Webmail

Tv kijken op vakantie of waar je maar wil

15 januari 2024 - 8 min

De tijd dat we met z’n allen op een vast tijdstip gekluisterd aan de buis zaten om ons favoriete televisieprogramma te volgen is voorgoed voorbij dankzij de komst van streaming. Dankzij streamingapps als Apple TV, Netflix, Streamz, Telenet TV of YouTube kan je films, series en tv kijken, of muziek en podcasts luisteren via het internet. Helemaal draadloos en zonder dat je eerst iets moet downloaden naar je computer. Het enige wat je nodig hebt is een snelle, betrouwbare internetverbinding. Streamen is ook perfect om live sportwedstrijden te volgen van overal ter wereld. En als iedereen van het gezin een andere serie of film wil kijken? Dan streamt iedereen gewoon gezellig wat ie wil op zijn of haar eigen scherm. 

Tips voor tv kijken op vakantie

Belgische tv kijken in het buitenland? Dat kan! Of je nu op een business trip bent of je tv wilt kijken op vakantie, je hoeft nooit nog je lievelingsprogramma of die ene belangrijke sportwedstrijd te missen. Via tv-apps die telecomproviders aanbieden blijft het volledige tv- en sportaanbod beschikbaar op je bestemming buiten België. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een stabiele internetverbinding en je favoriete streamingapps geïnstalleerd op je gsm.

Zorg voor een goede internetverbinding

Ga altijd eerst na of je beschikt over een goede internetverbinding. Als je geen onbeperkte mobiele data hebt, is het altijd slimmer om een lokaal wifi-netwerk te gebruiken. Zo hoef je niet bang te zijn dat je over je datalimiet gaat. Surf je ongelimiteerd in België dan kan je in de EU gebruik maken van dataroaming. Wel opletten, want dit principe geldt niet voor alle landen (bv. Zwitserland en Turkije).

 

Ben je verbonden met internet, dan kan je vervolgens inloggen bij je favoriete streamingdienst of tv-app en kijken maar! Surf je via mobiele data, dan hou je tijdens je verblijf in het buitenland je dataverbruik wel best wat in de gaten. Films en series streamen verbruikt namelijk wel wat mobiele data als je 4G/5G gebruikt. Pas je de streamingkwaliteit aan naar een lagere resolutie, dan verbruik je minder data.  

Kijk tv via de app

Met een tv-app (bv. VTM Go of de Telenet TV-app) kan je overal tv kijken zonder dat je een TV-box of tv nodig hebt. Dat kan vanuit je camper, in je chalet op skivakantie of waar je maar wil. Je hebt natuurlijk wel een wifi-, 4G- of 5G-verbinding nodig om online tv te kijken. Zo goed als alle telecomproviders hebben tegenwoordig een tv-app voor klanten. Zo volg je live je programma’s waar je ook bent.

 

Hetzelfde principe geldt voor streamingapps als Netflix, Streamz of Disney+. Maar let op, je krijgt vaak het lokale aanbod series en films te zien van het land waar je je bevindt. Dat kan je oplossen door een VPN te gebruiken, waarmee het lijkt alsof je gewoon vanuit België surft en dus ook alle lokale content kan bekijken.

Download programma’s en series op voorhand via de wifi

Wil je er zeker van zijn dat je je lievelingsseries kan bekijken wanneer je maar wil? Zonder afhankelijk te moeten zijn van een wifisignaal? Dan kan je er uiteraard ook voor kiezen om ze op voorhand thuis te downloaden op je mobiele apparaat. Zo ben je niet afhankelijk van een wifi-verbinding. Dat is de perfecte oplossing als je niet per se live hoeft te kijken. Wil je casten naar een groter scherm, dan heb je vaak wel een internetverbinding nodig. Houd daar dus rekening mee. 

Programma’s herbekijken wanneer je wil

Heb je een uitzending gemist? Dan kan je met functies als Terugkijk TV of TV gemist, die telecomproviders vaak aanbieden bij een tv-abonnement, programma’s herbekijken. Wil je dat op vakantie doen, dan kan je dat via de tv-app. Zo zal je ook in het buitenland toegang hebben tot het pakket series en films dat je lokale provider aanbiedt in België. In veel gevallen zal je niet enkel live uitzendingen uitgesteld kunnen bekijken maar ook eerder gemaakte opnames online kunnen afspelen vanaf je gebruikersprofiel.

Zenders en streamingdiensten op één plek

Tegenwoordig heb je tig streamingdiensten om je favoriete programma’s te streamen. Die streamingdiensten bieden heel wat voordelen omdat je niet steeds moet switchen tussen de verschillende entertainment content. Je kan meestal kiezen uit een breed aanbod dat voor jou verzameld wordt op één plek. 

Gratis tv kijken

Tegenwoordig kan je via verschillende platformen zoals GoPlay, VTM GO of VRT MAX gratis tv kijken als je een profiel aanmaakt. Wil je de beste kijkervaring met toegang tot alle soorten entertainment, dan heb je ook verschillende opties tegen betaling. Ontdek zelf hoe makkelijk sport, series, films en tv kijken is met Telenet TV.