Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 

Al je vragen over 5G in een flits beantwoord

5G is de vijfde generatie van mobiele netwerken. De eerste generatie, 2G, ontstond in de jaren ’90. Daarmee konden we spraak versturen. 10 jaar later kwam 3G (data) en nadien 4G (video). 5G werkt op dezelfde manier als 4G (draadloos verzenden en ontvangen van data via radiogolven), maar maakt nog meer mogelijk. 5G is sneller, kan meer data versturen, is stabieler en kan meer toestellen, zoals sensoren, verbinden.

Voordelen

 

5G voor mij

 

Vragen

Wat zijn de voordelen van 5G?

  • Met 5G surf je tot 5 keer sneller dan met 4G.
  • 5G heeft ook een snellere reactietijd. Er is minder vertraging (of latentie) tussen zender en ontvanger, toestellen sturen dus sneller gegevens naar elkaar.
  • 5G is het netwerk van de toekomst en maakt plaats voor meer toestellen én gebruikers tegelijk. Niet alleen smartphones, maar ook groene en slimme toepassingen, bv. om ons waterverbruik of files te verminderen, zelfrijdende auto’s of drones die je bestelde pakje dezelfde dag nog aan je deur bezorgen.
  • 5G maakt de verbindingen tussen al die toestellen stabieler en betrouwbaarder.
     

Wat heb ik nodig om te genieten van 5G?

1. Een toestel dat 5G-klaar is

Ten eerste moet je een smartphone hebben die het 5G-signaal kan ontvangen. Dat geldt vandaag voor zowat alle recente toptoestellen. Wil je weten of jouw toestel compatibel is? Surf dan even naar de website van het merk van je toestel (Samsung, Apple, OPPO, …).

Ontdek heel wat 5G-ready toestellen in onze webshop. Samen met onze leveranciers breiden we dat aanbod voortdurend uit.
 

2. 5G-bereik

We rollen het 5G-netwerk niet in één keer uit. We kiezen ervoor om de technologie eerst in te voeren in regio’s waar de vraag het grootst is. Kijk op de kaart op onze website of jij in zo’n regio woont of werkt.

3. Mobiel abonnement van Telenet

5G is inbegrepen in alle abonnementen met mobiel (ONE(up), WIGO, King, Kong, …).

 

Is je toestel 5G-compatibel, heb je 5G-bereik in je buurt én heb je een mobiel abonnement van Telenet? Dan zal je smartphone via een pop-up vragen om nieuwe instellingen te accepteren of een update te doen. Zodra dat is gebeurd, schakel je vanzelf over naar het 5G-netwerk. Opgelet: niet alle 5G-ready toestellen krijgen op hetzelfde moment een pop-up of update. De fabrikanten moeten de update per type toestel goedkeuren.

Kan ik 5G al gebruiken?

Daarvoor heb je 3 dingen nodig: een 5G-klaar toestel, 5G-bereik in je regio en een mobiel abonnement van Telenet. Heb je die drie dingen? Dan krijg je een pop-up op je smartphone om nieuwe instellingen te accepteren of een update te doen. Je kan de update ook manueel doen via de instellingen van je smartphone.

Zodra dat is gebeurd, kan je 5G gebruiken. Je schakelt dan vanzelf over naar het 5G-netwerk, daar waar het beschikbaar is. Net zoals je nu al naadloos switcht tussen wifi en 4G.
 

Kan mijn smartphone 5G ontvangen?

De meeste recente toptoestellen kunnen het 5G-signaal ontvangen. Wil je weten of jouw toestel compatibel is? Surf dan even naar de website van het merk van je toestel (Samsung, Apple, OPPO, …). Is je toestel compatibel, heb je 5G-bereik in je regio én heb je ONE(up), dan krijg je een pop-up op je smartphone om nieuwe instellingen te accepteren of een update te doen. Niet alle 5G-ready smartphones krijgen die pop-up op hetzelfde moment. De fabrikanten moeten de update per type toestel goedkeuren.

Wanneer komt 5G naar mijn regio?

Het uitrollen van het 5G-netwerk gebeurt geleidelijk. Want voor deze nieuwe technologie zijn grondige ingrepen nodig. Regio’s waar de vraag het grootst is, komen daarbij eerst aan de beurt. Kijk op de kaart op onze website of jij in zo’n regio woont of werkt.

Nog geen 5G in jouw regio? Geen zorgen, het huidige 4G-netwerk kreeg al verschillende updates en kan flink wat verkeer aan. Daarmee zit je nog voor jaren goed.
 

Welk Telenet-abonnement heb ik nodig om 5G te gebruiken?

Je kan met elk mobiel abonnement van Telenet surfen via 5G. Of je nu ONE of ONEup hebt of een ander abonnement zoals WIGO, King of Kong. Als je smartphone 5G-klaar is én je woont of werkt in een regio waar er 5G-signaal is, krijg je een pop-up om nieuwe instellingen te accepteren of een update te doen.

Hoe snel kan ik met 5G surfen?

Heb je ONE(up)? Dan surf je dankzij 5G onderweg tegen dezelfde snelheden als thuis:

  • ONE: downloaden tot 150 Mbps, uploaden tot 15 Mbps
  • ONEup: downloaden tot 1 Gbps, uploaden tot 65 Mbps
     

Zo heb je écht één verbinding, alle vrijheid, thuis en onderweg. Ideaal om nog vlotter te videobellen met vrienden en familie, een film nog sneller te downloaden of Augmented Reality-games op je smartphone te spelen.

 

Heeft 5G een impact op onze gezondheid?

Lees meer over 5G en gezondheid op de website van de overheid.

Kan ik 5G in het buitenland gebruiken?

Op dit moment kan je nog niet genieten van 5G in het buitenland. Daarvoor is er eerst een overeenkomst nodig met operatoren in andere landen. Maar geen zorgen, in het buitenland surf je nog altijd via 3G en 4G.

 
{{lineValue}}

Je hebt als Telenet-klant geen nieuwe simkaart nodig om 5G te kunnen gebruiken.

Relevant voor jou

Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor jou.
Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor jou.

Contacteer ons!

Graag hulp of meer uitleg?

Bel ons

Bel ons

Stel je vraag op 015 66 66 66.

Bel ons
 
Mail ons

Mail ons

Selecteer het onderwerp van je vraag
en stel ze via het contactformulier.

Mail ons
 
Kom langs

Kom langs

Bezoek een winkelpunt.

Kom langs