nl

Fiber komt eraan!

Telenet en Fluvius richtten samen een joint venture op om hét datanetwerk van de toekomst te bouwen. Dat nieuwe infrastructuurbedrijf kreeg de naam Wyre.

Waarom deze samenwerking?

Het huidige Telenet-netwerk combineert fiber (oftewel glasvezel) met coax. Dat noemen we een hybride fiber-coaxnetwerk (HFC-netwerk). Omdat we al jaren sterk investeren in ons netwerk genieten Telenet-klanten met die combinatie vandaag al van snelheden tot 1 Gbps.

 

Connectiviteit is ons handelsmerk. We willen dus ook op lange termijn blijven investeren in ons netwerk zodat onze klanten altijd blijven surfen, bellen en kijken via een netwerk dat perfect aansluit bij hun digitale levensstijl. En daarom richtten we samen met Fluvius Wyre op. Wyre blijft enerzijds investeren om ons hybride fiber-coaxnetwerk te verbeteren maar zal tegelijkertijd de laatste meters coaxkabel vervangen door fiber zodat ons netwerk in de toekomst snelheden van 10 Gbps aankan. 

Hét netwerk van de toekomst

Alleen de kabel van aan de node (grijze bakjes) tot aan de stoep en van aan de stoep tot aan de gevel van je huis is vandaag nog een coaxkabel. Wyre zal nu de fiberkabel van de nodes doortrekken tot aan de stoep. Dat doen ze stap voor stap in heel Vlaanderen en in Brussel en zal dus enkele jaren duren.

 

Concreet wil Wyre tegen 2038 fiber uitrollen in 78% van de huishoudens en bedrijven in Vlaanderen en delen van Brussel en Wallonië. Tegen 2029 zal het leeuwendeel van het werk afgerond zijn.

 

Eind dit jaar lanceren we dan de eerste fiber-producten op ons netwerk. Dan kan je er als klant dus voor kiezen om ook dat laatste stukje kabel (van de stoep tot aan je gevel) te vervangen door fiber en zo fiber binnen te brengen.

Wat betekent dit voor mij als klant?

Voorlopig verandert er voor jou als klant eigenlijk niets. Want met onze huidige Telenet-abonnementen zoals bv. ONE bieden we vandaag al zorgeloos internet, met downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde. En daar blijf je gewoon van genieten. Met andere woorden: je zit dus goed bij Telenet, vandaag én morgen. Maar van zodra de werken gepland staan om fiber in jouw straat aan te leggen, ontvang je van ons een e-mail. 

Meer weten over Telenet en fiber? Dan kan je terecht op telenet.be/fiber.
Wil jij een bericht ontvangen zodra fiber in jouw straat beschikbaar is? Laat je gegevens achter en je hoort het als eerste!

Zoek je iets anders?