Webmail

Hoe overtuig je als ondernemer

naast Zalando en Bol.com?

14 april 2022 - 5 min

“Het belangrijkste doel van elke ondernemer? Da’s een probleem oplossen voor je klant.” Aan het woord is Dewi Van de Vyver, CEO van de scale-up Flow Pilots. “Als je dit kan op een niet-digitale manier, dan is dat prima. Maar zodra je klanten online alternatieven vinden die beter of goedkoper zijn, dan ben je die klant wel kwijt.”

 

“Geen start-up kan vandaag nog zonder digitaal luik, zegt Dewi. “Mensen moeten je vinden. Start daarom minstens met de basis. Vul je openingsuren in op Google, claim er je bedrijf en verduidelijk je aanbod.”

 

Los het probleem van je klant op…

en doe dit ook digitaal

Kansen voor nichespelers

“Amazon, Bol en Zalando zijn moeilijke concurrenten, maar toch zie ik kansen. Er is zeker en vast ruimte voor kleine nichespelers, zoals een shop met sneakers of hippe truien die niemand anders online aanbiedt. Deze producten vind je bij mensen die er door gepassioneerd zijn. Andere waarden waarmee je je kunt onderscheiden zijn duurzaamheid, ecologie, lokale productie…”

 

De cruciale vraag? “Wat maakt je product zo uniek dat mensen het niet bij een ander zouden kopen?”, zegt Dewi. “Is het je service, je operational excellence…? Zorg ervoor dat mensen dit zien!”

Er is zeker plaats naast Bol en Amazon

voor ondernemers die unieke alternatieven bieden.

Mensen willen voelen en beleven

Consumenten worden verwend met online winkelen, maar we willen ook dat de winkels er nog zijn als we zin hebben om te shoppen. Hoe ziet Dewi dat evolueren?

 

“Ik denk dat mensen nood hebben aan voelen en beleven. We noemen het een beleveniseconomie. Het offline winkelen zal blijven, in combinatie met online shoppen. Denk voorbij de klassieke winkel. Denk aan hybride vormen, zoals een koffiebar met schoenwinkel, of een plaats waar je iets kan eten en naar een lezing kan gaan. Ik verwacht dat deze hybride winkelformules verder zullen evolueren.”

 

De taak van ondernemers? “Da’s inspireren en mensen impulsen geven. We mogen niet onderschatten hoe belangrijk dat is.”

Over Dewi Van de Vyver

Dewi Van de Vyver is CEO van de scale-up Flow Pilots en ICT Woman of the Year 2020. Met haar team van 30 mensen maakt ze digitale tools voor mensen en bedrijven.

 

Denk aan de mobiele salesapp van Soudal, de Sodexo4You-app, een oplossing die presentaties op de smartphone brengt en het beloningssysteem Buck-e dat kinderen en hun ouders beloont als ze naar school fietsen.

Nog meer inspiratie

Artikel

Welk online betaalsysteem heb jij nodig voor je webshop?
Een gebruiksvriendelijke webshop biedt meer dan één online betaalsysteem aan, zoals Payconiq en Paypal. Dat werkt drempelverlagend … en verhoogt je conversie.

Artikel

Wat is een SSL-certificaat en waarom heb ik dat nodig?
Een SSL-certificaat vertelt meer over de beveiliging van de communicatie tussen je website en je bezoekers. Hoe beter het certificaat, hoe veiliger.

Artikel

Wat is e-commerce en voor wie is het interessant?
E-commerce is de verzamelnaam voor online zakendoen. De meest gekende vorm is een webshop. Daarmee kan je je doelpubliek uitbreiden en je verkoop boosten.

Artikel

Betalen met gsm: interessante oplossingen voor je zaak
Steeds meer klanten verwachten dat ze veilig mobiel kunnen betalen. Maar welke oplossingen zijn er voor betalen met gsm? En wat moet jij als zaakvoerder doen?

Artikel

Een gebruiksvriendelijke website: cruciaal voor je zaak
Een gebruiksvriendelijke website betekent een groot verschil voor je conversie en je verkoopcijfers. Je keuzemenu, effectiviteit en laadtijd spelen een grote rol.

Artikel

Je webshop promoten: hoe doe je dat?
Je webshop promoten lijkt soms een onbegonnen zaak: er zijn zoveel mogelijkheden en alles lijkt geld te kosten. Maar met een slimme aanpak hou je het goedkoop.

Artikel

Zoek de 5 fouten in je website
Je website levert niet de verwachte resultaten op? Dan mis je misschien net die noodzakelijke details voor een efficiënte website. Check 5 veelgemaakte fouten en los ze meteen op!

Artikel

5 vuistregels om uw bedrijf online op de kaart te zetten
Hoe online klanten werven in een snel veranderende digitale wereld? Investeert u liefst in een eigen website, gelooft u meer in een Facebook-pagina of mikt u voluit op sociale media?

Artikel

Een eigen website. En wel hierom!
Wat heb je nodig om een eigen website te maken? Hoe zit dat met domeinnamen en hosting? We helpen je op weg!

Artikel

Wifi maakt je zaak zichtbaarder
Gratis wifi voor je bezoekers? Da’s goeie reclame voor je onderneming. En dat mag je gerust letterlijk nemen.

Artikel

Hoe meer klanten winnen met een actiegerichte website?
Nu hebt u misschien een mooie website. Maar levert deze ook leads, prospecten en klanten op? Leer hoe een actiegerichte site meer verkoop oplevert.

Artikel

6 sites met gratis foto's voor uw blog of website
U kunt legaal toffe beelden downloaden? En toch gratis. Test deze 6 sites met gratis afbeeldingen.

Artikel

Ottercider
België is allesbehalve een ciderland, maar daar brengen Toon en Laura van Ottercider binnenkort verandering in. 7 jaar geleden zetten ze al een eerste appelazijn op tafel. Maar vandaag pronkt hun appelcider op de kaart van Vlaamse topchefs. Het resultaat van pure passie en zin voor ondernemen.

Artikel

Eindelijk orde in uw contactenlijst
Online shoppen. We love it! En we verwachten stiekem ook van alle bedrijven dat ze aan e-commerce doen. Is het nuttig voor jouw bedrijf om producten of diensten via internet te verkopen? En eens besloten, hoe begin je er dan aan? Wij helpen je met onze checklist.

Artikel

Zelf je website aanpassen
Als klant is er niks zo frustrerends als terechtkomen op een website met verouderde informatie. En als ondernemer is het al even vervelend dat je niet eens zelf je openingsuren kan aanpassen.

Artikel

Is uw website goed te lezen op iPhone en andere mobieltjes?
Steeds meer surfers surfen mobiel. Is uw website goed te lezen op een iPhone, iPad en andere mobile toestellen?

Artikel

Is jouw site mobielvriendelijk?
Heb je je website al eens met een smartphone bezocht? En? Hoe ziet dat er uit? Nu steeds meer mensen surfen via het kleine scherm, is een mobiele site een must.

Artikel

Zo kuist u uw hele mailbox op in enkele klikken
Het nieuwe jaar begint u allicht graag proper. Helaas bevat uw mailbox nu nog ontzettend veel e-mails. Hoe verwijdert u die allemaal in één keer?

Artikel

Zo breng je je zaak online in orde | Telenet Business
Klanten googelen eerst en beslissen dan waar ze hun aankoop zullen doen. Zorg er met deze tips voor dat je zaak online in orde is.

Artikel

De meest digitale haakwinkel slaat straf internet aan de haak
Al van ‘videowinkelen’ gehoord? Het Haakbeest verkoopt via videobellen: “De groei van onze winkel wordt zo alleen maar bevorderd!”

Artikel

Schep orde in je contactenlijst
Een onoverzichtelijke berg contacten in je smartphone en veel dubbele en ontbrekende nummers? Tijd voor wat orde in de digitale chaos.

Artikel

Van nood deugd maken is eigen aan sector
Matthias De Caluwe reflecteert in De Verderkijkers over de veerkracht van de horecasector en creatieve samenwerkingen die ontstonden.

Artikel

Jij bent klantvriendelijk, maar is je website dat ook?
Draag jij klantvriendelijkheid hoog in ’t vaandel in je zaak? Pas dit dan ook toe online, op je website. Hoe je dat doet, lees je hier.

Artikel

Is jouw website geschikt voor smartphones?
38% van alle internetverkeer verloopt via smartphones. Dat de website van je zaak geschikt is voor kleine schermen is dus van vitaal belang. Voldoet hij aan de normen?

Artikel

Hoe online ondernemen naast Zalando en Bol.com?
Scoren als ondernemer? Los dan het probleem op van je klant. En doe dat op je eigen manier, met oog voor duurzaamheid, service … en tips van CEO Dewi Van de Vyver.