nl

Verschil tussen overname en opzeg

Neem jij de diensten op een bepaald adres over? Of laat jij je diensten daar achter? Dat noemen wij een overname waar je in het eerste geval de overnemer bent en in het tweede de overlater. Verwar een overname niet met een opzeg. Bij een opzeg zet je je Telenet-diensten stop. We sommen de belangrijkste verschillen tussen de twee hieronder op.

Wat is er anders?

Decoder
Overname

Laat de decoder in de zaak staan.

Opzeg

Breng de decoder naar een Telenet-winkel in je buurt.

Mijn Telenet
Mijn diensten
Profiel
Overname

Login en wachtwoord gaan naar de overnemer.

Opzeg

Login en wachtwoord worden verwijderd vanaf de datum van stopzetting.

Betalende opties
Overname

De nieuwe zaakvoerder neemt alles (domeinnaam, zenderpakketten,…) over.

Opzeg
  • Domeinnaam? Zeg je kosteloos op wanneer je wil.
  • Streamz (+), Play More en Play Sports? Zeg je kosteloos op na 1 maand. Als je vroegtijdig opzegt, betaal je het bedrag voor de resterende periode.
  • Passion XL? Zeg je kosteloos op na 6 maanden. Als je vroegtijdig opzegt, betaal je het bedrag voor de resterende periode.
Factuur
Mijn diensten
Profiel
Overname
  • Ben je overlater? Dan ontvang je een slotfactuur tot de datum van de overname. Daarop staat je verbruik tot de datum van de overname. Als je ervoor nog een maandelijkse factuur ontving, betaal je die dan even? Wat je teveel betaalt, storten we natuurlijk terug!
  • Ben je overnemer? Dan ontvang je een nieuwe factuur vanaf de datum van overname.
Opzeg

Je ontvang een slotfactuur tot de datum van de overname. Als je ervoor nog een maandelijkse factuur ontving, betaal je die dan even? Wat je teveel betaalt, storten we natuurlijk terug!

E-mailadres
Overname

Alle e-mailaccounts gaan naar de overnemer. 

Opzeg

Je kan de e-mailadressen tot 18 maand na de stopzetting gebruiken, enkel via Telenet Webmail. Heb je nog een ander internetabonnement bij Telenet? Dan kan je je e-mailaccount overzetten naar dat internetabonnement.

Telefoonnummers
Mijn diensten
Profiel
Overname

Alle telefoonnummers worden overgedragen naar de overnemer. 

Opzeg

Als je jouw telefoonnummers wil blijven behouden, dient de nieuwe provider die eerst over te nemen voor je jouw diensten bij ons stopzet. Anders worden die verwijderd. 

Goed om te weten

Heb je ook nog een modem? Die mag je in beide gevallen (overname en opzeg) in de zaak laten hangen.