Installatie

Hoe je diensten installeren en wat voorzien als je gaat bouwen of verbouwen?

Veelgestelde vragen

Hoe je diensten aansluiten en installeren?
Contacteer ons voor de aansluiting, installatie en aanvraag of verhuizing van uw Telenet-diensten zodra uw buiten- en binnenbekabeling voorbereid zijn.
Je zaak verbinden met het Telenet-netwerk
Om Telenet in je kantoor te krijgen, moet het gebouw verbonden zijn met ons netwerk. Daar zorgt de aftakkabel voor. Nog geen aftakkabel? Dan heb je een kabelaansluiting nodig. Je legt dan de aftakkabel zelf klaar en onze technicus sluit die aan op het netwerk.
De verschillende installatietypes
Nieuwe Telenet-klant of een nieuw abonnement gekozen? Voor de installatie kan je kiezen uit meerdere installatietypes, uitgevoerd door een Telenet-technicus.
Alles over installatie en activering
Als Telenet Business-klant kan je kiezen uit 3 verschillende installatietypes, uitgevoerd door een Telenet-technicus.
Bekabeling in huis voorbereiden
Hou er rekening mee dat je later misschien tv, computer en telefoon in een andere ruimte wil. Zorg dus voor voldoende bekabeling en bekijk vooraf met een elektricien waar je wil tv-kijken, bellen en/of surfen.
Ligt de kabel van Telenet in mijn buurt?
Ga je bouwen of heb je een huis waar nog geen kabel ligt? Telenet is vast aansluitbaar in je gemeente!
De juiste aftakkabel
De lengte van de aftakkabel die u nodig hebt, bepaalt het type kabel dat u moet kopen. Aan de hand van de tabel hieronder kan u zien welk type u moet kopen: PE6, PE11 of PE14.
Wat heb je nodig voor een optimaal bedrijfsnetwerk?
De basis van je netwerk bestaat uit je wireless modem die gratis bij je internetabonnement hoort. Je modem is zowel via vaste verbinding als via draadloze (wifi) verbinding verbonden met je toestellen (PC, smartphone, tablet).

Zelf beheren 

Zoek je iets anders?

Ben je een particuliere klant?

Onze community kan helpen!