Schoolnet met Fiber 

Een digitale sprong voor het internet in jouw school

Gigasnel internet in alle Vlaamse scholen

Ons leven, maar ook onze leertools en -processen vinden meer en meer online plaats. Om de Digisprong verder te boosten, sluiten de Vlaamse Overheid en Telenet Business een raamovereenkomst. Dankzij die afspraak kan Telenet Business nu een fiberaansluiting aan alle Vlaamse scholen bieden. Samen zorgen wij ervoor dat alle leerlingen en studenten hun digitale skills ontwikkelen dankzij een internetverbinding met lichtsnelheden.

Het aanbod van Schoolnet met Fiber

Schoolnet Fiber 200
 • 200 Mbps downloadsnelheid
 • 200 Mbps uploadsnelheid
 • Anti-DDoS beveiliging
 • Managed Router
 • 24/7 proactieve monitoring van het netwerk

(€ 925,00 éénmalige installatiekost)

 

Alle vermelde prijzen zijn exclusief btw.

Schoolnet Fiber 500
 • 500 Mbps downloadsnelheid
 • 500 Mbps uploadsnelheid
 • Anti-DDoS beveiliging
 • Managed Router
 • 24/7 proactieve monitoring van het netwerk   

(€ 250 éénmalige installatiekost)

 

Alle vermelde prijzen zijn exclusief btw.

Schoolnet Fiber 1000
 • 1000 Mbps downloadsnelheid
 • 1000 Mbps uploadsnelheid
 • Anti-DDoS beveiliging
 • Managed Router
 • 24/7 proactieve monitoring van het netwerk   

(€ 250 éénmalige installatiekost)

 

Alle vermelde prijzen zijn exclusief btw.

Wat is Fiber?

Een haarfijne glasvezel verstuurt internetgegevens zo snel als het licht over lange afstanden. Fiber transporteert data dus via lichtimpulsen. Om van lichtsignalen naar internetsignalen te gaan, heb je een speciale fibermodem nodig. Die maakt de vertaalslag in je school. Zo heb je altijd een razendsnelle en hyperstabiele verbinding. Fiber is een veilige technologie die bijzonder veel dataverkeer mogelijk maakt. Ideaal in scholen waar leerlingen dagelijks en tegelijk op het internet surfen.

Keuzehulp

Kan je wat hulp gebruiken om te berekenen welke verbinding ideaal is voor je school? De Vlaamse Overheid heeft een tool ontwikkeld om je daarbij te helpen.


Wil je zelf al aan de slag? We geven alvast een voorbeeld van hoe je dit berekent voor jouw school.

We nemen een school van 400 gebruikers (leerlingen en personeel). De school schat in dat 50% van hen altijd het internet gebruikt. 400 gebruikers (A) met een capaciteit van 50% (B) is 200. Dat vermenigvuldigen we met 2 Mbps (C). De school zou in 2023 dus minstens 400 Mbps ter beschikking moeten hebben. Daarbij tellen we nog de marge van 20% (D). De school heeft dus een bandbreedte van 480 Mbps nodig.  

Vragen? 

Zit je nog met vragen, heb je hulp nodig bij het kiezen van de best passende oplossing of wens je advies op maat voor jouw school? Onze adviseurs en experten luisteren naar je noden en gaan samen met jou op zoek naar de beste oplossing. Wij helpen je bij de uitdagingen van morgen.

De troeven van Schoolnet met Fiber

Flexibel

Verhoogt het aantal leerlingen of koop je extra hardware aan? Dan kan je kosteloos upgraden. Zo zorgen we ervoor dat alles gigasnel blijft draaien.

Beveiliging

Dankzij de raamovereenkomst is je school beschermd tegen externe DDoS-aanvallen. Zo’n cyberaanval probeert het schoolnetwerk te overbelasten en te doen uitvallen. Telenet herstelt dan meteen je internetverbinding, zo blijft de school toch online.

Eigen glasvezelverbinding

Je school is rechtstreeks verbonden met de backbone van het Telenet Business netwerk. De verbinding wordt dus niet gedeeld met andere gebruikers. Zo garanderen we de snelheid en bandbreedte.

Symmetrische verbinding

Een eigen glasvezelverbinding geeft de mogelijkheid tot een symmetrische verbinding waarbij de upload- en downloadsnelheid gelijk is. De uploadsnelheid is in scholen vaak van groot belang voor het opladen van taken en projecten door de leerlingen. 

Managed router

Met een router verbind je het internet met je eigen schoolnetwerk. Hij zorgt ervoor dat verschillende toestellen tegelijk online kunnen en dat alle gegevensstromen op de juiste plekken toekomen. Het voordeel van de managed router: Telenet Business is volledig verantwoordelijk voor de installatie, het beheer en het onderhoud. Zo is hij altijd up-to-date.

Monitoring

Omdat Telenet de router continu monitort, haal je altijd de maximale snelheid uit je fiberverbinding. Gegevens over onder meer de bandbreedte, het verbruik en de beschikbaarheid van je verbinding, worden in een online portaal verzameld. Zo kan je dat – als je wil – allemaal opvolgen.