Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 

Maak van je hardware heartware

Meer dan ooit zijn connectiviteit en technologie de sleutel tot actieve deelname aan de digitale maatschappij. Helaas is dit voor veel gezinnen in België nog altijd niet mogelijk. En daar willen wij bij Telenet verandering in brengen. We slaan de handen in elkaar met Ondernemers voor een Warm België en verzamelen zoveel mogelijk oude laptops. Die maken we opnieuw gebruiksklaar en verdelen we via Ondernemers voor een Warm België aan gezinnen die het hard nodig hebben.

Elke laptop telt, ook als hij niet meer werkt

Heb je nog een oude laptop in de kast liggen die je toch al jaren niet meer gebruikt? Breng ‘m dan binnen in één van de inzamelpunten. Of hij nu nog werkt of niet, welk type, merk of bouwjaar, dat maakt niet uit. Wij bekijken of we je toestel kunnen klaarmaken voor een tweede leven. Als dat niet kan, halen we de bruikbare onderdelen eruit en recycleren we de rest. Ook de oplader van je laptop en computermuizen zijn meer dan welkom trouwens, als je die nog zou hebben!

{{lineValue}}

Je kan je laptop inleveren in een Telenet winkelpunt, Telenet Center, QResellers, JBC-winkel of bij een Kringloopwinkel (Kringloopwinkels enkel in Limburg). In onze Store Locator zoek je het dichtstbijzijnde inzamelpunt in je buurt. Er komen gaandeweg nog extra inzamelpunten bij. Neem dus regelmatig een kijkje om er een te vinden vlakbij huis.

Ben je een KMO en wil je oude laptops van je bedrijf inleveren?
Laat je gegevens dan achter via deze pagina. Je mag de laptops natuurlijk ook zelf naar een inzamelpunt bij jou in de buurt brengen.

Wat met de gegevens die nog op je laptop staan?

Wil je je oude laptop graag doneren? Fantastisch! Controleer eerst even of er nog persoonlijke gegevens (bestanden, foto’s, video’s,…) op staan.

 

  • Wil je die documenten nog bewaren? Kopieer ze dan naar een externe harde schijf of zet ze in de cloud .
  • Documenten niet meer nodig? Dan mag je je laptop zo inleveren. Je mag de bestanden zelf al wissen, maar dit moet niet. Ondernemers voor een Warm België controleert en wist sowieso alle gegevens op de meest veilige manier vooraleer ze je oude toestel aan iemand anders doorgeven.

100% veilig

Zodra we je laptop ontvangen, wissen we alles wat er nog op zou staan. Je toestel wordt volledig gereset volgens strikte veiligheidsnormen en vervolgens weer gebruiksklaar gemaakt. Dat gebeurt door Techdata, een gespecialiseerd IT-bedrijf.

Krijgen we je laptop echt niet meer aan de praat? Dan vernietigen we je harde schijf en recycleren we de rest. Wees dus gerust: mochten er nog gegevens op je laptop staan, komen die in géén geval bij iemand anders terecht.

Wil je geïnformeerd worden zodra alle gegevens van je laptop verwijderd zijn?
Registreer je toestel dan op de website van Ondernemers voor een Warm België.

Je laptop krijgt een nieuw leven

Laptops die opnieuw gebruiksklaar zijn, gaan naar kwetsbare gezinnen waar de nood het hoogst is. Telenet werkt hiervoor samen met Ondernemers voor een Warm België (OVWB) en sociale en middenveldorganisaties (vb.: OCMW’s).
 
OVWB heeft een werking opgezet om nog oude laptops van particulieren en bedrijven in te zamelen en, de toestellen die nog herstelbaar zijn, weer helemaal op te knappen. Die herstelde laptops gaan vervolgens naar middenveldorganisaties die werken rond armoedebestrijding en digitale inclusie. Zij stellen op hun beurt, de laptops ter beschikking van mensen die ze hard nodig hebben.

Bij wie of welk gezin je laptop precies terecht komt, weet je nooit. Wat je wel weet is dat je ervoor zorgt dat er voor iemand anders een nieuwe wereld opengaat, iemand online werk kan vinden of dat een kind huiswerk kan maken via Smartschool.

Relevant voor jou

Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor jou.
Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor jou.

Contacteer ons!

Graag hulp of meer uitleg?

Bel ons

Bel ons

Stel je vraag op 015 66 66 66.

Bel ons
 
Mail ons

Mail ons

Selecteer het onderwerp van je vraag
en stel ze via het contactformulier.

Mail ons
 
Kom langs

Kom langs

Bezoek een winkelpunt.

Kom langs