nl

Alles over Telenet 360° Wifi

Telenet 360° Wifi is het gloednieuwe wifi-systeem dat je netwerk uitbreidt in je zaak, meebeweegt met jou en wat je doet, overal op kantoor, 360° in het rond. De pratende helden in dit nieuwe wifi-systeem zijn de Telenet 360° Pods. Het zijn slimme toestellen die samen met de modem één ononderbroken en intelligent netwerk vormen via straffe mesh-technologie. De wifi-pods staan constant met elkaar in contact en passen zich aan aan jouw wifi-gebruik en gewoontes. Zo blijf je altijd verbonden met een optimaal wifi-signaal, ook als je rondloopt in je kantoor.

Telenet 360° Wifi installeren

Eerst even dit

Telenet 360° Wifi kan je niet combineren met andere wifi-oplossingen. Verwijder dus eerst al je andere wifi-oplossingen (Powerlines, Wifi-Powerlines, Access Points,...) van Telenet en van andere merken.

 

Huurde je Wifi-boosters?

De huur stopt als: 

  • je de Wifi-boosters inlevert via een winkelpunt of retourpunt.
  • je proefperiode van 3 maand op Telenet 360° Wifi afloopt. Je krijgt van ons dan een uitnodiging om de boosters terug te sturen.
  • Stuur je de Wifi-boosters niet op tijd terug? Dan moeten we een vergoeding aanrekenen. Niet vergeten dus!
Kocht je Wifi-boosters?

Je kan deze niet combineren met Telenet 360° Wifi. Je levert ze best in bij een recyclagepark.

Opgelet! Zodra je de Wifi-boosters hebben binnengebracht en gekozen hebt voor Telenet 360° Pods, kan je geen Wifi-boosters van Telenet meer bestellen. 

Goed om te weten

Voor Telenet 360° Wifi heb je geen nieuwe modem nodig. Je krijgt wel 1 gratis extra wifi-pod omdat je die moet verbinden aan je huidige modem. Die geldt als startpunt van je bedrijfsnetwerk en heb je nodig om de modem met de andere wifi-pods te laten communiceren.

Klaar voor installatie!

Installatie via de app
Installatietips
Digitale TV en andere slimme toestellen
Installatie via de app
Installatietips
Digitale TV en andere slimme toestellen

Telenet 360° Wifi installeer je via de MyTelenet-app. We helpen je er stap voor stap op weg om het wifi-hart van je huis te laten kloppen. Zorg dat je de laatste versie hebt van de app!

Zijn je Telenet 360° Pods (en Telenet 360° Modem) geleverd?

Dan zie je dit bericht in je MyTelenet-app: 

Zie je geen bericht over de installatie van je wifi-pods in de app?

Dan ben je misschien aangemeld met een verkeerde Telenet-login. Meld je aan met het e-mailadres van de beheerder van je account en probeer opnieuw. Zeker aangemeld met de juiste gegevens? Probeer dan deze stappen. Tip! Vergroot de video. Dan zie je elk detail en ben je meteen mee met de stappen. Niet zeker hoe? Druk op het icoon rechtsonder. Ziezo, daar heb je de video op volledig scherm.

Centraal

Plaats de wifi-pods centraal in je huis voor het beste bereik. Kies dus eerder voor binnenmuren dan buitenmuren!

Niet te ver

Zorg ervoor dat de afstand tussen de wifi-pods niet te groot is, zodat ze goed met elkaar kunnen communiceren. Laat dus maximum 2 à 3 kamers tussen de wifi-pods.

Niet verstopt

Je wifi-pods mogen gezien worden. Plaats ze dus niet achter een zetel, kast of ander voorwerp, want dan verzwakt het wifi-signaal.

Op ontdekkingsreis...

Wil je internet tot achteraan de tuin? Of in een andere afgelegen plek van je huis? Dan heb je 2 opties:

1. Bestel extra wifi-pods om je netwerk uit te breiden. Test het even of dit de juiste oplossing is voor jou. Werkt het niet? Dan kan je de wifi-pods terugsturen.

2. Ligt er een UTP-kabel naar waar je je netwerk wil uitbreiden? Verbind de wifi-pod dan met die UTP-kabel. Klaar!

Belangrijk!
  • Telenet 360° Wifi is momenteel niet compatibel met Wifi Business.
  • Heb je een vast IP-adres en wil je Telenet 360° Wifi gebruiken? Dat kan alleen zonder eigen netwerktoestellen

Digitale tv aangesloten op modem of Powerline

Verwijder je oude Powerline of modem en verbind je Telenet TV-box, Digicorder of Digibox met een netwerkkabel (UTP) met je modem of Telenet 360° Pod. Welke UTP-poort van je wifi-pod je gebruikt, maakt geen verschil. Beiden kunnen onze maximale snelheid vandaag (1Gbps) aan. De ingang met het wereldbol-icoontje maakt je wifi-pod klaar voor de toekomst want die kan zelfs 2 Gbps aan!

Digitale tv via wifi

Heb je een Telenet TV-box? Dan is verbinden via wifi ook mogelijk. Zo kan je je wifi-pod op een andere, misschien beter geschikte plaats gebruiken. Niet zeker of je een Telenet TV-box hebt? Die ziet er zo uit:

Andere slimme toestellen

Al je andere slimme toestellen verbind je zoals je zelf wil: via wifi of met een UTP-kabel rechtstreeks met je modemof Telenet 360° Pods.

Telenet 360° Wifi niet meer nodig?

Wil je je wifi-pods niet meer gebruiken? Laat het ons weten en breng je toestellen binnen in een Telenet-winkelpunt. Vergeet dat niet, anders moeten we een vergoeding van € 105 per wifi-pod aanrekenen. 

  • Wifi 6 Triband 5GL 4x4 + 5GU 2x2 + 2,4G 2x2
  • Wifi 6 Certified
  • Compatibiliteit: alle wifi-devices, inclusief Wifi 6-ondersteund
  • 2 UTP-poorten: 1 x 2,5 Gbps, 1 x 1Gbps
  • Gemiddeld verbruik: 7.5 W