Webmail

Schep orde in je contactenlijst

10 oktober 2022 - 5

Een onoverzichtelijke berg contacten in je smartphone en veel dubbele en ontbrekende nummers? Tijd voor wat orde in de digitale chaos.

 

Kies één programma

Je hebt telefoonnummers in je gsm, een lijst van e-mailadressen in Gmail, het adressenboek van Outlook en je CRM. Die voeg je best samen in één, liefst cloud-gebaseerd, programma. Link deze aan je smartphone via de instellingen van je telefoon et voila! Jij bent alvast goed begonnen. En je weet wat ze daarvan zeggen...

 

Tip: Hou je werk en privé liever gescheiden? Kies dan één programma voor het werk en ander voor je privé. 

Leg je telefoon aan de kant

Zodra je je smartphone aan je programma gekoppeld hebt, doe je de rest gewoon via je pc. Opkuisen, wissen, aanvullen, … Veel gemakkelijker op een groot scherm met een muis en een toetsenbord. Dubbels verwijderen en contacten koppelen laat je dat programma voor jou doen - zoals je hieronder leest. Wissen en aanvullen, da’s vooral handwerk. Helaas... 

Verwijder dubbels

Doe niet alles met de hand. Elk programma kan ‘dubbels’ voor jou verwijderen en/of contacten samenvoegen. In Gmail kies je dan bijvoorbeeld ‘Contacten samenvoegen’. Of in Outlook bestaat de functie voor het controleren op dubbele contactpersonen. Eenvoudiger kan niet. De wijzigingen die je via het programma doet, gebeuren automatisch op je smartphone.

Koop een opkuis-app

Natuurlijk bestaan er ook apps die het je nog makkelijker maken, zonder dat je je computer moet bovenhalen. Cleaner bijvoorbeeld voor iPhone, of Cleanup Duplicate Contacts voor Android en Apple. Zo exporteer, kopieer en verplaats je in een paar klikken al je contacten naar iCloud, Gmail, Exchange, enzovoort.

Zin in meer tips?

Op onze inspiratiepagina vind je tal van artikels die je helpen in dit digitale tijdperk.