nl

Netflix via Telenet-internet

Filmavondje? Dan neem je er vaak wel eens Netflix bij, toch? Maar hoe werkt dat nu juist...

Netflix ISP-index

Wanneer je een film of serie via Netflix kijkt, downloadt je die film niet echt lokaal op je toestel. Netflix stuurt die naar je toestel terwijl je kijkt. Het streamingbedrijf werkt ook met een index, de Netflix ISP-index. Die meet de beschikbare capaciteit om de films en series vanaf de Netflix-server tot aan het Telenet-netwerk te brengen, en dan weer verder tot bij je toestel. De index geeft dus niet de kwaliteit of snelheid van het Telenet-netwerk weer.

Wat beïnvloedt de score?

De films en series van Netflix staan op de Netflix-servers. Via streaming legt je film dus een hele weg af voor hij op je scherm verschijnt. Eerst gaat de film van de Netflix-server tot aan het Telenet-netwerk. Telenet brengt je films en series dan tot op jouw toestel, via het Telenet-netwerk.

De weg van...
Netflix tot Telenet

Via streaming stuurt Netflix je film of serie door naar het Telenet-netwerk. Netflix kiest zelf het netwerk waarop dit gebeurt. Telenet heeft geen invloed op die keuze. Bij deze stap beïnvloedt het volgende de score op de ISP-index en streamingsnelheid:

  • de netwerken die Netflix kiest
  • beschikbare capaciteit van de netwerken
Telenet tot je scherm

Telenet stuurt in de volgende stap je film of serie door via het Telenet-netwerk naar je scherm. Dit beïnvloedt de score en streamingsnelheid ook:

  • de kwaliteit van het Telenet-netwerk

Zorgeloos streamen en downloaden komt hier helemaal goed.

  • streamingkwaliteit

Kies je om te streamen in een hogere kwaliteit, zoals Ultra High Definition (UHD), dan is de bitsnelheid hoger dan bij HD- of SD-kwaliteit.

  • scherm waarop je kijkt

Netflix koos ervoor om films en series op een groot scherm af te spelen in een hogere snelheid. Kijk je op je tv? Dan gebeurt de streaming in een hogere snelheid. Kijk je op je tablet of smartphone? Dan stuurt Netflix je film of serie in een lagere snelheid door.

Zoek je iets anders?