Webmail

Telenet slimme wifi om je wifi-signaal te versterken

Een afbeelding van een wifipod die instaat voor stabiel en snel internet voor een thuiskantoor
11 april 2024 - 5 min

Niets vervelender dan wifi die niet werkt zoals het moet. Hakkelende videogesprekken, haperend beeld, lange laadtijden. Frustrerend en niet bepaald handig. Niet voor je gezin, dat volop wil streamen – maar ook niet als je thuis werkt of een eigen zaak hebt. Gelukkig is er ook voor dit probleem een oplossing: ons superslim wifi-systeem aka de slimme wifi-pods.

Wat is Telenet 360° Wifi?

Slimme wifi is optimaal internet dat we ondersteunen met slimme wifi-pods. Die pods zijn verbonden met je internetmodem en met elkaar, zodat ze non-stop gegevens uitwisselen. Zo leren ze bijvoorbeeld op welk moment van de dag je meer of minder internet verbruikt en passen ze hun signaal daar zelf op aan. Dit slimme wifi-systeem is een voorbeeld van een mesh-netwerk, dat instaat voor beter draadloos internet.

Mesh-netwerk: wifi-technologie voor een betere draadloze internetverbinding

Bij een mesh-netwerk staan minstens twee wifi-punten met elkaar in contact om je internetverbinding te garanderen. Dat betekent: een hogere snelheid, meer capaciteit en een stabielere ervaring voor iedereen. Zo’n mesh-netwerk is draadloos: je moet dus geen extra kabels voorzien. 

Verschil tussen mesh-netwerk en wifi-repeater

Opgelet: een mesh-netwerk is niet te vergelijken met de werking van een wifi-repeater. Een wifi-repeater verlengt het signaal van een ander wifi-punt (bijvoorbeeld je modem), maar dat gaat vaak ten koste van je internetsnelheid. Onze slimme wifi-pods leren bij aan de hand van data over je gebruiksgewoontes, zodat je altijd een gepast wifi-signaal ontvangt. Zij staan dus in voor het versterken van het wifi-signaal, waar en wanneer je het nodig hebt.

Slimme wifi voor gezinnen

Je vrouw, die moet videobellen met collega’s. Je dochter, die wil gamen met haar vriendinnen. En jij, die tijdens het koken naar je favoriete serie kijkt op de tablet. Je gezin vraagt veel van je internetverbinding. Met de slimme wifi-pods van Telenet kom je aan alle noden tegemoet. In de ruimtes waar even geen internet nodig is, wordt de sterkte van het wifisignaal verlaagd. Zo komt bandbreedte vrij voor de ruimtes waar het wél echt nodig is. Nu nog het juiste internetabonnement kiezen … en je geniet van zorgeloos internet in een-twee-drie.

Wat met oude wifi-boosters, wifi-repeaters en Telenet Powerlines of Access Points?

No worries: we laten je niet in de kou staan. Gebruik je nog de oude manieren om een zwak wifi-signaal te versterken? Die blijven we ondersteunen. Blijf je  wifi-boosters via een Access Point of Powerline adapter dus gerust gebruiken.

 

Weet wel dat de wifi-pods en wifi-versterkers, wifi-repeaters, wifi-routers, Telenet Powerlines of Acces points niet compatibel zijn met elkaar. Om je wifi-pods te installeren, moet je alle toestellen (ook van andere merken), die vandaag je thuisnetwerk uitbreiden, verwijderen. De wifi-pods gaan het wifi-signaal versterken in je huis waar nodig. Zo krijg je het sterkste signaal in de ruimte waar je bent. 

Wifi-pods: inpluggen en klaar

Onze slimme wifi is de nieuwste wifi-technologie (Wifi 6) en makkelijk te gebruiken. Is je internetsignaal niet sterk genoeg voor je thuiskantoor, de noden van je gezin of je zaak? Dan steek je een extra wifi-pod in het stopcontact. De pod connecteert met je wifi-modem en verspreidt een krachtig en stabiel signaal. Zo geniet iedereen van feilloos internet. 

Naadloos internet in álle ruimtes van je zaak

Een sterke en stabiele internetverbinding op de plekken waar jij het wilt? Bereken dan eerst de oppervlakte van het gebouw. Grote gebouwen hebben meerdere wifi-pods nodig, voor een standaardwoning met twee verdiepingen zijn twee pods voldoende.

Ook graag wifi in je tuin?

Dan heb je twee opties! Je kan het wifisignaal in je tuin versterken door er een extra wifipod in te pluggen, bijvoorbeeld in je tuinhuis. Werkt die oplossing niet? Dan stuur je de wifipod gewoon naar ons terug. De tweede optie werkt met een UTP-kabel. Als je al zo’n kabel in je tuin hebt lopen, dan kan je de wifipod met die kabel verbinden. 

Tips voor een beter wifi-signaal

Verstop je slimme wifi-pods niet achter kasten of andere spullen. Omdat ze waarschijnlijk zichtbaar zullen zijn in je ruimte, schonken we extra aandacht aan het strakke design van de pods. Zo passen ze perfect in elk interieur.


Vermijd te grote afstanden tussen twee pods, zodat ze het signaal gemakkelijk aan elkaar doorgeven. Als het gebouw dikke muren heeft, heb je vermoedelijk ook iets meer pods nodig. Je kan de pods overal in je huis of zaak plaatsen. Zit de signaalsterkte goed, maar de internetsnelheid niet? Dan kan je een snelheidstest doen.

Ontdek slimme wifi van Telenet

Ben je nieuwsgierig naar deze nieuwe wifi-technologie? Op deze pagina verzamelden we alles wat je moet weten over onze slimme wifi. Geniet van je supersnelle en stabiele internetverbinding!

Nog meer inspiratie

Artikel

Versterk je wifi-signaal met slimme wifi-pods
Vergeet oude wifi-boosters en routers. Met de nieuwe slimme wifi-pods van Telenet versterk je het wifi-signaal bij jou thuis in 1 2 3. Zo geniet je in elk hoekje van feilloos internet.

Artikel

(Thuis)kantoor? Wifi-pods versterken je modem-router
De nieuwste wifi-technologie van Telenet maakt boosters overbodig. Ontdek onze wifi-pods en modem-router met hun slimme werking: ze leren bij van je gebruik.

Artikel

Wifi 6: optimaal voor je (thuis)kantoor (+ checklist)
In deze checklist krijg je tips voor de inrichting van je thuiskantoor. Ergonomie is natuurlijk heel belangrijk, maar … koffie en goeie wifi zijn cruciaal!