Webmail

E-mail gehackt? Wat te doen?

02 januari 2023 - 5 min

Hackers. Helaas lukt het ze vaak duizenden mailadressen en wachtwoorden te hacken. En daarmee dan weer op je andere platformen zoals Twitter en Facebook geraken. Hoe weet je of jouw zakelijke (Telenet) mail gehackt werd?

Is mijn mail gehackt?

Hackers vertellen het je niet wanneer ze je gegevens hebben of misbruiken. Daarom check je het best zelf.  
  

Op Haveibeenpwned.com check je makkelijk of hackers de gegevens van je email hebben gehackt.

Zo zie je: 

  • het aantal misbruiken 
  • welke accounts de dupe zijn 
  • of ook andere gebruikersnamen en wachtwoorden gehackt werden  wat je nu best doet (bvb. je wachtwoord veranderen) 

En wat nu?

Je kunt de hack niet ongedaan maken. Ook aan de beveiliging van websites waarop je je gegevens achterlaat om te winkelen of informatie te krijgen, kan je niks doen. 
  
Wat je wel kan doen, is regelmatig je paswoorden veranderen. Kies een sterk wachtwoord. Hoe je dat doet, lees je hier. Zo bescherm je je gegevens alvast beter in de systemen waarvoor jij verantwoordelijk bent. 

Nog meer inspiratie

Artikel

Wachtwoorden bewaren hulpmiddelen
Wat is de beste manier om al je wachtwoorden te onthouden? Deze 3 hulpmiddelen bewaren veilig je paswoorden.

Artikel

Hoe veilig is een gratis antivirusprogramma?
Online criminaliteit: iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Ook kleine bedrijven. Maar hoe kies je een antivirusprogramma? En hoe veilig is dat écht?

Artikel

Tips tegen hackers
Het aantal cyberaanvallen, ook op kleine bedrijven, neemt alleen maar toe. Hoe kan je zien dat je gehackt bent? En hoe kan je je beschermen tegen hackers?

Artikel

Hoe sterk is jouw wachtwoord?
Benieuwd of jouw wachtwoord sterk genoeg is om aan digitale dieven te weerstaan? Doe de test. Dan weet je meteen of je wachtwoord aan vernieuwing toe is.

Artikel

Stijn werd slachtoffer van phishing
Internetveiligheid is belangrijk voor élk bedrijf, ook voor kleine ondernemingen. Stijn werd opgelicht via een sms: de daders plunderden zijn rekening.

Artikel

Hackers op de loer. Hebben ze uw gegevens al?
Regelmatig ontvreemden hackers duizenden mailadressen en paswoorden. Hoe weet u of hackers uw zakelijk mailadres en paswoord gestolen hebben?

Artikel

Online gevaren voor je zaak (+ hoe je ze vermijdt)
Steeds meer Belgische ondernemingen worden het slachtoffer van online criminaliteit. We lijsten de vaakst voorkomende scams voor je op én geven je tips om je niet te laten vangen!

Artikel

Tips voor sterk wachtwoord
Een ijzersterk wachtwoord is onmisbaar om je onderneming en je bankrekening te beschermen. Maar hoe ziet een stevig versleuteld wachtwoord eruit?

Artikel

Ransomware: wat u moet weten over gijzelsoftware
Ransomware of gijzelsoftware is een beangstigende epidemie. Hoe beschermt u uw bedrijf ertegen? Wij vatten het voor u samen.

Artikel

Cybercriminaliteit bij kmo’s: 4 risico’s
Als grote jongens gehackt worden, lezen we het in de krant. Maar 90% van de datalekken gebeurt bij kleine bedrijven.

Artikel

Wedden dat we uw wachtwoord kraken!
Natuurlijk hebt u een moeilijk te kraken paswoord op computers, tablet en smartphone. Durft u dan ook testen hoe snel wij uw wachtwoord kunnen kraken?