Webmail

Waarom zal het 3G-signaal verdwijnen?

Technologie staat niet stil. Al sinds 2014 bellen en surfen we vooral via 4G. En nu ook via 5G. Wereldwijd verdwijnt daarom het verouderde 3G-netwerk. Ook de Belgische operatoren zetten de technologie binnenkort stop. Bij Telenet gebeurt dat vanaf september 2024. Zo maken we meer ruimte vrij voor het snellere 4G en 5G.  En kan jij sneller, veiliger en stabieler bellen en surfen.

Waarom zal het 3G-signaal verdwijnen?

Technologie staat niet stil. Al sinds 2014 bellen en surfen we vooral via 4G. En nu ook via 5G. Wereldwijd verdwijnt daarom het verouderde 3G-netwerk. Ook de Belgische operatoren zetten de technologie binnenkort stop. Bij Telenet gebeurt dat vanaf september 2024. Zo maken we meer ruimte vrij voor het snellere 4G en 5G.  En kan jij sneller, veiliger en stabieler bellen en surfen.

Wat betekent dat voor jou?

Voor een optimale verbinding heb je vanaf september een toestel nodig dat kan bellen en surfen via 4G of 5G. Ontdek of dat voor jouw toestel al zo is.

Check je toestel

Ben je Telenet-klant? Ontdek of je met je toestel nog via 3G belt of surft, of al via 4G. Dat doe je makkelijk via onderstaande knop.

Zorg dat 4G aanstaat

Is je toestel geschikt voor het 4G- of 5G-netwerk? Controleer dan bij de instellingen van je toestel of surfen en bellen via 4G geactiveerd zijn. Bellen via wifi schakel je best ook aan.
Lees hoe je dat doet.

4G en 5G in jouw regio

4G is ondertussen bijna overal in België beschikbaar. Ook ons 5G-netwerk blijft groeien.
Wat met het bereik in jouw buurt? Kijk het na.

Wat is het voordeel van 4G?

Sneller netwerk

Met 4G en 5G haal je een veel hogere downloadsnelheid. Gegarandeerd sneller surfen dus!

Betere belkwaliteit

Voer verstaanbare gesprekken met een helder geluid en minder kans op onderbrekingen.

Efficiënter energieverbruik

Het 4G- en 5G-netwerk hebben een positieve impact op je batterij.

Met deze toestellen surf en bel je via 4G of 5G

Is je huidige toestel niet compatibel met 4G of 5G? Vervang het dan best door een nieuwer model. Wist je dat je als Telenet-klant het hele jaar door tot 30% korting krijgt op toestellen met Telenet Klantenprijs?

OnePlus CE3 Lite

128GB 5G Chromatic Gray

Emporia Simplicity Glam 4G

128MB Wit

Nokia 110 Dual Sim 4G

128MB Blauw

Met deze toestellen surf en bel je via 4G of 5G

Is je huidige toestel niet compatibel met 4G of 5G? Vervang het dan best door een nieuwer model. Wist je dat je als Telenet-klant het hele jaar door tot 30% korting krijgt op toestellen met Telenet Klantenprijs?

OnePlus CE3 Lite

128GB 5G Chromatic Gray

Emporia Simplicity Glam 4G

128MB Wit

Nokia 110 Dual Sim 4G

128MB Blauw

Wat met je oude toestel?

Je kan ’t binnenbrengen in een Telenet-winkel. Wij wissen je data dan veilig van je oude toestel en recycleren het op een milieuvriendelijke manier.

Wat met je oude toestel?

Je kan ’t binnenbrengen in een Telenet-winkel. Wij wissen je data dan veilig van je oude toestel en recycleren het op een milieuvriendelijke manier.

Veelgestelde vragen

Je betaalt niets extra wanneer je het 4G-netwerk gebruikt. Surfen en bellen via 4G is wel sneller en beter dan via 3G. Daardoor ga je misschien meer surfen, downloaden en streamen. Hou je dus zeker je verbruik in het oog? Dat doe je makkelijk via de MyTelenet-app.

Kan je toestel niet bellen en surfen via 4G of 5G? Dan kan je best overschakelen naar een ander toestel dat wel compatibel is met 4G (of 5G). Doe de toestelcheck en ontdek wat de impact op jouw toestel zal zijn wanneer het 3G-netwerk verdwijnt.

Smartwatches, geotrackers, laptops, alarmen, gameconsoles, USB-modems … werken soms ook met een simkaart. Oudere toestellen die nog niet het 4G-of 5G-signaal gebruiken, kunnen dan trager worden of stoppen met werken. Doe de toestelcheck, kijk op de verpakking van je toestel of neem contact op met de fabrikant van je toestel voor meer informatie.

Doe de toestelcheck of controleer hieronder via de instellingen van je toestel of je al kan bellen en surfen via 4G.  Let wel, niet alle toestellen gebruiken hetzelfde menu:

 

iOS (Apple)

Ga naar Instellingen > Mobiel netwerk > Opties mobiele data > Gesprekken & data. Zie je daar de optie LTE, 4G of 5G? Dan is je toestel al klaar voor 4G. Zorg dat die instelling aanstaat en herstart je toestel. De stappen kunnen per toestel een beetje afwijken.

 

Android

Afhankelijk van je toestel volg je deze instellingen:

  • Ga naar Instellingen > Verbindingen > Mobiele netwerken > Netwerkmodus.
    Of
  • Ga naar Instellingen > Mobiele netwerken > SIM1 > Voorkeursnetwerktype.

Zie je daar LTE, 4G of 5G? Dan is je toestel al klaar voor 4G. Zorg dat die instelling aanstaat en herstart je toestel. De stappen kunnen per toestel een beetje afwijken.

 

Staat bellen via 4G ook tussen je instellingen? Schakel die optie dan ook aan (Instellingen > Mobiele netwerken > Bellen via 4G (VoLTE)).

Alle huidige Telenet-simkaarten ondersteunen het 4G- en 5G-signaal. Je hebt dus geen nieuwe simkaart nodig. Meer weten over je simkaart?

Voorwaarden en disclaimers

  • Aanbiedingen en vermelde prijzen zijn incl. btw en geldig onder voorbehoud van materiële (druk)fouten, vergissingen en/of wijzigingen. 

    Telenet BV, Liersesteenweg 4, 2800 Mechelen, BTW BE0473.416.418, RPR Antwerpen, afdeling Mechelen