Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 

Hoe je internetsnelheid meten?

{{lineValue}}

Verschillende factoren beïnvloeden de snelheid waarmee je thuis surft. Zo is er je theoretische snelheid, die bepaald wordt door je internetabonnement en het Telenet- netwerk in jouw buurt. De uiteindelijke snelheid op je toestel kan lager zijn dan je theoretische snelheid. Dit omdat je eigen toestel, de afstand tot je modem, je netwerkkabel of bijvoorbeeld stoorzenders je surfervaring kunnen beïnvloeden.

Snelheidsmeter

(Telenet Speedtest)

 

Theoretische snelheid

op je installatieadres

Telenet Speedtest

De Telenet Speedtest meet rechtstreeks de snelheid tussen het Telenet-netwerk en je eigen bedrijfsnetwerk. Zo heb je een gegarandeerd betrouwbaar resultaat en meet je de correcte snelheid. Meet je snelheid rap in de gratis Telenet-app!

 

Liever Telenet Speedtest in je browser? Dat kan!

Gebruik je een andere snelheidstest? Dan meet die niet altijd de exacte snelheid van het Telenet-netwerk, maar de gecombineerde snelheid van verschillende netwerken (bv. van een server in Tokyo naar het Telenet-netwerk en van het Telenet-netwerk naar jou thuis). Ook weten we niet zeker wat de maximale snelheid is die andere snelheidstesten kunnen doorsturen. Zo kan het dat je in de test niet je optimale snelheid haalt.

Tips voor een betrouwbaar resultaat

Verschillende factoren kunnen de meting beïnvloeden. Volg onze tips voor een betrouwbaar resultaat. Of lees meer over wat de snelheid van je internetverbinding bepaalt. 

 

Wat bepaalt de snelheid van je internetverbinding? 

Tips voor tijdens de test

 

Tips voor je toestel

 • Voer geen snelheidstest uit via een wifi- of Powerline-verbinding. Verbind je computer rechtstreeks met je modem via een netwerkkabel (UTP-kabel). Als je je internetsnelheid meet via je draadloze verbinding (bv. via je tablet of smartphone), hou er dan rekening mee dat er verschillende factoren je snelheid beïnvloeden. Je meet dan niet alleen de snelheid die we tot aan jouw modem leveren, maar ook de snelheid van je wifi-verbinding in je zaak.
 • Je meet best als er geen andere gebruikers tegelijk ook jouw netwerk gebruiken. 
 • Download niet tijdens de meting.
 • Zorg dat je computer vrij is van spyware of adware. Niet alleen voor de snelheid van je toestel, maar ook voor je veiligheid is een antivirusscan aan te raden!
 • Zorg ervoor dat er op je computer geen andere programma's openstaan. Die verbruiken namelijk een deel van de netwerksnelheid en rekenkracht die je computer nodig heeft voor de snelheidstest. 
 • Gebruik altijd een gelijke test zoals de snelheidstest op speedtest.telenet.be
 • Gebruik geen verouderde toestellen
 • Heb je nog een oude modem?  Contacteer onze klantendienst of ga langs bij een Telenet-winkelpunt in je buurt.   Vergeet dan niet je oude modem mee te nemen.
 • Heb je een computer van het werk? Dan gebruik je die best niet. De snelheidsmeting loopt vaak eerst over het netwerk van je bedrijf (via VPN), waardoor je snelheid verliest van je eigen netwerk. 
 • De Telenet Speedtest geeft het betrouwbaarste resultaat als je een vaste computer (desktop) of laptop gebruikt. Toestellen zoals smartphones of tablets kunnen niet altijd hoge snelheden aan. 
 
 
 
 

Deze test geeft de snelheid van je internetabonnementen op je (installatie)adres weer. 

De pagina toont de...

 • Minimumsnelheid (download/upload)
 • Normaal beschikbare snelheid (download/upload)
 • Maximale snelheid (download/upload)
 • Geadverteerde snelheid (download/upload)
 • Downloadvolume (inbegrepen in je internetabonnement)

De tool toont alleen internetabonnementen die je vandaag kan bestellen. Reden hiervoor is dat het BIPT bepaalt dat iedereen zijn minimum, normale en maximale breedbandsnelheid moet kunnen weten vóór het afsluiten van een contract. 

Je vindt de snelheden ook op je aankoopbevestiging.

Meer weten over de Telenet-internetabonnementen? 

Relevant voor u

Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.
Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.

Contacteer ons!

Graag hulp of meer uitleg?

WhatsApp

WhatsApp

Stel uw vraag via WhatsApp

WhatsApp
 
Mail ons

Mail ons

Stel uw vraag via ons contactformulier

Mail ons
 
Kom langs

Kom langs

Bezoek een business partner

Kom langs