Webmail

Wifi in je zaak: onze wifi-pods versterken je modem-router

02 mei 2023 - 5 min

Wil je internet aanbieden aan klanten in je zaak? Of breid je uit en komen er meer collega’s bij in je kantoor? Een goed wifi-netwerk is belangrijk om een goeie service te kunnen garanderen. Daarom gaan we in dit artikel dieper in op modems, routers en hoe je je wifi-signaal kan versterken.

 

Wat is een modem?

De woorden ‘router’ en ‘modem’ worden wel eens door mekaar gebruikt, al betekenen ze niet helemaal hetzelfde. Om te begrijpen wat een router doet, zoomen we eerst in op de modem. Het internet komt via glasvezel- of coaxkabels je huis binnen. Een modem vertaalt het internetsignaal van je provider (zoals Telenet) naar een bruikbaar signaal voor je toestellen.

Wat is een router?

Een router maakt het dan weer mogelijk om dat internetsignaal op verschillende toestellen te gebruiken. Hij verdeelt het signaal over meerdere apparaten en faciliteert de communicatie tussen de verschillende toestellen. Zo ontstaat er een netwerk. Zonder router zou je maar op één apparaat internet kunnen ontvangen.

Verschil tussen een router en een switch

Een router is niet hetzelfde als een switch. Met een switch controleer je de gegevensstroom van je router en kan je bepalen welke toestellen gegevens met elkaar uitwisselen. Da’s handig als je thuisnetwerk bijvoorbeeld uit vier of meer computers bestaat.

Een modem-router

De meeste internetproviders verdelen slechts één toestel als ze je internetverbinding komen installeren: een modem-router, die beide functies combineert. Dat heeft zo zijn voordelen: het apparaat neemt minder plaats in en je moet ook maar één stopcontact voorzien. Maar die modem-router moet wel altijd in buurt staan van de plek waar het internet het gebouw binnenkomt. En da’s vaak geen centrale plek, terwijl je modem-router net wel op een centrale plek moet staan om alle ruimtes van wifi te voorzien. Dat lossen wij op met onze Telenet 360° wifi-pods.

Telenet 360° wifi: de nieuwste wifi-technologie

Telenet 360° wifi, da’s de nieuwste wifi-technologie (WiFi 6) die met behulp van wifi-pods je kantoor voorziet van betrouwbaar en snel internet. Je connecteert de pods met je modem-router en met elkaar, zodat ze met elkaar kunnen communiceren. Zo creëer je een mesh-netwerk: een netwerk waarin de modem-router connecteert met de wifi-punten in het gebouw. Dankzij die verbinding leren de pods voortdurend bij over jouw wifi-behoefte en kunnen ze het signaal bijsturen wanneer nodig.

Een mesh-netwerk met wifi-pods: overal wifi

Om de wifi in je kantoor uit te breiden heb je dus ook niet langer wifi-repeaters, wifi-boosters, access points of Powerlines nodig. Je versterkt je wifi-signaal simpelweg met een extra wifi-pod in het stopcontact van de ruimte waar je wifi nodig hebt. Zo breid je je dynamische wifi-netwerk uit en kan je videobellend door je kantoor lopen, zonder dat je gesprek blijft haperen.

Meer weten over Telenet 360° Wifi?

Ben je nieuwsgierig naar deze nieuwe wifi-technologie? Op deze pagina verzamelden we alles wat je moet weten over Telenet 360° Wifi. Geniet van je supersnelle en stabiele internetverbinding! 

Nog meer inspiratie

Artikel

Met glasvezel en coax naar de toekomst
Digitalisering biedt veel kansen voor bedrijven. We werken steeds meer online, altijd en overal.

Artikel

4G Internet Back-up
Dankzij Internet Back-up (ook wel ‘4G Back-up’) blijft je zaak draaien tijdens een internetpanne. Je internet schakelt vanzelf van het vaste netwerk over op 4G.

Artikel

B&B Living in Brûsel scoort hoger dankzij snel en stabiel internet
Bij Caroline Kerremans en Pieter De Mey logeer je in stijl. Niet alleen slaap je in heerlijke luxebedden en geniet je van verse kwaliteitsproducten, je bent ook altijd gecoverd door optimaal internet en tv.

Artikel

Onderneem in Brussel met ultrasnel internet
Brussel is een bruisende stad vol ondernemers. Die willen allemaal de beste service bieden én hun personeel motiveren tot productiviteit. Daarbij hoort ultrasnel, zakelijk internet.

Artikel

KLIK voor Studio Mustique: da’s maatwerk voor maatwerk
Een geboortekaartje, trouwkaart of compleet nieuwe branding voor je zaak? Wie zoekt naar een fraai ontwerp dat perfect bij jouw verhaal past, is bij Studio Mustique aan het juiste adres.

Artikel

Jouw KLIK perfect op maat
KLIK sluit nu nog beter aan bij je professionele noden: straf internet en mobiele telefonie. Voeg zelf de extraatjes toe die je wilt: televisie, vaste telefonie, een website of webshop, … Handig!

Artikel

Gratis wifi voor klanten: veilig?
Of je nu een horecazaak, wachtzaal of receptie runt: klanten die ergens moeten wachten, verwachten wifi. Dat gaf 88% van Vlaamse consumenten expliciet aan*. Liefst via een veilig, stabiel en snel netwerk.

Artikel

Moodmaker
Een teambuilding organiseer je voor ’t plezier en om de teamspirit te bevorderen. Maar als je aanklopt bij Yves en Sofie van Moodmaker mag je nog méér verwachten. Fun is er gegarandeerd.

Artikel

5 apps om kosten te beheren
Apps-aankopen, gsm-abonnementen, streamingdiensten, … Je kosten kunnen nogal eens oplopen. Gelukkig bestaan er apps die jouw kosten in kaart brengen zodat jij niet voor verrassingen komt te staan.

Artikel

Telenet 360° wifi: het wifi-signaal versterken in je zaak
Vergeet oude wifi-boosters en routers. Met de nieuwe wifi-pods van Telenet 360° wifi versterk je het wifi-signaal in je zaak of kantoor in een-twee-drie.

Artikel

Heb je een router nodig voor de wifi in je zaak?
De nieuwste wifi-technologie van Telenet maakt wifi-boosters overbodig. Ontdek onze wifi-pods en hoe je ze al dan niet combineert met je eigen router.

Artikel

Contactloos betalen met back up
Contactloos betalen is volledig ingeburgerd; we hebben steeds minder cash geld op zak. Electronisch betalen met Bancontact of een app is vlot, handig én veilig met een 4G back-up.

Artikel

5g beter dan 4g voor jouw zaak
Is 5G de toekomst voor jouw zaak? Het internet van de toekomst biedt heel wat meer mogelijkheden dan 4G. Ontdek welke voordelen het voor jou heeft!

Artikel

De Geus kiest Business Fibernet van Telenet Business
In tijden van crisis moet je als ondernemer creatief zijn. Ontdek hoe fietswinkel De Geus dankzij Telenet Business de digitale toer opging.

Artikel

3 voordelen sneller internet
Jouw wereld van vandaag is er eentje met tal van apps op je pc, smartphone en tablet. En ook je klanten contacteren je steeds vaker digitaal.

Artikel

Horeca: meer omzet dankzij wifi
88% van de Vlaamse klanten kiest voor een horecazaak met wifi. Op café, restaurant en hotel: ze willen veilig kunnen surfen op snelle, stabiele én gratis wifi.

Artikel

BelgaBrew heeft een KLIK
Koen Avet van BelgaBrew was zo onder de indruk van de persoonlijke service van Sylvia Cauberghs van Telenet Business dat hij graag iets wilde terugdoen.

Artikel

Hoe snel is uw internet eigenlijk?
Enig idee hoe snel uw internet eigenlijk is? Te snel? Te traag? Met deze test weet u het meteen.

Artikel

Sneller internet: 5 tips
Snel internet is cruciaal om als ondernemer vlot te werken. Maar wat is een goede internetsnelheid? Hoe test je die snelheid? Met onze tips maken we jouw internet sneller!