Webmail

Zo kuist u uw hele mailbox op in enkele klikken

03 januari 2023 - 5 min

Het nieuwe jaar begint u allicht graag proper. Helaas bevat uw mailbox nu nog ontzettend veel e-mails. Hoe verwijdert u die allemaal in één keer? Met een interessante tool die wij voor u uitgetest hebben.

 

Op moment van schrijven bevat de mailbox van deze redacteur maar liefst 35.532 e-mails. Hoeveel mails is dat bij u?

Het is ongetwijfeld een mooie collectie. Maar de meeste mails keilt u liefst de prullenmand in. Hoe verwijdert u definitief duizenden mails in een paar seconden?

Mailstrom voor elke mailbox

Met het online programma Mailstrom.co verwijdert u duizenden mails, nieuwsbrieven en spamberichten met een paar klikken. Tijdens de gratis test mag u 2.500 e-mails verwijderen.

Interessant zijn de betalende pakketten die meerdere mailboxen helemaal opkuisen én proper houden volgens de filters die u instelt.

Leeg alle mappen in Outlook

In Outlook werkt u map per map, zelfs al wil u alle mails verwijderen. Klik met de rechtermuisknop op elke map waarvan u de mails wil deleten. Kies voor de optie ‘Alles verwijderen’.

Wis mails in Gmail

In Gmail wist u snel duizenden mails zonder hulp van een aparte tool:
 

  1. Kies het postvak waarin u een grote schoonmaak wil houden.  
  2. Klik rechts naast het lege vierkantje bovenaan en kies voor ‘alles’.
  3. Gmail biedt u in een fluogele balk te mogelijkheid om alle conversaties te selecteren. Klik hierop.
  4. Nu alle mails in dit postvak zijn aangevinkt, klikt u op het vuilnisbak-icoontje bovenaan. Gmail speelt op veilig en vraagt u om de bulkactie te bevestigen.

Vergeet de Prullenbak niet

Een mailtje teveel gewist? Maak u geen zorgen. Zowel Outlook als Gmail houden uw mails nog even bij, afhankelijk van uw instellingen. Pas wanneer u de ‘Verwijderde items’ of ‘Prullenbak’ leegmaakt, worden alle mails echt gewist.

Microsoft 365

De andere oplossing voor wie van alle functies van Microsoft Office 365 op alle toestellen wil genieten? Ontdek alle voordelen van Micorosoft 365 en professionele email, met het volledige kantoorpakket inbegrepen.

Nog meer inspiratie

Artikel

Wat is een SSL-certificaat en waarom heb ik dat nodig?
Een SSL-certificaat vertelt meer over de beveiliging van de communicatie tussen je website en je bezoekers. Hoe beter het certificaat, hoe veiliger.

Artikel

Betalen met gsm: interessante oplossingen voor je zaak
Steeds meer klanten verwachten dat ze veilig mobiel kunnen betalen. Maar welke oplossingen zijn er voor betalen met gsm? En wat moet jij als zaakvoerder doen?

Artikel

5 vuistregels om uw bedrijf online op de kaart te zetten
Hoe online klanten werven in een snel veranderende digitale wereld? Investeert u liefst in een eigen website, gelooft u meer in een Facebook-pagina of mikt u voluit op sociale media?

Artikel

Wifi maakt je zaak zichtbaarder
Gratis wifi voor je bezoekers? Da’s goeie reclame voor je onderneming. En dat mag je gerust letterlijk nemen.

Artikel

Zelf je website aanpassen
Als klant is er niks zo frustrerends als terechtkomen op een website met verouderde informatie. En als ondernemer is het al even vervelend dat je niet eens zelf je openingsuren kan aanpassen.

Artikel

Zo kuist u uw hele mailbox op in enkele klikken
Het nieuwe jaar begint u allicht graag proper. Helaas bevat uw mailbox nu nog ontzettend veel e-mails. Hoe verwijdert u die allemaal in één keer?

Artikel

De meest digitale haakwinkel slaat straf internet aan de haak
Al van ‘videowinkelen’ gehoord? Het Haakbeest verkoopt via videobellen: “De groei van onze winkel wordt zo alleen maar bevorderd!”

Artikel

Schep orde in je contactenlijst
Een onoverzichtelijke berg contacten in je smartphone en veel dubbele en ontbrekende nummers? Tijd voor wat orde in de digitale chaos.

Artikel

Van nood deugd maken is eigen aan sector
Matthias De Caluwe reflecteert in De Verderkijkers over de veerkracht van de horecasector en creatieve samenwerkingen die ontstonden.

Artikel

Hoe online ondernemen naast Zalando en Bol.com?
Scoren als ondernemer? Los dan het probleem op van je klant. En doe dat op je eigen manier, met oog voor duurzaamheid, service … en tips van CEO Dewi Van de Vyver.