nl

Je zaak verbinden met het Telenet-netwerk

Om Telenet in je kantoor te krijgen, moet je kantoor verbonden zijn met ons netwerk in de straat. Daar zorgt de aftakkabel voor. Nog geen aftakkabel? Dan heb je een aansluiting nodig. Wat je precies moet doen, hangt af van je type aansluiting. Bij een kabelaansluiting (coax) leg je zelf de aftakkabel klaar en sluit onze technicus die aan op het netwerk. Bij een fiberaansluiting brengen onze technici alles voor jou in orde.

Wil je meer info over coax of fiber?

We kunnen je gegevens niet ophalen. Maak zelf je keuze

Kabelaansluiting

Deze heb je

Fiberaansluiting

Deze heb je

Kabelaansluiting

Deze heb je

Fiberaansluiting

Deze heb je

Je kabelaansluiting in het kort

Die bestaat uit voorbereiding en afwerking.

Jij bereidt voor
 • Zoek het dichtstbijzijnde distributiepunt op het netwerk om je aftakkabel op aan te sluiten.
 • Zorg voor een aftakkabel en leg die klaar vanuit je kantoor tot aan de straat, zo dicht mogelijk bij het distributiepunt.

Ben je een doe-het-zelver? Check dan hieronder hoe je aan de voorbereiding start!

De technicus werkt af
 • Zorgt voor eventuele vergunningen.
 • Voert de werken op de openbare weg uit.
 • Verbindt je aftakkabel met het distributiepunt.

Heb je graag dat wij alles voor je doen? Dat kan! We regelen het voor je tegen betaling. Ben je een nieuwe klant? Bel ons dan even op 0800 68 000. 

De voorbereiding in het lang

Gekozen om zelf de kabelaansluiting voor te bereiden? We helpen je verder in welgeteld 3 stappen. 1-2-3, start!

Je vindt het distributiepunt buiten op straat, aan een gevel of in een paal. Bij appartementen staat het distributiepunt soms in een technische ruimte. Zoek dus naar dit:

Grondnet

Dat zijn grijze of witte kastjes die vaak op de scheiding met je buur staan, net aan de stoeprand of aan de overkant van de straat.

Gevelnet

Dat zijn kabels langs de gevel: je vindt het distributiepunt ter hoogte van de eerste verdieping of onder de dakgoot, bij jou of bij je buren.

Luchtnet

Dat bestaat uit kabels langs houten of betonnen palen: op één van die palen hangt het distributiepunt. Geen paal aan jouw huis? Kijk zeker eens aan de overkant van de straat.

Distributiepunt gevonden? Dan heb je nog het juiste type aftakkabel nodig. Dat is de coaxkabel die je binneninstallatie verbindt met het distributiepunt. Zo kies je de juiste aftakkabel:

Bepaal de lengte

De lengte bepaalt welk type aftakkabel je nodig hebt. Check dus de lengte tussen het distributiepunt en de plaats van je Telenet-installatie in je kantoor. Belangrijk daarbij is dat je de afstand tot het distributiepunt altijd in rechte hoeken meet.

Zorg voor marge

Tel bij die afstand een aantal extra meter bij, afhankelijk van je distributiepunt:

 • Grondnet: +3 meter
 • Gevelnet: +2 meter
 • Luchtnet: +11 meter
Zoek de juiste kabel

Gelukt? Klik dan op de knop hieronder en zoek de juiste kabel terug in de tabel. Je kan alle types aftakkabel aankopen in een elektrozaak.

Nadat je het juiste type aftakkabel en de juiste lengte hebt gekozen, leg je je kabel klaar op je eigen domein. Afhankelijk van het distributiepunt leg je de aftakkabel bij het...

Grondnet
 • in de kamer waar je je Telenet-basisinstallatie wil.
 • door de muur naar buiten.
 • in de grond loodrecht tot aan je perceelgrens.
 • minstens 60 cm diep in een wachtbuis van 40 mm doorsnede.
 • met een zachte bocht evenwijdig met je perceelgrens tot aan het dichtstbijzijnde distributiepunt.
Gevelnet
 • in de kamer waar je je Telenet-basisinstallatie wil.
 • door de muur naar buiten.
 • met een gevelboring van buiten naar binnen, schuin naar boven.
 • tot zo dicht mogelijk bij het dichtstbijzijnde distributiepunt van het Telenet-netwerk.
Luchtnet
 • in de kamer waar je je Telenet-basisinstallatie wil.
 • door de muur naar buiten.
 • in de grond loodrecht tot aan je perceelgrens.
 • minstens 60 cm diep in een wachtbuis van 40 mm doorsnede.
 • met een zachte bocht evenwijdig met je perceelgrens tot aan het dichtstbijzijnde distributiepunt.

Tip! Het overgebleven stuk kabel dat nodig is om de aansluiting af te werken, laat je aan de rand van je perceel liggen, samengebonden op een rol. De technicus werkt de aansluiting verder af en sluit je aftakkabel aan op het distributiepunt.

Klaar is kees!

Joepie, je aftakkabel ligt klaar! Wat nu? Je kan...

Voor de aansluiting van je aftakkabel contacteer je ons best minstens 6 weken op voorhand. Zo hebben we de tijd om je kabelaansluiting goed voor te bereiden (vergunningen aanvragen, planning opstellen, graafwerken voorbereiden, ...). Is je kabelnetwerk al in orde? Bel ons dan 3 weken voor je verhuist of verbouwt.

Goed om te weten

Nieuwbouwappartement of een nieuwe verkaveling? Dan kan het wel eens zijn dat de aannemer de aftakkabel al heeft voorzien. Check je dat even met je aannemer?

Eerst even dit

Het Telenet-netwerk bestaat al uit fiber- of glasvezelkabel tot aan de verdeelpunten in de straat. Bij wie dat wil, vervangen we tussen die verdeelpunten en woningen/kantoren de coax- door fiberkabels. Daar starten we stapsgewijs mee vanaf november 2023. Je krijgt van ons een brief of e-mail zodra je adres aan de beurt is.

Ik kies voor fiber! Wat nu?

Als jouw adres klaar is voor een fiberaansluiting tot in je kantoor, doen we de installatie in 2 stappen:

Buiteninstallatie
 • Onze technicus komt bij jou langs en bespreekt met jou welke werken nodig zijn en hoe hij die zal uitvoeren. De werken kunnen dan meteen starten.
 • Onze netwerkpartner trekt een fiberkabel van het verdeelpunt in de straat tot bij jou en installeert een nieuwe aansluitingsdoos in je kantoor.
 • Of je één of meer afspraken nodig hebt: het is belangrijk dat je er zelf bent! We moeten namelijk weten waar we een klein gaatje mogen boren en/of graven.
Binneninstallatie - vanaf de zomer van 2024
 • Voor een fiberinstallatie heb je in plaats van een modem een 360° Fiberbox nodig. 
 • Daarvoor komt een Telenet-technicus langs. Die installeert de 360° Fiberbox en zorgt ervoor dat je de fiberproducten kan gebruiken. 
  Let wel: 360° Fiberboxen installeren we vanaf de zomer 2024. Heb je al een coaxverbinding? Die blijft zolang gewoon werken. 
 • Ook voor deze afspraak moet je zelf ter plaatse zijn.

Wat moet ik zelf klaar leggen?

Niets! Geen gedoe met aftakkabels! Wij brengen alles mee en installeren alles voor jou. En het beste? De volledige fiberaansluiting is gratis, ook als we graafwerken moeten uitvoeren. 

Graven? Boren? Komt dat wel goed?

Absoluut! Onze partners hebben uitdrukkelijke instructies om de werken voor jouw fiberaansluiting netjes en correct uit te voeren. Dat betekent dat we alleen boren of graven zoals we het met jou besproken hebben. Daarom is het zo belangrijk dat je zelf ook aanwezig bent bij de installatie.

Hoe bestellen?

De uitrol van fiber gebeurt stapsgewijs. Je krijgt van ons een brief en een e-mail wanneer jouw adres aansluitbaar is. Je hoeft verder niets te doen. Toch nieuwsgierig? Dan kan je ons telefonisch bereiken via 0800 68 000.