Retail & ketens

Connectiviteit en telefonie-oplossingen

Ben je eigenaar van één winkel? Voor passende oplossingen verwijzen wij je graag door naar onze pagina Zelfstandigen & vrije beroepen.

Redundante connectiviteit

Zorgeloos zakendoen dankzij een redundante connectiviteit

Als retailer of keten kan je je geen uitval veroorloven. Betrouwbaar elektronisch betaalverkeer is van essentieel belang. Net als je online shop, bonuskaarten, klantgegevens en promo’s, die allemaal onmiddellijk bijgewerkt moeten kunnen worden.

Via dat netwerk regelen die vestigingen ook makkelijk hun personeelsplanningen, tijdregistraties en andere administratieve taken. Zelfs de muziek, temperatuurregeling en digitale infoborden kunnen op het netwerk aangesloten worden. Uiteraard goed afgeschermd van de buitenwereld, zodat confidentiële gegevens veilig uitgewisseld worden.

Gecentraliseerde en voordelige telefonie

Gecentraliseerde en voordelige telefonie-oplossingen

Vlug even bellen naar een ander filiaal om te checken of een product daar nog op voorraad is, even bellen naar een leverancier om het tijdstip van levering aan te passen, klanten die bellen met een vraag over je openingsuren … Vaste telefonie speelt nog altijd een belangrijke rol in je sector.

Gebruik je connectiviteit ook als basis voor je spraakverkeer. Je krijgt dan niet alleen superieure spraakkwaliteit, je bent altijd bereikbaar voor klanten én de kosten liggen aanzienlijk lager dan bij traditionele telefonie.

Onze topproducten voor Retail & Ketens

Het gigasnel internet via glasvezel, uiterst bedrijfszeker en flexibel
 • Supersnel, betrouwbaar en veilig
 • Makkelijk te beheren via online portaal
 • Voor hotels en grote kantoren
VPN-oplossing voor bedrijven die àl hun vestigingen in één netwerk willen
 • Verbindt alle bedrijfsvestigingen in één Virtueel Privaat Netwerk (VPN)
 • Interessant vanaf drie vestigingen
 • Schaalbaar tot honderden vestigingen
Flexibele, veilige en betrouwbare Wifi-verbinding voor medewerkers, klanten en bezoekers
 • Brede waaier aan login-opties: portaalpagina, Facebook, …
 • Netwerk op maat, geïnstalleerd en beheerd door Telenet
 • Gebruiksvriendelijk online managementplatform
 • Inzetbaar als marketingtool en om data over klanten en bezoekers te verzamelen
CloudXpress: je private dataverbinding naar de public cloud
 • Rechtstreekse verbinding tussen je netwerk en cloud providers
 • Gegarandeerde privacy van gegevens
 • Volledige controle op vlak van kosten en verantwoordelijkheid
 • Hogere betrouwbaarheid dankzij de stabiele en performante Telenet backbone
 • Flexibel en op maat van je bedrijf

Efficiënt en veilig communiceren

Efficiënt en veilig communiceren met de hoofdzetel

Promoties, updates van artikelen, schappenplannen, een product dat dringend uit de rekken moet… Met een krachtige internetverbinding en een betrouwbaar datanetwerk van Telenet kan je hoofdzetel alle vestigingen tijdig én juist informeren.

Via dat netwerk regelen die vestigingen ook makkelijk hun personeelsplanningen, tijdregistraties en andere administratieve taken. Zelfs de muziek, temperatuurregeling en digitale infoborden kunnen op het netwerk aangesloten worden. Uiteraard goed afgeschermd van de buitenwereld, zodat confidentiële gegevens veilig uitgewisseld worden.

Muziek in je verkooppunten

Wist je dat je centraal kan beheren welke muziek in je filialen afgespeeld wordt? Sluit je muziekinstallaties aan op het netwerk en je klanten genieten van de muziek die je zelf kiest. Ook personeelsplanningen, alarmen, de temperatuurregeling en digitale infoborden kan je aansluiten op het netwerk.

Toegang tot apps en toepassingen

Snelle en betrouwbare toegang tot apps en toepassingen

Misschien wil je de tv-schermen in je verkooppunten aansturen met bepaalde inhoud? Of wil je vermijden dat je vestigingen verouderd promotiemateriaal gebruiken, omdat ze geen toegang hebben tot de juiste documenten of applicaties?

Om ervoor te zorgen dat je verschillende toepassingen via de cloud kan gebruiken, levert Telenet stabiele oplossingen met voldoende flexibiliteit in bandbreedte. Op die manier hebben al je verkooppunten altijd vlot toegang tot je applicaties.

Klanten aan het woord

BMW Group Belux
"Alle 72 concessiehouders in België en Luxemburg beschikken over een snelle en betrouwbare toegang tot alle BMW-apps."
Yves Van Vaerenbergh

IT Manager

Desco
"In onze verkooppunten is niets dan lof te horen: de connectiviteit is snel en betrouwbaar."
 
Jan Marien

IT-Manager

Lunch Garden
"Dat we maar één partij hebben voor al onze connecties past in ons streven naar eenvoud en uniformiteit."
Thierry Bontinck

ICT & Risk Manager

Stabiele Wifi-verbinding

Klanten laten genieten van een stabiele Wifi-verbinding

De verwachtingen van consumenten liggen hoog: tegenwoordig wil iedereen toegang tot het internet via Wifi op zijn mobiele toestel. Met een performante internetverbinding voor je klanten maak je het verschil in je verkooppunten.

Met onze krachtige en flexibele Managed Wifi-oplossing zorg je ervoor dat je klanten draadloos surfen aan ongeziene snelheden. Je kan de Wifi-verbinding bovendien gebruiken om interessante data over je klanten te verzamelen en als marketingtool. Laat hen bijvoorbeeld inloggen via Facebook of stuur hen interessante promo’s.

Experience marketing

Doe je al aan experience marketing?

Wist je dat je met onze connectiviteit ook alles in huis hebt om aan experience marketing te doen? Gebruik technologische innovaties om een digitale winkelbeleving te scheppen en zo volop te anticiperen op de wensen van je klanten. We geven twee voorbeelden.

 • Beacons
  Beacons zijn kleine sensoren in je winkel die via Wifi of bluetooth met de smartphone van klanten connecteren. Zo weet je bijvoorbeeld dat het een trouwe klant is en kan je op basis van zijn favoriete producten promoties op maat aanbieden.
 • Digitale infoborden
  Met digitale infoborden kunnen klanten zelf nuttige informatie opzoeken. Als ze een product inscannen, verschijnen op het televisiescherm bijvoorbeeld de gebruikte materialen, de beschikbare kleuren, beoordelingen van andere klanten enz.