren?
Je hebt zoveel technologie en werkmateriaal in je zaak. Hoe behoud je het overzicht? Hoe hou je bij wanneer de garantieperiode verloopt?

Artikel

Blijft uw project binnen budget?
Deze 5 slimme apps verzamelen automatisch data, bijvoorbeeld van al uw programma’s op al uw toestellen of van uw telefoontjes met klanten.

Artikel

7 slimme tips om efficiënter te werken én ondernemen
Als ondernemer wil je slim, snel en efficiënt werken om tijd én kosten te besparen. Tips nodig? Ontdek welke digitale tools digitale expert Stein niet meer kan missen.

Artikel

CRM-software: spek voor uw bek of niet?
Bij CRM draait alles, zoals de naam al laat vermoeden, rond het beheren van uw klantenrelaties. Zo levert CRM een schat aan informatie op...

Artikel

Doccle: Maak je administratie eenvoudiger
Met Doccle beheer je je documenten op één plek. En je deelt ze automatisch met je boekhouder. Zo wordt je administratie een stuk eenvoudiger!

Artikel

Hoe bel je extern via Microsoft Teams?
Wist je dat je met een uitbreiding van Microsoft Teams gewoon kan bellen met mensen buiten je organisatie? Naar een smartphone of een vaste lijn. Ontdek snel hoe!

Artikel

De nieuwe outlook op al uw toestellen
Microsoft bracht onlangs een versie uit van de Outlook mail- en agendasoftware voor iPhone en iPad, en Android smartphone en tablet...

Artikel

Efficiënter werken? Download de gratis checklist
Tijd winnen en productiever zijn als ondernemer? Download de gratis checklist van Telenet Business met handige tools en praktische tips & tricks.
Gratis Checklist: 7 tijdbesparende tips
Als ondernemer wil jij je vooral focussen op wat er écht toe doet: je klanten helpen. Helaas komt daar meer bij kijken dan je waarschijnlijk gehoopt had. Daarom helpen we jou met 7 tips om slimmer te werken (in plaats van harder). Laat jouw gegevens achter en download deze checklist gratis.