Webmail

Probleem met de Telenet-app? Los het zo op!

Werkt de Telenet-app niet goed? Krijg je een foutmelding als je aanmeldt? Dat is irritant. We helpen je zoeken naar een oplossing! Check je even of het hier misschien aan ligt:

Besturingssysteem
Internetverbinding
Type gebruiker
Iets anders
Besturingssysteem
Internetverbinding
Type gebruiker
Iets anders

Veelgestelde vragen

Je ziet het toegevoegde toestel na ongeveer 10 minuten in de Telenet-app bij je ‘thuisnetwerk’. Duurt het langer? Bij sommige netwerken kan het tot een uur duren vooraleer het toestel zichtbaar is.

Geen zorgen, je Telenet-toestel werkt nog prima. Wil je je toestel opnieuw in je ‘thuisnetwerk’ in de app zien verschijnen? Haal het toestel even uit het stopcontact en steek het daarna opnieuw in. Daardoor zal je toestel na 10 minuten weer zichtbaar zijn in de app. Duurt het langer? Bij sommige netwerken kan het tot een uur duren vooraleer het toestel zichtbaar is.

Check je even het volgende?

  • Kijk je toestellen na: mogelijks staan ze in slaapstand.
  • Ga naar je ‘thuisnetwerk’ in de app en check of je toestel verbonden is met een Telenet Wifi-booster of Telenet-modem. Alleen dan zie je ze staan in je thuisnetwerk.

Helaas is dat een beperking in de weergave van je ‘thuisnetwerk’ in de app. Toestellen die via een netwerkkabel verbonden zijn met je Access Point worden weergegeven alsof ze verbonden zijn met je modem.

Je kijkt best eerst even na of al je (Wifi) Powerlines ziet staan in je ‘thuisnetwerk’. Is dat niet zo? En wil je de toestellen zien in je ‘thuisnetwerk’ in de app? Haal je toestellen die je niet ziet even uit het stopcontact en steek ze daarna opnieuw in. Na 10 minuten zie je normaal gezien je toestellen weer in de app. Duurt het langer? Bij sommige netwerken kan het tot een uur duren vooraleer het toestel zichtbaar is.

De namen die je ziet in je‘thuisnetwerk’, krijgen we van de toestellen zelf via je internetverbinding. Het is mogelijk dat de namen van je toestellen niet altijd even duidelijk je toestel omschrijven. Je ziet bv. als naam ‘unknown’ of een sterretje.

In de Telenet-app wordt je verbruik afgerond. Daardoor zie je een klein verschil met de weergave van je verbruik in Mijn Telenet.

Zoek je iets anders?