Webmail

Titel van de week: Oppenheimer

29 november 2023 - 2 min

Vanaf deze week kan jij kijken naar het fantastische Oppenheimer, een biografische thriller over J. Robert Oppenheimer, de theoretisch natuurkundige die hielp bij de ontwikkeling van de eerste atoombom.

De film werd geregisseerd,  geschreven en gecoproduceerd door niemand minder dan Christopher Nolan. Die al eerder in zijn carrière tekende voor kaskrakers als: The Dark Knight, Interstellar en Inception. Hij baseerde de film op de biografie American Prometheus uit 2005 van Kai Bird en Martin J. Sherwin.

 

Cillian Murphy neemt de hoofdrol van Oppenheimer voor zijn rekening. En levert een prestatie af die hem ongetwijfeld in de acteerprijzen zal doen vallen. Andere rollen zijn voor onder meer weggelegd voor Emily Blunt als Kitty Oppenheimer. Maar ook voor Matt Damon als bikkelharde militair, voor een bijna onherkenbare Robert Downey Jr. en voor de immer ravissante Florence Pugh als Oppenheimer’s maîtresse.

Oppenheimer is een niet te missen blockbuster. Het is een beklijvend verhaal van een man die worstelt met de gevolgen van zijn gruwelijk uitvinding. Maar vooral ook met consequenties voor zichzelf en de rest van de wereld. Want die zal voorgoed veranderen. 


Je kan Oppenheimer huren in de TV-theek voor € 5,99.

Inspiration