nl

Back-up oplossingen tijdens geplande werken

Zijn er geplande Telenet-werkzaamheden in je buurt, en wil je daar met je zaak zo weinig mogelijk hinder van ondervinden? Dan hebben we een aantal back-up oplossingen voor vaste telefonie en internet. Je vraagt die best minstens 5 werkdagen op voorhand aan.

Vaste telefonie

Oproepdoorschakeling voor vaste telefonie
Oproepdoorschakeling voor ISDN-BA en SIP over coax
Oproepdoorschakeling voor vaste telefonie
Oproepdoorschakeling voor ISDN-BA en SIP over coax

Als vaste telefonieklant kan je een maandelijks abonnement van € 1,48/maand nemen waarmee je binnenkomende oproepen automatisch doorschakelt naar een nummer van je keuze. Extra handig om bijvoorbeeld oproepen naar je gsm te laten doorschakelen als je op de baan bent. Heb je al Toplijn? Dan is deze optie volledig gratis.

 

Activeren?

Voeg zelf de optie toe via MyTelenet of vraag ze aan via één van onze experts.

Je kan deze optie gratis activeren om binnenkomende oproepen automatisch door te schakelen naar maximaal 4 nummers (ook mobiele nummers) van je keuze

 

Activeren?

Vraag deze optie aan via één van onze experts.

Internet

Tijdens werkzaamheden kan je via een 3G/4G-verbinding toch basisinternettoepassingen gebruiken via het mobiele netwerk van Telenet. Vergeet daarbij niet dat zo'n verbinding veel minder performant is dan een kabelaansluiting en ook gevoeliger is voor omgevingsfactoren.

 

Controleer voor je eraan begint eerst de mobiele netwerkdekking op de werkvloer. Als je mobiel surft, hou je ook best je dataverbruik dagelijks in de gaten om onaangename verrassingen op je factuur te vermijden.

 

Er zijn verschillende manieren om een back-up oplossing te voorzien.

 

Via persoonlijke hotspot
Via 4G-router
Via mobiele betaalterminal
Via persoonlijke hotspot
Via 4G-router
Via mobiele betaalterminal

Aangewezen gebruik: enkel als internetback-up voor één enkele pc.

Met een hotspot kan je de mobiele dataverbinding van je smartphone of tablet gebruiken om andere computers en apparaten te verbinden met internet

 

Hoe activeren?
Schakel in je mobiele data-abonnement de persoonlijke hotspotfunctionaliteit in. 

Aangewezen gebruik: enkel als internetback-up voor meerdere pc's of betaalterminals.

Je 4G-router kan een internetverbinding maken tussen meerdere toestellen zoals computers, laptops, ethernet- of wifibetaalterminals, ... Via de ethernetpoorten op de router kan je de verbinding ook via een netwerkkabel maken in plaats van via wifi. Verbind maximaal 10 toestellen voor het beste resultaat.

Betaalterminals met een ethernet- of wifiverbinding werken mogelijk niet als het netwerk onderbroken is door geplande werken. Als back-up oplossing kan je voor mobiele betaalterminal kiezen. Die maakt gebruik van een 3G/4G-verbinding.

 

Check bij je huidige leverancier wat de mogelijkheden zijn om zo'n mobiele terminal te huren. Andere aanbieders zoals Brainpoint, CCV, Rent a Terminal, Rent-to-Pay of Terminalrent bieden ook oplossingen aan om je (tijdelijk) verder te helpen.

Nog vragen?

Neem contact op met ons voor meer informatie of voor een alternatief voorstel op maat van jouw zaak.