Telenet.be
 
 
 

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
Wat bepaalt de snelheid van je internetverbinding?

Je internetsnelheid meten

Vanuit het netwerk biedt Telenet een internetsnelheid via kabel aan tot 200 Mbps (voor onze Internet Fiber 200-klanten). In 97 % van de tijd leveren we die 200 Mbps, gemeten tot aan de modem. Dit volgens een meetmethode gevalideerd met het BIPT.

Dat betekent dat wanneer je als Internet Fiber 200-klant een goede computer hebt (snelle processor, geen virussen,…) die via een UTP-kabel met de modem verbonden is, je die snelheid van 200 Mbps kan halen.

Onze nieuwste types van modems hebben ook de capaciteit om een draadloos internetsignaal (wifi) uit te zenden dat een snelheid tot 200 Mbps toelaat. Er zijn echter verschillende factoren die die snelheid kunnen beïnvloeden.

Wil je weten wat de snelheid van jouw internetverbinding is? Dat kan je zelf meten via twee snelheidstesten van Telenet. Deze twee testen zijn geijkt en garanderen dus de meest correcte meting.

 
 

Factoren die je wifi-snelheid beïnvloeden

Een aantal factoren kunnen je wifi-signaal verstoren. Wil je graag het bereik en de snelheid verbeteren? Bekijk dan zeker deze tips! 

 
 

Wifi optimaliseren

We maken steeds meer en meer gebruik van wifi om onze toestellen (smartphones, tablets, laptops) te verbinden met het internet. Daarom wil Telenet haar klanten zo veel mogelijk helpen om het snelheidsverlies op hun wifi-thuisnetwerk te beperken.

  • We stellen gecertificeerde netwerkuitbreiders(bv. Wifi Powerline-adapter, Powerline-adapter, Access Point) ter beschikking die je kan verbinden met je modem om het wifi-netwerk in je huis uit te breiden. 
  • En in de Helemaal Mee Tournee gaan we proactief bij de klant op bezoek om het draadloze netwerk in je huis te optimaliseren! 
 
 

Goed om te weten

We bieden onze klanten uitgebreide hulp op Klantenservice en mogelijkheden in Mijn Telenet om je wireless modem en je netwerkuitbreiders in te stellen voor een optimale wifi-verbinding in huis. Bv. door de wifi-frequentie aan te passen. 

 
 

Relevant voor jou

Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor jou.
Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor jou.

Graag hulp of meer uitleg?

Bel ons

Bel ons

Stel je vraag op 015 66 66 66

Bel ons
 
Mail ons

Mail ons

Stel je vraag via ons contactformulier

Mail ons
 
Kom langs

Kom langs

Bezoek een winkelpunt

Kom langs