Webmail

Telenet Group voor de derde keer op rij Baanbrekende Werkgever

15 november 2023 - 5 min

Telenet Group heeft voor de derde keer op rij de titel en het bijhorende certificaat gekregen van Baanbrekende Werkgever. Omdat we samen met 19 andere pioneers de derde keer die titel krijgen, werd Telenet Group ook bekroond met een ‘Baanbrekend Kompas’. Baanbrekende Werkgever is een initiatief van Jobat.be.

Wat maakt Telenet Group een baanbrekende werkgever?

Groeien in een bedrijf dat steeds in beweging is

Elk jaar komen er bij Telenet Group zo’n driehonderd nieuwe jobs bij. De helft daarvan gaat naar eigen medewerkers. Dat Telenet intern doorgroeien erg belangrijk vindt, staat dus als een paal boven water. Telenet past zich voortdurend aan de veranderende wereld aan en wil dat hun medewerkers kunnen meegroeien. Een gedeelde verantwoordelijkheid – iets wat we doen voor mekaar.

Learning Weeks

Vijf weken waarin Telenet-medewerkers heel gericht hun horizon verbreden. Keynotes over leren en leersessies rond diverse thema’s. Een GROW-village waarin de verschillende afdelingen zich voorstellen en je een beeld geven van de groeikansen bij Telenet. En die zijn er plenty.


De Learning Weeks zorgen voor een frisse bries binnen de organisatie. Vrijblijvende learnings mogen dan voor velen nieuw zijn, wie er volgt, raakt duidelijk geïnspireerd om zich verder te verdiepen. De ruime meerderheid krijgt een duidelijk(er) zicht op hun groeikansen en wil die ook grijpen.

Switch Internships

Op de Switch stage schreef Tony Amegbedji zich vorig jaar in. Hij voelde dat hij binnen Telenet meer kon doen dan wat hij deed. Tijdens die stage ontdekte Tony wat er binnen het bedrijf mogelijk was, maar hij ontdekte vooral dat hij horizontaal wou groeien, veel meer dan verticaal.
 

Switch was dan ook de gedroomde zijstap. Nu is hij Digital Content Coördinator. Alles wat bezoekers zien gebeuren op telenet.be, is het werk van Tony en zijn collega’s. Een intensief en boeiend programma tijdens de stage en trainingen. Maar zijn richting heeft Tony nu wel gevonden.
 

Ontdek zijn verhaal

Expedition T

Het online platform Expedition T geeft de medewerkers van Telenet een helder zicht op hun sterktes en ambities. Dit zorgt tegelijk voor een heel duidelijk beeld van de diverse talenten die Telenet in huis heeft. En dat die talenten het puur professionele overstijgen, bewees de muzikale show van het spontaan gegroeide Telenetkoor met uitsluitend collega’s, van bas tot sopraan.

Toch geen zangtalent? Geen probleem!

Nog een opmerkelijk initiatief binnen Expedition T, is het Apollo-project. Perfect voor iedereen die Telenet wil helpen innoveren en zelf ook bijleren. Een groepstraining zet je in gang om samen met je teamgenoten een innovatieproject uit te werken. De presentatie aan het directiecomité vormt het hoogtepunt.
 

Collega’s met extraveel ambitie en die (nog) sneller willen groeien, de ‘accelerators’, vinden bij Telenet tal van persoonlijke trajecten, met assessments en bootcamps die een uniek groeipad mogelijk maken.

Collega's getuigen over hun groei bij Telenet

Team Lead Aankoop Karen Clement doet haar verhaal en gaat langs bij Talent Lead Thomas, Application Specialist Tony Amegbedji en Product Owner Inge om te praten over hun groeitraject.