Jouw zaak surft vandaag al tegen gigasnelheid

Je zit goed voor de toekomst.

Fiber - of glasvezel - daar kennen we bij Telenet alles van. Het vormt het hart van ons netwerk. Al van bij de start. Fiber staat ook garant voor de hoge snelheden die we jou vandaag al kunnen bieden. Zonder breken en boren.

 

Je zaak wordt slimmer in de manier waarop je zakendoet. En ook je klanten worden slimmer. Dus groeien ons netwerk en onze technologie mee met jouw zaak. Zo helpen we jou om de noden van je klanten optimaal te kunnen vervullen.

Het fiberhart van Telenet Business

Wat is fiber?

Fiber is Engels voor glasvezel. Dat heeft als eigenschap dat een signaal erdoor flitst met de snelheid van het licht. Grote bundels van die vezels kunnen enorme hoeveelheden informatie transporteren over grote afstanden. Daardoor heb je steeds een razendsnelle en hyperstabiele verbinding.


Online vergaderen, zware bestanden versturen, werken in de cloud of met al je medewerkers tegelijk supersnel surfen: straf internet vormt de basis om jouw zaak vlot te laten draaien. Nu en in de toekomst.

Hoe werkt fiber bij Telenet?

Sommige aanbieders pakken nu groots uit met het installeren van fiber. Eigenlijk is dat vooral omdat hun verouderde infrastrucutuur aan vervanging toe is. Maar niet de onze. Want wij kozen al in 1998 voor fiber. Deze technologie is nog steeds van topkwaliteit en groeit makkelijk mee met jouw behoeften. Voor de laatste meters tot aan jouw zaak gebruiken we coaxkabel (de “tv-kabel”). Ook die kan nog jaren mee.

Goed om te weten: er hoeft dus niets vervangen te worden. En er zijn geen graaf- of boorwerken nodig die een storende impact op je zaak kunnen hebben.

99,5% van onze klanten kan vandaag al surfen tegen snelheden tot 1 GIGA*

Superbetrouwbaar

Dankzij onze Internet Back-up hoeft je zaak nooit meer offline te zijn. Hapert je internetverbinding toch eens? Dan neemt 4G het vanzelf over tot het opgelost is. Zo blijft jouw zaak altijd zorgeloos verbonden.

Vandaag haal je tot 1 GIGA*, straks nog veel meer!

Je zit nog jaren goed

Met de combinatie van fiber en coax halen we vandaag recordsnelheden. 1 Gigabit per seconde is vandaag al een optie. Zonder werken aan je zaak. En dankzij slimme updates en investeringen in fiber kunnen we die snelheid zelfs nog opdrijven, tot wel 10 Gbps!

Vandaag haal je tot 1 GIGA*, straks nog veel meer!

Vandaag haal je tot 1 Gbps*, straks nog veel meer!

Fiber tot je zaak komt eraan

Omdat we graag vooruitdenken, plannen we om ook die laatste meter coaxkabel geleidelijk te vervangen door fiber. Voorlopig blijft dat beperkt tot nieuwe verkavelingen en nieuwbouwprojecten. Maar voor jou als Telenet Business-klant is er geen haast: jij kan nu al gigasnel surfen op hét netwerk van Vlaanderen! En zodra jouw straat aan de beurt komt, hoor jij ’t als eerste!

Fiber tot je zaak komt eraan

Omdat we graag vooruitdenken, plannen we om ook die laatste meter coaxkabel geleidelijk te vervangen door fiber. Voorlopig blijft dat beperkt tot nieuwe verkavelingen en nieuwbouwprojecten. Maar voor jou als Telenet Business-klant is er geen haast: jij kan nu al gigasnel surfen op hét netwerk van Vlaanderen! En zodra jouw straat aan de beurt komt, hoor jij ’t als eerste!


Fiberklaar is een joint venture tussen Proximus en het Zweedse bedrijf EQT. De intentie is om een open glasvezelnetwerk aan te leggen waarop ook Proximus-klanten kunnen worden aangesloten. Maar om onze klanten een optimale connectiviteit en de hoogste kwaliteitsgaranties te bieden, ontwikkelde Telenet een eigen glasvezelnetwerk volgens andere standaarden. Het netwerk van Proximus en Fiberklaar is dus niet verenigbaar met het aanbod van Telenet.

Als Telenet Business-klant kan jij vandaag al kiezen voor de hoogste snelheden op de markt. En die worden in de toekomst zelfs nog opgevoerd! Jij zit dus helemaal goed. Plus: je vermijdt onnodige werken in je zaak en het opnieuw installeren van alle toestellen, van modem tot tv-decoder. Met alle aanpassingsproblemen van dien.

Goeie vraag! Vandaag is je zaak verbonden met ons fibernetwerk via de coaxkabel, en met die combinatie zit je nog jaren goed. Sterker nog, we blijven erin investeren. Voor de toekomst plannen we om ook de laatste meters te vervangen door fiber. Dat gebeurt stapsgewijs. Als jouw straat aan de beurt komt, kom je ’t als eerste te weten!

Maak je geen zorgen, op termijn komt heel Vlaanderen en Brussel aan de beurt. Maar voor jou maakt het weinig of geen verschil: je kan nu al supersnel surfen, zeker met de optie Speedboost, waarmee je snelheden tot 1 Gbps bereikt. Met de huidige combinatie van fiber- en coaxkabel komen straks snelheden tot 10 Gbps binnen bereik! Je zit dus nog helemaal goed. Maar de dag dat jij aan de beurt komt, krijg je zeker bericht van ons!

Fluvius vindt, net als Telenet, dat heel Vlaanderen recht heeft op een gigasnel en betrouwbaar netwerk, ook in de toekomst. Daarom sloten we een bindend akkoord en rollen samen het datanetwerk van de toekomst uit. 


Specifieke vragen over fiber? Bel ons!

Hoor je wilde verhalen over fiber? Heb je het gevoel dat je direct moet beslissen? Laat je niet van de wijs brengen. Contacteer ons en we leggen met plezier uit wat voor jouw zaak de beste oplossing is.

Haal alles uit je wifi

Ons slimme wifisysteem wijst zichzelf uit. Leer hoe je ‘r meer uithaalt.

Haal alles uit je
wifi

Ons slimme wifisysteem wijst zichzelf uit. Leer hoe je ‘r meer uithaalt.

Hét netwerk van Vlaanderen

Vandaag kan iedereen gigasnel surfen op hét netwerk van Vlaanderen.

Hét netwerk van
hier

Vandaag kan iedereen gigasnel surfen op hét netwerk van Vlaanderen.

5G voor iedereen

Ons 5G-netwerk blijft groeien. Benieuwd waar we vandaag staan?

Overal Onbezorgd
Online

Met ONE(up) ben je gigasnel online, thuis en onderweg.

Voorwaarden en andere belangrijke info

De algemene voorwaarden Telenet Business (voor producten en diensten bestemd voor zelfstandigen en kleine bedrijven) zijn van toepassing.  

Alle prijzen zijn weergegeven in euro (exclusief btw), inclusief Recupel en exclusief eventuele activerings- en/of installatiekosten.

Het overzicht van alle prijzen (m.i.v. activerings- en installatiekosten) raadpleeg je hier.

De verbintenissen van Telenet zijn inspanningsverbintenissen, geen resultaatsverbintenissen.

 

Lees zeker ook de eventuele toepasselijke bijzondere voorwaarden  aandachtig. Buiten de zaken die hieronder worden toegelicht, kunnen ze andere belangrijke informatie over en beperkingen op het gebruik van de dienst vermelden.

 

(Business) fibernet: Telenet biedt fiber tot de node aan - lokaal distributienetwerk in kabel.

 

*Speedboost 1G Business / vaste internetsnelheid: De vermelde internetsnelheden zijn theoretische maximumsnelheden bij aansluiting van een pc of laptop op de modem met een netwerkkabel. De werkelijke internetsnelheid kan beïnvloed worden door verkeer op het internet en andere technische factoren (zoals wifi, interne bekabeling, processor,…). De afstand van de aansluiting tot de node heeft echter geen invloed op de werkelijke internetsnelheid die je kan behalen. Meer info

Telenet-netwerkbeheer is van toepassing.  Meer info


Mobiele internetsnelheid: De vermelde mobiele download- en uploadsnelheden zijn theoretische maximumsnelheden. De werkelijke snelheid wordt beïnvloed door verkeer op het netwerk en andere technische factoren. Meer info
 

5G: Om te kunnen genieten van 5G, moet je een 5G-smartphone hebben en moet je je in een regio bevinden waar 5G wordt aangeboden. Meer info
 

Speedboost 1G* Business: Optie kan enkel afgenomen worden bij Business Fibernet (als standalone dienst of als onderdeel van KLIK Buro of KLIK) en vereist dat de klant over een modem Mercury HGW CH7465LG of eMTA CV7160E beschikt. De optie wordt onmiddellijk na intekening geactiveerd (op voorwaarde dat Business Fibernet reeds geactiveerd werd).
 

Safespot Pro: Optie kan enkel afgenomen worden bij Business Fibernet (als standalone dienst of als onderdeel van KLIK buro of KLIK), bij Business Fibernet S (als standalone dienst of als onderdeel bij KLIK buro S of KLIK S) en vereist dat de klant over een modem CH6643E, Mercury HGW CH7465LG, Mercury HGW CH8568LG of CV8560E beschikt. Safespot Pro wordt onmiddellijk na intekening geactiveerd (Business Fibernet 150, Business Fibernet 300, Business Fibernet of Business Fibernet S).
 

Onbeperkt (bellen/sms’en/mobiele data): Op voorwaarde van een normaal gebruik zoals vermeld in de algemene voorwaarden. De klant dient tevens rekening te houden met de verbruiksgrenzen vermeld in de bijzondere voorwaarden van toepassing op de betrokken dienst; indien deze grenzen worden overschreden, wordt de dienst tot het einde van de facturatieperiode gepauzeerd (bellen en sms’en) of kan de klant enkel verder gebruik maken van de dienst aan verminderde snelheid (surfen in België) of tegen bijkomende betaling (surfen in de andere landen van de EU-Zone).


24/7 technische ondersteuning: Wij zijn 24/7 bereikbaar voor technisch advies. Een herstelling nodig voor je businessproducten? Bel je ons op werkdagen vóór 15u00 en op zaterdag vóór 12u00, dan komen we dezelfde dag nog bij je langs. Als het kan, herstellen we dezelfde dag nog.

Internet Back-up: Indien je van de dienst Internet Back-up wil genieten, moet je Telenet eerst vragen de dienst te activeren. Telenet zal de activering evenwel enkel kunnen uitvoeren op voorwaarde dat er voldoende mobiele dekking op de locatie is. In sommige gevallen zal Telenet eerst de modem van de klant moeten vervangen. Na de succesvolle installatie van Internet Back-up wordt er éénmalig een activeringskost van €50 aangerekend.