Telenet.be

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 
 
 

Gigasnel internet.

Gigasnel
internet.

 
 

Via de snelheidsmeter meet je jouw huidige down- en uploadsnelheid.

 

Opgelet: verschillende factoren kunnen de meting beïnvloeden.

 

Zo krijg je een betrouwbaar resultaat:

 

  • Voer geen snelheidstest uit via een wifi- of Powerline-verbinding. Verbind je computer rechtstreeks met je modem via een netwerkkabel (UTP-kabel). Als je je internetsnelheid meet via je draadloze verbinding (bv. via je tablet of smartphone), hou er dan rekening mee dat er verschillende factoren je snelheid beïnvloeden. Je meet dan immers niet alleen de snelheid die we tot aan jouw modem leveren, maar ook de snelheid van je wifi-verbinding in huis.
  • Doe de meting alleen als er geen andere gebruikers tegelijk ook jouw netwerk gebruiken.
  • Download niet tijdens de meting.
  • Zorg dat je computer vrij is van spyware of adware terwijl je de meting doet.
  • Zorg ervoor dat er op jouw computer geen andere programma’s openstaan. Die verbruiken namelijk een deel van de netwerksnelheid en rekenkracht die je computer nodig heeft voor de snelheidstest.
  • Gebruik geen verouderde toestellen. Heb je nog een oude modem? Contacteer onze klantendienst of ga langs bij een Telenet-winkelpunt in je buurt. Vergeet dan niet je oude modem mee te nemen.
  • Heb je een computer van het werk? Dan gebruik je die best niet. De snelheidsmeting zal immers eerst over het netwerk van je bedrijf gaan, waardoor je snelheid verliest van je eigen netwerk.
  • De Telenet Speedtest geeft het betrouwbaarste resultaat als je een vaste computer (desktop) of laptop gebruikt. Toestellen zoals smartphones of tablets kunnen niet altijd hoge snelheden aan.
Extra tips
 
 
 
 
BELANGRIJKE INFO
Voorwaarden

*Tot 1 Gigabit per seconde: De vermelde internetsnelheden zijn theoretische maximumsnelheden bij aansluiting van een pc of laptop op de modem met een netwerkkabel. De werkelijke internetsnelheid kan beïnvloed worden door verkeer op het internet en andere technische factoren (zoals wifi, interne bekabeling, processor,…). De afstand van de aansluiting tot de node heeft echter geen invloed op de werkelijke internetsnelheid die je kan behalen. Meer info