nl

Meet en beheer je internetverbruik

Je internetvebruik nagaan, doe je simpelweg via MyTelenet of de MyTelenet-app. Alles hangt natuurlijk af van je abonnement. Koos je voor een vast volume of onbeperkt volume?

Vast of onbeperkt internetabonnement

Vast volume
Onbeperkt surfen
Vast volume
Onbeperkt surfen

Internetabonnement met vast volume

Dan krijg je het volumeverbruik tijdens je lopende facturatieperiode te zien. Het verbruik van Streamz, Netflix, Disney+, Prime Video, YouTube en YouTube kids telt mee voor je maandelijks internetvolume. Als je extra volume kocht dan zie je dat aantal en de kost bij je basisvolume.

Wil je een melding voor je internetverbruik?

Internetabonnement met onbeperkt volume

Je volumeverbruik zie je op MyTelenet tijdens piek- en daluren. Facturatieperiode voorbij? Dan komt je verbruik weer op 0 te staan.

Hoeveel verbruik je?

Je verbruikstatus hangt af van hoeveel je surft tijdens piekuren. Bij een zeer hoog verbruik tijdens piekuren word je tijdelijk opgemerkt als intensief gebruiker. Je blijft dan onbeperkt surfen, maar tijdelijk tegen een lagere snelheid. Tijdens daluren blijf je onbeperkt surfen aan de volledige snelheid. Bij de start van een nieuwe facturatieperiode staan je tellers weer op nul. Je bent dan geen intensieve gebruiker meer en surft opnieuw tegen volledige snelheid tijdens piekuren. Krijg je graag een herinnering wanneer je bijna een intensieve gebruiker bent (bij buitengewoon veel surfen)? Stel dan een melding in via MyTelenet.

Tijdens de piekuren surf je tijdelijk trager. Je internetsnelheid verlaagt dan namelijk bij:
 • KLIK naar 10 Mbps1 downstream en 1 Mbps1 upstream.
 • ONEup naar 20 Mbps1 downstream en 2 Mbps1 upstream.
 • All-internet naar 10 Mbps1 downstream en 1 Mbps1 upstream, maar je behoudt wel je onbeperkte volume.

Beheer zo beter je internet

Doe meer tijdens je daluren

Tijdens daluren telt je verbruik nooit volledig mee. Probeer tijdens die uren dus veel te versturen of te ontvangen.

 • vast volume: 1 GB telt maar als 0.5 GB
 • onbeperkt surfen: onbeperkt verbruik

Let op met downloaden via P2P-netwerken

Schakel je P2P-netwerk (bv. BitTorrent) volledig uit als alles gedownload is. Doe je dat niet. Dan blijft het P2P-netwerk programma’s versturen of ontvangen op de achtergrond.

Beveilig je wifi

Beveilig je draadloos netwerk met een wachtwoord. Anders kunnen derden het ook gebruiken en (zonder dat je het weet) veel downloaden. Je wifi-wachtwoord aanpassen doe je makkelijk via...

 • Netwerkveiligheid onder Modem in MyTelenet
 • Netwerkinstellingen onder Wifi-netwerk in de MyTelenet-app

Gebruik een up-to-date antivirusprogramma

 • Met Safespot Pro bescherm je je zaak tegen phishing, hacking, malware en virussen.
 • Met Safesurf ga je met al je toestellen thuis veilig op het internet. Dankzij de software die we automatisch op je modem installeren, is je thuisnetwerk op elk moment beschermd tegen phishing.
Goed om te weten
 • Vroeger kreeg je informatie over je verbruik via de Telemeter op MyTelenet.
 • Nieuw wifi-wachtwoord ingesteld? Vergeet niet om ook je nieuwe wachtwoord in te stellen op de toestellen (bv. printer) die al met het oude wifi-wachtwoord waren aangemeld op je wifi-netwerk.
 • Een Telenet Security Pack bestellen, gaat niet meer.

1 De vermelde internetsnelheden zijn theoretische maximumsnelheden bij aansluiting van een pc of laptop op de modem met een netwerkkabel. De werkelijke internetsnelheid kan beïnvloed worden door verkeer op het internet en andere technische factoren (zoals wifi, interne bekabeling, processor,…). De afstand van de aansluiting tot de node heeft echter geen invloed op de werkelijke internetsnelheid die je kan behalen. Meer info.

Zoek je iets anders?