nl

Safesurf activeren en installeren

Veilig surfen op al je toestellen thuis

Met Safesurf ga je met al je toestellen thuis veilig op het internet.  Dankzij de software die we automatisch op je modem installeren, is je thuisnetwerk op elk moment beschermd tegen phishingHeb je ONE, All-Internet of Easy Internet? Dan is Safesurf inbegrepen in je internetabonnement. Je betaalt dus geen extra kost.

Goed om te weten

Safesurf blokkeert geen phishingmails, spammail of sms'en met verdachte links. Open je een verdachte link in een e-mail of sms? Dan blokkeert Safesurf wel de toegang tot de webpagina. Zo blijf je nog altijd beschermd.

Safesurf activeren

Om Safesurf te gebruiken, moet jij alleen nog toestemming geven om de installatie te starten. Dat doe je heel gemakkelijk via MyTelenet.

  1. Ga naar je producten en opties in MyTelenet.
  2. Heb je ONE? Dan vind je Safesurf terug onder je gratis opties. Heb je All-Internet of Easy Internet? Klik dan eerst bij je internetabonnement op Beheer je opties.
  3. Bij Safesurf klik je op Toevoegen.
  4. Aanvaard de privacy- en algemene voorwaarden en klik op Toevoegen. 
  5. Bevestig je Safesurf-activering door op Bevestig te klikken en je bent klaar!

Belangrijk! Na de activering herstart je modem automatisch om Safesurf te installeren. Dat kan tot vijf minuten duren.

Hoe blokkeert Safesurf een webpagina?

Safesurf werkt met korte reputatiescans op de webpagina's die je bezoekt. Kom je op een website terecht die gekend is als een phishing website? Dan blokkeert Safesurf de toegang tot de pagina. Bij verouderde HTTP-sites krijg je een foutmelding.

 

Wil je de geblokkeerde pagina toch bezoeken (wat we niet aanraden)? Dat kan door op Ga verder te klikken. Je moet de webpagina dan opnieuw laden of in sommige gevallen je browser opnieuw opstarten. Bekijk de pagina eventueel in incognito-modus. Geen oplossing? Start dan je toestel opnieuw op.

Bij Telenet hechten we veel belang aan het beveiligen van onze systemen en onze gegevens. Ondanks de maatregelen die we nemen om onze beveiliging te optimaliseren, blijft het toch nog mogelijk dat er iets door de mazen van het net glipt. Mocht u een beveiligingsprobleem ontdekken, hebben wij een systeem  waarmee u dit op een verantwoorde manier aan ons kan melden. Dankzij uw hulp kunnen wij onze systemen blijven verbeteren en onze klanten nog beter beschermen.

 

Safesurf is onderworpen aan de Telenet Algemene Voorwaarden, de gebruiksvoorwaarden voor Telenet Safespot en het Telenet Safespot Privacy-beleid. Om van Safesurf te kunnen genieten, dien je te beschikken over een compatibele modem. Indien die dit niet het geval is, zal je je oude modem kunnen inruilen voor een compatibele modem in een Telenet-winkel.

 

Telenet zal bij het verstrekken van Safesurf commercieel redelijke inspanningen leveren om je (slimme) toestellen verbonden met jouw internetnetwerk te beschermen tegen externe digitale bedreigingen. Telenet garandeert evenwel niet dat door het gebruik van Telenet Safesurf alle bedreigingen van deze eindtoestellen zullen kunnen worden afgewend.