Webmail

Jouw zaak online, zelfs tijdens internetpanne

21 december 2023 - 4 min

Internet is alles. Je kan niet zonder. Klantencontacten, teamwork, up- en downloaden van documenten, boekhouding, betalingen, … Een betrouwbaar netwerk is noodzakelijk. Maar wat als de verbinding wegvalt? Dan is er 4G Back-up!

 

Telenet Business experts Erwin Bets (Business Consultant) en Annelies Storm (Customer Needs Manager) beantwoorden belangrijke vragen over de Internet Back-up oplossing.

Wat is Internet Back-up? (of 4G Back-up)

Erwin Bets: “4G Back-up garandeert de toegang tot internet wanneer de verbinding via de vaste internetkabel wegvalt. Deze oplossing zorgt ervoor dat er bij problemen automatisch overgeschakeld wordt op mobiel internet via 4G. Zo wordt het mobiele netwerk dat we vandaag met onze smartphone gebruiken een tweede internettoegang voor ondernemers. Met deze back-upoplossing genieten ze altijd* van kwalitatief, snel en betrouwbaar internet.

 

Annelies Storm: "Internet is van levensbelang voor de meeste bedrijven. Internetstoringen zijn zeldzaam, maar je weet maar nooit. Dankzij Internet Back-up wordt de bedrijfsactiviteit niet onderbroken bij een internetstoring. Als je midden in een videogesprek zit, gaat de communicatie gewoon door. Betalingen verlopen altijd vlekkeloos.

Andere systemen op het netwerk blijven ook functioneren, zonder dat klanten of werknemers iets merken van de onderbreking. Zo voorkomt het bedrijf omzetverlies, tijdverlies, vertragingen, boetes en ontevreden klanten.

Waarom heeft elke zaak nood aan Internet Back-up?

“Veel ondernemers maken steeds meer gebruik van toepassingen in de cloud. Internettoegang speelt daarin een cruciale rol. Ze werken in team aan gedeelde documenten, laden zware bestanden op, gebruiken een online betaalsysteem of een boekhoudpakket in de cloud en vele andere toepassingen. Deze afhankelijkheid van internet brengt ook kwetsbaarheid met zich mee. Want wat als de vaste lijn even wegvalt door werken in de straat? Wat bij een internetpanne? Wat bij onderhoudswerken?”

Hoe snel is 4G Back-up? 

Erwin Bets: “Telenet investeert een half miljoen euro per dag in het mobiele netwerk. We beschikken over een ultrasnel 4G-netwerk in Vlaanderen en Brussel. Deze snelheid wordt volledig ingezet bij een Internet Back-up die voortaan standaard in je KLIK zitUit testen blijkt dat ondernemers vaak zelfs niet merken dat ze op 4G Back-up werken in plaats van over de vaste kabel. Ze registreren geen tot slechts een klein verschil bij normale activiteiten.”

5 voordelen van Internet Back-up 

  1. Altijd internet in je zaak*.

  2. Iedereen permanent online, zelfs bij een onderbreking van de vaste internetlijn. Zo kan je via Teams blijven videobellen en kan je bestanden blijven up- en downloaden zonder opnieuw te moeten beginnen. 

  3. Automatische overschakeling van de vaste internetlijn naar de mobiele back-upoplossing.

  4. Geen verlies van inkomsten of werktijd meer tijdens internetpannes. 

  5. Back-up via 4G standaard in je KLIK.

*Internet Back-up: Indien je van de dienst Internet Back-up wil genieten, moet je Telenet eerst vragen de dienst te activeren. Telenet zal de activatie evenwel enkel kunnen uitvoeren op voorwaarde dat er voldoende mobiele dekking op de locatie is. In sommige gevallen zal Telenet eerst de modem moeten vervangen. Na de succesvolle installatie van Internet Back-up wordt er éénmalig een activeringskost van € 50 aangerekend.

Nog meer inspiratie

Artikel

Met glasvezel en coax naar de toekomst
Digitalisering biedt veel kansen voor bedrijven. We werken steeds meer online, altijd en overal.

Artikel

4G Internet Back-up
Dankzij Internet Back-up (ook wel ‘4G Back-up’) blijft je zaak draaien tijdens een internetpanne. Je internet schakelt vanzelf van het vaste netwerk over op 4G.

Artikel

B&B Living in Brûsel scoort hoger dankzij snel en stabiel internet
Bij Caroline Kerremans en Pieter De Mey logeer je in stijl. Niet alleen slaap je in heerlijke luxebedden en geniet je van verse kwaliteitsproducten, je bent ook altijd gecoverd door optimaal internet en tv.

Artikel

Onderneem in Brussel met ultrasnel internet
Brussel is een bruisende stad vol ondernemers. Die willen allemaal de beste service bieden én hun personeel motiveren tot productiviteit. Daarbij hoort ultrasnel, zakelijk internet.

Artikel

KLIK voor Studio Mustique: da’s maatwerk voor maatwerk
Een geboortekaartje, trouwkaart of compleet nieuwe branding voor je zaak? Wie zoekt naar een fraai ontwerp dat perfect bij jouw verhaal past, is bij Studio Mustique aan het juiste adres.

Artikel

Jouw KLIK perfect op maat
KLIK sluit nu nog beter aan bij je professionele noden: straf internet en mobiele telefonie. Voeg zelf de extraatjes toe die je wilt: televisie, vaste telefonie, een website of webshop, … Handig!

Artikel

Gratis wifi voor klanten: veilig?
Of je nu een horecazaak, wachtzaal of receptie runt: klanten die ergens moeten wachten, verwachten wifi. Dat gaf 88% van Vlaamse consumenten expliciet aan*. Liefst via een veilig, stabiel en snel netwerk.

Artikel

Moodmaker
Een teambuilding organiseer je voor ’t plezier en om de teamspirit te bevorderen. Maar als je aanklopt bij Yves en Sofie van Moodmaker mag je nog méér verwachten. Fun is er gegarandeerd.

Artikel

5 apps om kosten te beheren
Apps-aankopen, gsm-abonnementen, streamingdiensten, … Je kosten kunnen nogal eens oplopen. Gelukkig bestaan er apps die jouw kosten in kaart brengen zodat jij niet voor verrassingen komt te staan.

Artikel

Versterk je wifi-signaal met slimme wifi-pods
Vergeet oude wifi-boosters en routers. Met de nieuwe slimme wifi-pods van Telenet versterk je het wifi-signaal in je zaak in 1 2 3. Zo geniet je in elk hoekje van feilloos internet.

Artikel

Heb je een router nodig voor de wifi in je zaak?
De nieuwste wifi-technologie van Telenet maakt wifi-boosters overbodig. Ontdek onze wifi-pods en hoe je ze al dan niet combineert met je eigen router.

Artikel

Contactloos betalen met back up
Contactloos betalen is volledig ingeburgerd; we hebben steeds minder cash geld op zak. Electronisch betalen met Bancontact of een app is vlot, handig én veilig met een 4G back-up.

Artikel

5g beter dan 4g voor jouw zaak
Is 5G de toekomst voor jouw zaak? Het internet van de toekomst biedt heel wat meer mogelijkheden dan 4G. Ontdek welke voordelen het voor jou heeft!

Artikel

De Geus kiest Business Fibernet van Telenet Business
In tijden van crisis moet je als ondernemer creatief zijn. Ontdek hoe fietswinkel De Geus dankzij Telenet Business de digitale toer opging.

Artikel

3 voordelen sneller internet
Jouw wereld van vandaag is er eentje met tal van apps op je pc, smartphone en tablet. En ook je klanten contacteren je steeds vaker digitaal.

Artikel

Horeca: meer omzet dankzij wifi
88% van de Vlaamse klanten kiest voor een horecazaak met wifi. Op café, restaurant en hotel: ze willen veilig kunnen surfen op snelle, stabiele én gratis wifi.

Artikel

BelgaBrew heeft een KLIK
Koen Avet van BelgaBrew was zo onder de indruk van de persoonlijke service van Sylvia Cauberghs van Telenet Business dat hij graag iets wilde terugdoen.

Artikel

Hoe snel is uw internet eigenlijk?
Enig idee hoe snel uw internet eigenlijk is? Te snel? Te traag? Met deze test weet u het meteen.

Artikel

Sneller internet: 5 tips
Snel internet is cruciaal om als ondernemer vlot te werken. Maar wat is een goede internetsnelheid? Hoe test je die snelheid? Met onze tips maken we jouw internet sneller!