Comgate kiest 4G-netwerk voor fotokiosken Kruidvat

15 juni 2020 - 4 min

De fotokiosken bij Kruidvat sturen duizenden foto’s per dag naar CEWE dat instaat voor het afdrukken en samenstellen van fotoboeken. Opvallend is dat deze grote hoeveelheden data niet meer via de vaste lijn worden verstuurd. 4G zorgt voor de snelle en flexibele verbinding.

 

Dat Comgate aanwezig is in elk Kruidvat-winkelpunt is niet zo bekend. En toch is de kans groot dat u de service van Comgate al hebt gebruikt bij de bekende drogisterij. Het zorgt namelijk voor het doorsturen van data vanuit de fotokiosken van CEWE.

Grootste aanbieder van fotoproducten zoekt oplossing

CEWE is de grootste aanbieder van fotoproducten in Europa. U kent ze van de geel-rode fotokiosken bij onder meer Kruidvat, MediaMarkt en een groot aantal fotowinkels. Even uw usb-stick insteken of uw foto’s vanop uw smartphone doorsturen, en de machine print ze meteen af of zorgt een paar dagen later voor uw fotoproduct.
Voor het doorsturen van de data rekent het op de Internet of Things connectiviteitsspecialist Comgate.

Van vaste lijn naar 4G

“Om de fotokiosken uit te lezen, gebruikte CEWE in het verleden een vaste internetlijn”, licht Juriaan Buikema, category manager IoT connectivity bij Capestone, het project toe. “Maar uit een analyse van Comgate bleek dat we beter voor een andere technologie kozen. 4G mobiel internet kwam als verrassend voordelige verbinding voor onze fotokiosken uit de analyse.”

4G bleek een voordelige technologie voor het doorsturen van veel data.

Juriaan Buikema

Category Manager IoT Connectivity bij Capestone

Om deze mobiele oplossing mogelijk te maken, leverde Comgate 4G LTE-routers met een grote dekkingsgraad in de fotokiosken in. “Met die oplossing kan CEWE bovendien van op afstand alle fotokiosken beheren”, weet Juriaan Buikema.

Hoge eisen voor telecomprovider

Vervolgens moest een telecomprovider geselecteerd worden. Voor het netwerk in België kwam Telenet Business als beste uit de bus. Het levert sindsdien de sim-kaarten waarmee Comgate zijn klant CEWE verder helpt.

 

“De snelheid, betrouwbaarheid, brede landelijke dekking en prijs gaven de doorslag", zegt Barbara Mulder, marketing director bij Capestone/Comgate. "Telenet Business voldeed met verve aan al onze hoge eisen."

 

“Bij IoT-connectiviteit zijn twee zaken essentieel: de dekkingsgraad van het netwerk en de snelheid van de verbinding”, zegt Bram De Valck, IoT Account Manager bij Telenet Business. “Als telecomaanbieder scoren we daar hoog op.”

Betere service, lagere operationele kosten

“We geven er nog heel wat gemak bovenop”, vervolgt Bram De Valck. “Want Comgate beheert de simkaarten van CEWE eenvoudig, overzichtelijk en in detail via ons Telenet Connect Tinx-platform. Het trekt er rapporten uit, maakt er aangepaste widgets mee en consulteert er de digitale facturen.”

 

Dankzij dit platform beheert Comgate alle apparaten online én efficiënt. Het kan daardoor niet alleen zijn klanten beter en sneller bedienen, het verlaagt zo gevoelig de eigen operationele kosten.

 

“We zijn een heel servicegericht bedrijf”, zegt Juriaan Buikema. “Iedere klant heeft bij ons een vaste contactpersoon die altijd bereikbaar is. Hij of zij kent de klant door en door. Bij vragen of problemen halen we het onderste uit de kan. Diezelfde spirit zien we bij Telenet Business terug.”

Telenet Business als partner

“Comgate is een Nederlands bedrijf dat zich meer en meer richt op de EU ”, zegt Barbara Mulder, marketing director bij Capestone/Comgate. “Met Telenet Business hebben we een hele sterke partner om ook in België meer klanten te bedienen. De projecten liggen al klaar.”
"Telenet wil daarin meer zijn dan een netwerkleverancier”, vervolgt Bram De Valck, IoT Account Manager bij Telenet Business. “We analyseren wat het beste werkt voor elke klant. Elke feedback en elke vraag gebruiken we om onze diensten nog persoonlijker en beter te maken. En gaat er toch iets mis? Dan komen we direct in actie om alles weer te laten lopen als een trein.”

Over Comgate

Comgate is een onafhankelijke specialist in connectiviteit voor internet of things (IoT). Het bedrijf is voornamelijk actief in Nederland. Met eSIM technologie implementeert het IoT connectiviteit verregaand in bedrijfsprocessen. Via zusterbedrijf en marktleider in de Benelux Capestone levert het-als gespecialiseerd distributeur van 4G-oplossingen- ook de 4G-hardware aan.

 

Voor de retail ontwikkelde Comgate bijvoorbeeld een slimme vending machine dat een seintje geeft als een schap leeg is of als de temperatuur afwijkt. Ook zorgt het voor connectiviteit bij fotokiosken. 

 

www.comgate.nl

Schrijf je in voor meer inspiratie*

Ontdek interviews, podcasts en andere content

Word uitgenodigd voor webinars, beurzen en netwerk-events

Download e-books en whitepapers

* We sturen je via e-mail op regelmatige basis onze content. Je ontvangt geen commerciële berichten of voorstellen. Uiteraard kan je op elk moment uitschrijven, of je voorkeuren aanpassen via de link onderaan elke e-mail. Door je in te schrijven aanvaard je het privacybeleid van Telenet

IoT maakt het verschil voor productiebedrijf Typhoon
Data speelt een cruciale rol in het productieproces. Met behulp van IoT kunnen technische tekenaars hun complexe ontwerpen gemakkelijk digitaal delen.
Videohouse stuurt live televisiebeelden via 4G
Videohouse bespaart door live televisiebeelden over het mobiele 4G-netwerk te sturen. Vaarwel dure satellietwagens, helikopters en vliegtuigen!
Telecom die net zo flexibel is als eb en vloed
Supersnel vast internet is een basisbehoefte voor Toerisme Oostende. Ook mobiel wil de dienst zorgeloos kunnen bellen.
DCA is steeds online met een 4G back-uplijn
Bouwbedrijf DCA heeft een internetverbinding met een 4G back-up. Deze garandeert de toegang tot het internet wanneer de verbinding via de vaste internetkabel wegvalt.
5G voor bedrijven? Dit is wat je moet weten
5G wordt uitgerold en biedt heel wat nieuwe mogelijkheden. Wat kunnen bedrijven met deze technologie doen?
Roamingkosten in Europa, Zwitserland en de rest van de wereld
Zakenreis of vakantie gepland? Dan ken je best de roamingkosten in Zwitserland, Europa en de rest van de wereld. Ontdek onze roamingtips voor professionals.