Telenet.be

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 

Wat is wifi?

Wifi is het draadloze internet dat bij je thuis via je wireless  modem  verspreid wordt. Zo  kan jij met je smartphone, tablet of laptop draadloos surfen. Net zoals een gsm of autoradio werkt wifi via radiogolven. Je wireless modem en je laptop, tablet of smartphone sturen zo gegevens naar elkaar. Maar in de praktijk zijn er verschillende factoren die je wifi-snelheid kunnen beïnvloeden.
 

Zo haal je het beste uit je wifi

Een aantal factoren kunnen je wifi-signaal verstoren. We geven je graag een paar tips en oplossingen om je bereik en -snelheid te verbeteren!

 

Afstand tot je dichtsbijzijnde wifi-punt

De afstand tussen het toestel dat je gebruikt om te surfen en je modem of Wifi-booster bepaalt mee de snelheid. Hoe dichter bij je modem, hoe sterker je wifi-signaal.


Oplossing: Plaats een (extra) Wifi Powerline of een Access Point in de ruimte waar je wifi nodig hebt.

Je huis als stoorzender

Isolatie, beton, glas, metaal, water… De architectuur van je huis zorgt ervoor dat je signaal niet overal reikt tot waar je het wil. Je kan weliswaar door glas heen kijken, maar toch absorbeert glas een groot deel van je wifi-signaal. Ook het aantal (vaak dikke) muren waar het signaal door moet, speelt een rol.  Wist je dat het wifi-signaal beter z’n weg vindt wanneer de deuren open staan.

 

Oplossing: Het plaatsen van een Wifi Powerline of een Access Point zorgt ervoor dat het internetsignaal probleemloos (via het elektriciteitsnetwerk of een internetkabel) tot in de ruimte geraakt waar je van wifi wilt genieten.

De wifi van de buren

Woon je in een appartement of dichtbevolkte straat? Dan kan het gebeuren dat verschillende wifi-signalen elkaar overlappen en zelfs verstoren. Trek de stekker van je modem/Wifi-booster even uit. Je modem start opnieuw op en kiest automatisch het beste wifi-signaal.

 

Oplossing: Met een Wifi Powerline of Access Point breng je een sterker signaal naar de ruimtes waar je het nodig hebt. In die ruimtes stoort het wifi-signaal van je buren je eigen wifi dan niet meer.

Huishoudtoestellen

De radiogolven van je huishoudtoestellen, zoals een microgolfoven, babyfoon of alarm hebben ook invloed op je wifi-signaal.

Oplossing: Met een Wifi Powerline of Access Point breng je het internetsignaal voorbij de stoorzenders (via het elektriciteitsnetwerk of internetbekabeling). Zo wordt het storende effect van je huishoudtoestellen sterk verminderd.

Jouw draadloze toestellen

Je wifi-snelheid is afhankelijk van de eigenschappen van  je toestel, zoals het aantal wifi-antennes, de rekenkracht of het zendvermogen van je toestel en de wifi-standaard die je toestel ondersteunt. Al is je modem nog zo sterk, de technische eigenschappen van je smartphone, tablet of laptop bepalen de uiteindelijke snelheid.

Tip! Hoe recenter je toestel, hoe sneller en straffer je wifi-verbinding.
 

Aantal verbonden toestellen

Surf je met meer toestellen tegelijk? Dan moet de bandbreedte en de kwaliteit van de verbinding over meerdere toestellen verdeeld worden. Logisch. Bekijk dus goed je situatie als je een internetabonnement kiest. Woon je alleen? Of heb je een gezin van 4 waarbij iedereen tegelijk surft en streamt? Kies een abonnement op jouw maat.

 

 

Meer weten over...

 
 

Relevant voor jou

Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor jou.
Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor jou.

Contacteer ons!

Graag hulp of meer uitleg?

Bel ons

Bel ons

Stel je vraag op 015 66 66 66

Bel ons
 
Mail ons

Mail ons

Stel je vraag via ons contactformulier

Mail ons
 
Kom langs

Kom langs

Bezoek een winkelpunt

Kom langs