Telenet.be

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 

Uw internetsnelheid meten door middel van 2 gelijke testen

Telenet beschikt over 2 geijkte testen om uw internetsnelheid te meten.

 • De eerste test meet de snelheid die u effectief op uw eindtoestel (laptop, pc, smartphone,...) ervaart.
 • De tweede test geeft aan welke snelheid er bij u tot aan uw modem binnenkomt op uw (installatie)adres.

Snelheidsmeter

(Telenet Speedtest)

 

Theoretische snelheid

op uw installatie-adres

Telenet Speedtest

Gebruik de Telenet Speedtest voor een gegarandeerd betrouwbaar resultaat. U meet rechtstreeks de snelheid tussen het Telenet-netwerk en uw eigen bedrijfsnetwerk. Gebruikt u de Telenet Speedtest, dan garanderen wij dat u de correcte snelheid meet. 

Andere snelheidstesten

Gebruikt u een snelheidstest die niet van Telenet is? Dan kan het zijn dat u niet de optimale snelheden behaalt. Hoe komt dat? Dergelijke snelheidstesten meten niet de exacte snelheid van het Telenet-netwerk, maar de gecombineerde snelheid van verschillende netwerken (bv. van een server in Tokyo naar het Telenet-netwerk en van het Telenet-netwerk tot bij u in de zaak). Bovendien weten wij niet welke snelheid andere snelheidstesten maximaal kunnen doorsturen.

Down- en uploadsnelheid aan uw modem

Telenet biedt vandaag snelheden aan tot 1000 Mpbs1 downloadsnelheid, afhankelijk van uw internetabonnement. Dat kan omdat Telenet zijn netwerk klaarmaakt voor de giga-snelheden van de toekomst. Die snelheden garanderen wij tot aan uw modem.

Het kan echter zijn dat er tussen de modem en uw toestel een aantal storende factoren zijn, die ervoor zorgen dat u niet de optimale snelheid behaalt als u een snelheidstest doet. De traagste schakel in de ketting bepaalt immers uw snelheid.
 

 
 

Tips voor een betrouwbaar resultaat

Verschillende factoren kunnen de meting beïnvloeden. Volg deze 9 tips voor een betrouwbaar resultaat.

Tips voor tijdens de test

 

Tips voor uw toestel

 • Voer geen snelheidstest uit via een wifi- of Powerline-verbinding. Verbind uw computer rechtstreeks met uw modem via een netwerkkabel (UTP-kabel). Als u uw internetsnelheid meet via uw draadloze verbinding (bv. via uw tablet of smartphone), hou er dan rekening mee dat er verschillende factoren uw snelheid beïnvloeden. U meet dan immers niet alleen de snelheid die we tot aan uw modem leveren, maar ook de snelheid van uw wifi-verbinding in uw zaak.
 • Doe de meting alleen als er geen andere gebruikers tegelijk ook uw netwerk gebruiken.
 • Download niet tijdens de meting.
 • Zorg dat uw computer vrij is van spyware of adware terwijl u de meting doet.
 • Zorg ervoor dat er op uw computer geen andere programma's openstaan. Die verbruiken namelijk een deel van de netwerksnelheid en rekenkracht die uw computer nodig heeft voor de snelheidstest. 
 • Gebruik altijd een gelijke test zoals de snelheidstest op speedtest.telenet.be
 • Gebruik geen verouderde toestellen. Hebt u nog een oude modem?  Contacteer onze klantendienst of ga langs bij een Telenet-winkelpunt in je buurt.   Vergeet dan niet uw oude modem mee te nemen.
 • Hebt u een computer van het werk? Dan gebruikt u die best niet. De snelheidsmeting zal immers eerst over het netwerk van uw bedrijf gaan, waardoor u snelheid verliest van uw eigen netwerk.
 • De Telenet Speedtest geeft het betrouwbaarste resultaat als u een vaste computer (desktop) of laptop gebruikt. Toestellen zoals smartphones of tablets kunnen niet altijd hoge snelheden aan. 
 
 
 
 

Deze test geeft de snelheid van uw internetabonnementen op uw (installatie)adres weer. 

De pagina toont de...

 • Minimumsnelheid (download/upload)
 • Normaal beschikbare snelheid (download/upload)
 • Maximale snelheid (download/upload)
 • Geadverteerde snelheid (download/upload)
 • Downloadvolume (inbegrepen in uw internetabonnement)

De tool toont alleen internetabonnementen die u vandaag kan bestellen. Reden hiervoor is dat het BIPT bepaalt dat iedereen zijn minimum, normale en maximale breedbandsnelheid moet kunnen weten vóór het afsluiten van een contract. 

U vindt de snelheden ook op uw aankoopbevestiging. 

Goed om te weten

Hebt u uw internetsnelheid recent verhoogd (bv. van 300 Mbps1 naar 1 Gbps met de optie Speedboost 1 G Business 1) en u ervaart geen opmerkelijk verschil in snelheid? 

Contacteer dan onze klantendienst en we zoeken samen naar een oplossing.

 
 

1De vermelde internetsnelheden zijn theoretische maximumsnelheden. De werkelijke internetsnelheid kan beïnvloed worden door verkeer op het internet en andere technische factoren (zoals wifi, interne bekabeling, processor,…). telenet.be/business/internetsnelheid

 
 

Relevant voor u

Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.
Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.

Contacteer ons!

Graag hulp of meer uitleg?

Bel ons

Bel ons

Stel uw vraag op 0800 68 000

Bel ons
 
Mail ons

Mail ons

Stel uw vraag via ons contactformulier

Mail ons
 
Kom langs

Kom langs

Bezoek een business partner

Kom langs