Webmail

Telenet fibert verder

Fiber in mijn zaak, kan dat?
Fiber van Telenet komt van je straat naar je zaak. Benieuwd wanneer fiber beschikbaar is bij jou?

Ben je particulierOntdek fiber in je woning.

Vooruit met fiber van Telenet

Fiber (of glasvezel) vormt van bij onze start het hart van jouw Telenet-verbinding. Zo surf en videobel je met klanten en verstuur je zware bestanden zonder zorgen al gigasnel. Dat kan nóg sneller. Daarom brengen we binnenkort de laatste meters fiber hélemaal gratis2 tot aan je voordeur3. Stap voor stap. Want dankzij onze huidige technologie, zit jij nog jaren goed bij Telenet.

Klaar voor de toekomst
Product & prijs hetzelfde
Fiber installeren? Gratis!

Jij zit goed voor de toekomst dus blijf gerust zitten.

Momenteel combineren we fiber met coax. Fiber zit in onze kern en met kwalitatieve coax-/tv-kabels pompen we het internet tot bij jou. Dankzij die combinatie bereiken 100% van onze klanten nu al snelheden tot 1 Gigabit per seconde4. Daardoor kan je nu al vloeiend online vergaderen, tegelijkertijd snel surfen en met collega’s werken in de cloud.  Maar net zoals jouw zaak verandert onze technologie mee met de tijd. Daarom zijn we nu al gestart met ver-fiberen.

De laatste meters glasvezel komen stap voor stap. Want je zaak surft nu al fibersnel.

Er zit dus geen haast achter. Je hoeft er zelfs niet eens aan te denken. Dat doen wij wel voor jou. Geleidelijk aan leggen we dan ook de laatste meters fiber in Vlaanderen en Brussel waarmee je goed zit voor de toekomst.

Krachtige glasvezelkabels buiten, slimme wifi binnen

Voor snel internet om je zaak vlot te laten draaien, ga je best verder dan alleen krachtige kabels buiten. Da’s ook binnen een slim wifisysteem5 gebruiken. Via 360° Wifi en de Plume®-technologie belandt elk wifisignaal waar je ’t nodig hebt. Steek gewoonweg een wifi-pod in de stekker. Die verdeelt, regelt en verbetert het internetverkeer naar jou en je medewerkers, tot in elk hoekje van je zaak. Ben je particulier? Laat 360° Wifi je woning begrijpen.

Krachtige glasvezelkabels buiten, slimme wifi binnen

Voor snel internet om je zaak vlot te laten draaien, ga je best verder dan alleen krachtige kabels buiten. Da’s ook binnen een slim wifisysteem5 gebruiken. Via 360° Wifi en de Plume®-technologie belandt elk wifisignaal waar je ’t nodig hebt. Steek gewoonweg een wifi-pod in de stekker. Die verdeelt, regelt en verbetert het internetverkeer naar jou en je medewerkers, tot in elk hoekje van je zaak. Ben je particulierLaat 360° Wifi je woning begrijpen.

Kan de internetsnelheid in je zaak nog beter? Check dan of je wel alles uit je Telenet-netwerk haalt. Wees gerust, met ons huidig netwerk blijft je zaak altijd online. Via onze Internet Back-up neemt 4G namelijk automatisch over wanneer je wifi even hapert.

Ons fiberaanbod

Alle internetproducten werken op beide technologieën: coax en fiber. Als je fiber neemt, verandert er niks aan je Telenet-product1 en de prijs ervan.

Fiber bestellen

Vanaf fiber beschikbaar is op jouw adres, geven we je een seintje. Daarna kan je een internetabonnement aangesloten op fiber bestellen. Die bestelling kan alleen telefonisch. Zo kunnen onze collega’s alle details glasvezelfijn uitleggen. Toch nog niet zeker? Geen probleem, het telefoongesprek is volledig vrijblijvend. Wil je als eerste weten wanneer fiber in je straat is? Laat dan je gegevens achter.

Vergelijk onze internetabonnementen

De populairste op een rijtje.

KLIK

Internet & mobiel

  • Onbeperkt surfen tot 500 Mbps
  • Onbeperkt mobiel surfen, bellen en SMS’en
  • Persoonlijke hulp 24/7

Met fiber of met coax

Vanaf

per maand

Business Fibernet

Internet

  • Onbeperkt surfen tot 500 Mbps
  • Wi-Free
  • 10 @telenet.be mailboxen

Met fiber of met coax

Vanaf

per maand

Business Fibernet met speedboost

Supersnel internet

  • Onbeperkt surfen tot 1 Gbps
  • Wi-Free
  • 10 @telenet.be mailboxen

Met fiber of met coax

Vanaf

per maand

Ben je particulier? Ontdek fiber in je woning.

Klaargestoomd voor fiber?

Laat dan je gegevens achter en wees als eerste op de hoogte van onze fiberuitrol.

Zit jij nog goed?

Heb jij een vlotte en veilig verbinding in je zaak? En past je abonnement bij je verbruik? Ontdek het met Check & Smile!

Veelgestelde fibervragen

We bieden nog steeds dezelfde internetabonnementen1 aan, maar ze werken nu ook volledig via fiber in plaats van alleen in combinatie met coax. Vanaf jouw adres aansluitbaar is op fiber van Telenet, laten we jou dat weten. Heb je dan interesse in een internetproduct aangesloten op fiber, dan kan je dat alleen telefonisch bestellen. Zo kunnen wij met jou persoonlijk in gesprek gaan over alle details. Geen zorgen, het telefoongesprek is volledig vrijblijvend.

Een 360° Fiberbox en de recentste modem zien er exact hetzelfde uit, maar verschillen qua aansluiting en werking. Een modem vertaalt coaxsignalen naar makkelijke 0-1 signalen én heeft daarom ook alleen een coaxkabelaansluiting. De router begrijpt die signalen en stuurt ze naar de juiste toestellen. Op de 360° Fiberbox daarentegen sluit je een fiberkabel of glasvezelkabel aan waardoor er lichtsignalen binnenkomen. Een lichtsensor en lazer in de 360° Fiberbox snappen die signalen waardoor je dus geen modem meer nodig hebt om de vertaalslag te maken.

Het huidige Telenet-netwerk combineert fiber (oftewel glasvezel) met coax-/tv-kabels. Dat noemen we een hybride fiber-coaxnetwerk (HFC-netwerk). Daarmee genieten Telenet-klanten vandaag al van snelheden tot 1 Gbps.

Momenteel bieden we met ons fiber-coaxnetwerk een maximumsnelheid van 1 Gigabit per seconde aan. Dat is in lijn met de snelheid die je digitale toestellen in huis vandaag de dag aankunnen. Met alleen maar glasvezel kan je snelheden van 10 Gbps halen. Hou er wel rekening mee dat je fiberprooftoestellen nodig hebt om zo snel te kunnen surfen.

Met de optie Speedboost 1G Business haal je vandaag al topsnelheden. Die worden in de toekomst nog opgevoerd. Wil je klaar zijn voor die toekomst? Dan is fiber zeker voor jou! Hou er dan wel rekening mee dat er eventuele werken op je adres en fiberprooftoestellen nodig zijn.

Fluvius vindt, net zoals Telenet, dat iedereen in Vlaanderen en Brussel recht heeft op een snel en betrouwbaar netwerk. Daarom richtten we samen een joint venture op om hét datanetwerk van de toekomst te bouwen. Dat nieuwe infrastructuurbedrijf kreeg de naam Wyre. Met Wyre blijven we enerzijds investeren om ons huidig hybride fiber-coaxnetwerk te verbeteren maar vervangen we tegelijkertijd de laatste meters coaxkabel door fiber. Zo kan ons netwerk in de toekomst snelheden van 10 Gbps aan en blijven we een optimale netwerkervaring garanderen. 

Nee, dat kan niet. Fiberklaar is een joint venture tussen Proximus en het Zweedse bedrijf EQT. Zij leggen samen een open glasvezelnetwerk aan waarop vooral Proximus-klanten kunnen worden aangesloten. Telenet ontwikkelde een eigen glasvezelnetwerk om haar klanten een optimale connectiviteit en kwaliteitsgarantie te bieden. Het netwerk van Proximus en Fiberklaar is dus niet verenigbaar met het aanbod van Telenet en omgekeerd.

Je kijkt best altijd verder dan een promotieaanbod. Vergelijk de normale prijs met een evenwaardige bundel. Dan pas weet je hoeveel je op langere termijn betaalt. Bovendien zijn er ook praktische gevolgen zoals nieuwe toestellen installeren en werken aan je huis.

Helaas, ja. Je zal al je toestellen moeten vervangen door die van de andere aanbieder, van modem tot tv-decoder. Je zal moeten wennen aan een compleet nieuw systeem, met andere menu’s en andere functies. Opnames van programma’s, zowel gepland als opgeslagen, kan je niet overzetten.

Om tv te kijken via ons compact tv-signaal of via TV met een kaartje heb je coax nodig. Beide werken niet via fiber. Je kan dus niet surfen via fiber, en toch nog het compact signaal via coax ontvangen of tv blijven kijken via TV met een kaartje. Wil je graag tv-kijken via fiber? Dan heb je dus een Telenet TV-abonnement nodig.

1. Alle producten die we vandaag commercieel aanbieden (Business Fibernet (met Speedboost), Business Fibernet S en KLIK) zijn zowel beschikbaar op fiber als op coax. Andere oudere abonnementen werken alleen op onze coaxtechnologie. Ons compact tv-signaal ontvangen of tv-kijken via TV met een kaartje kan ook alleen via coax. Wil je surfen via fiber? Kies dan voor één van onze nieuwste abonnementen.

2. Gratis fiberinstallatie ter waarde van 412€ excl. btw: een technicus komt langs op het woonadres van de klant om de Telenet-diensten te installeren. De installatie gebeurt gratis en in 2 stappen: een buiteninstallatie en een binneninstallatie. Indien de afstand tussen de stoep / straat en je voorgevel groter is dan 80m, rekenen we daar wel kosten voor aan.

3. We starten de uitrol van fiber bij Telenet met een beperkt aantal plaatsen. Maximum 200 personen kunnen tijdens die startperiode commercieel aansluiten op fiber van Telenet. Vanaf de zomer bieden we het fiberaanbod commercieel aan voor iedereen waarbij fiber beschikbaar is op hun adres.

4. 100% van onze klanten op ons grondgebied kan al een product kiezen met een inbegrepen snelheid tot 1 gigabit per seconde (1 Gbps). De vermelde internetsnelheden zijn theoretische maximumsnelheden bij aansluiting van een pc of laptop op de modem met een netwerkkabel. De werkelijke internetsnelheid kan beïnvloed worden door verkeer op het internet en andere technische factoren (zoals wifi, interne bekabeling, processor …). De afstand van de aansluiting tot de node heeft echter geen invloed op de werkelijke internetsnelheid die je kan behalen. Meer info: www.telenet.be/internetsnelheid.

5. Enkel beschikbaar voor klanten met internet van Telenet. Je betaalt €2,48 euro excl. btw per Telenet 360° Pod per maand. Tijdens de eerste 3 maanden zal de klant de Telenet 360° Pods gratis kunnen uitproberen. De thuislevering van deze wifi-pods is gratis.

Aanbod niet cumuleerbaar met andere promoties voor Telenet 360° Pods.

De Telenet 360° Pods zijn niet compatibel met de oude Telenet Wifi-boosters. Zodra een klant met oude Telenet Wifi-boosters, Telenet 360° Pods besteld heeft, heeft hij 3 maanden de tijd om de oude Telenet Wifi-boosters terug te brengen naar Telenet. Zo vermijdt hij een vergoeding op zijn aanrekening. Meer info: Ik zeg op. Wat nu? (telenet.be) Eens een klant na deze proefperiode gekozen heeft voor Telenet 360° Wifi, zal hij de oude Telenet Wifi-boosters niet meer kunnen bestellen.

Voor klanten die momenteel geen oude Telenet Wifi-booster huren, zal het na 27 mei 2023 niet meer mogelijk zijn om deze nog te kunnen bestellen.