desktop

eSIM: de digitale mobiele simkaart

Wat is eSIM?

eSIM, ofwel “embedded SIM”, is een geavanceerde technologie waarbij de traditionele fysieke simkaart wordt vervangen door een digitale variant die rechtstreeks is ingebouwd in je smartphone. Deze innovatie stelt gebruikers in staat om verbinding te maken met het mobiele netwerk zonder een plastic simkaart te hoeven plaatsen. eSIM functioneert daarnaast op dezelfde wijze als traditionele simkaarten en biedt dus dezelfde mogelijkheid om te bellen, sms’en en te internetten.

Snel en eenvoudig van start

Met eSIM is het activeren van een nieuw mobiel abonnement nog nooit zo eenvoudig geweest. Bij Telenet Business kun je binnen minder dan 2 minuten een nieuwe gebruiker activeren. Het activatieproces voor eSIM is gestroomlijnd, wat resulteert in minder werk voor de fleetmanagers en een kortere wachttijd voor klanten:

Voor de Fleetmanager

De fleetmanager kiest voor een traditionele fysieke simkaart of een eSIM via het Business Mobile portaal. Het aanvragen van de eSIM gebeurt op basis van het e-mailadres van de gebruiker, waarna de activatie instructies rechtstreeks via mail bij de eindgebruiker terecht komen.

Voor de eindgebruiker

De eindgebruiker kan zelf gemakkelijk de nieuwe eSIM activeren via een QR-code die hij ontvangt via mail.

Werkt eSIM op mijn toestel?

eSIM wordt ondersteund door alle moderne, populaire smartphones zoals iPhones vanaf model XS/XR/XS Max, Samsung Galaxy vanaf model S20/S20+/S20 Ultra en vanaf de Google Pixel 3 en 3 XL-modellen.

De extra voordelen van eSIM

Geen fysieke simkaart nodig: eSIM elimineert de behoefte aan een fysieke simkaart, waardoor je direct toegang hebt tot het mobiele netwerk van Telenet Business en je niet meer moet wachten op de aanvraag en het ontvangen van de fysieke simkaart.

Gemakkelijk schakelen tussen nummers: Met eSIM kun je moeiteloos schakelen tussen je professionele en privé-nummer zonder de noodzaak van extra apparaten of fysieke simkaarten. Je kan zelfs een fysieke simkaart combineren met één of meerdere eSIMs op hetzelfde toestel.

Meerdere eSIMs op één toestel: Afhankelijk van het type smartphone kunnen verschillende eSIM-profielen worden geactiveerd. Bijvoorbeeld, iPhones ondersteunen tot 9 eSIMs, terwijl Android-toestellen meestal tussen de 5-7 eSIMs kunnen bevatten.

Milieuvriendelijk: Naast de operationele voordelen is eSIM ook een stap in de richting van een duurzamere toekomst, met minder plastic gebruik en een verminderde noodzaak voor fysiek transport en productie van simkaarten.

Meer over communicatie & telefonie

Telenet Business introduceert eSIM voor smartphones
Telenet Business zet een nieuwe stap in digitalisering met de lancering van de eSIM voor smartphones, na een succesvolle invoering voor smartwatches in 2020
5G voor bedrijven? Dit is wat je moet weten
5G wordt uitgerold en biedt heel wat nieuwe mogelijkheden. Wat kunnen bedrijven met deze technologie doen?
Welke trends en uitdagingen zien we in telefonie?
Bellen blijft ook in de toekomst belangrijk voor bedrijven. Met Voice Cloud hebben we een oplossing gebouwd die bedrijven helpt hun bereikbaarheid vlot en gemakkelijk te beheren.