Cercle Royal Gaulois investeert in brandbeveiliging

26 augustus 2020 - 4 min

Om een geklasseerd gebouw te beheren, moeten heel veel zaken en parameters tegelijk gemonitord worden. En dat is geen eenvoudige opdracht. Een efficiënt branddetectiesysteem dat doelgericht en meteen ingrijpt is dan ook essentieel. Samen met Telenet Business heeft Cercle Royal Gaulois de brandveiligheid van het gebouw waarin zij gevestigd zijn, verhoogd.

"Branddetectie is een onmisbare veiligheidsmaatregel voor een prestigieuze locatie als die van Cercle Royal Gaulois ", zegt Olivier Sermeus, algemeen directeur van Cercle Royal Gaulois. "Toen ik hier begon, was ik verbaasd dat het pand geen brandbeveiligingssysteem had. Een van onze zalen is geklasseerd. Een branddetectiesysteem is noodzakelijk om te vermijden dat een calamiteit het gebouw beschadigt of vernietigt", zegt hij.

Als je een branddetector in een geklasseerde ruimte installeert, moet jij je aan het gebouw aanpassen.

Olivier Sermeus

Algemeen Directeur van Cercle Royal Gaulois

Meer gemoedsrust

Het branddetectiesysteem van Telenet Business biedt zijn klanten een eenvoudige en doeltreffende oplossing. "Wanneer het gebouw gesloten is voor publiek, zijn er 2 conciërges aanwezig. Het idee dat een sms'je hen waarschuwt bij dreigend gevaar, geeft hen heel wat gemoedsrust. Weten dat bij een groot probleem de brandweer onmiddellijk op de hoogte is, is voor mij als algemeen directeur heel geruststellend", vervolgt Olivier Sermeus.

Draadloos bleek voor ons de beste oplossing

"We werken al jaren samen met Telenet Business voor mobiele telefonie en bij de aanbesteding voor de installatie van branddetectoren in het gebouw, kon mijn contactpersoon bij Telenet Business me een oplossing bieden", zegt Olivier Sermeus. Dat laat zien hoe belangrijk een vaste contactpersoon is.

 

"Ons gebouw is anders omdat sommige zalen geklasseerd zijn en je er dus niet zomaar iets aan mag veranderen. De draadloze oplossing – dus zonder ingrijpende werken – is een interessante optie voor ons gebouw. Deze oplossing is niet de goedkoopste, maar ze sluit wel het best aan bij onze eisen. En we kunnen rekenen op een optimale oplossing en service. Een duidelijke tijdswinst in drukke tijden." gaat Olivier Sermeus verder.

We kunnen je gegevens niet ophalen. Maak zelf je keuze

Uitdagingen

Deze heb je

Oplossingen

Deze heb je

Voordelen

Deze heb je

Uitdagingen

Deze heb je

Oplossingen

Deze heb je

Voordelen

Deze heb je

Uitdagingen

 • Branddetectiesysteem
  aanpassen aan een geklasseerd gebouw
 • De eisen van de klant begrijpen om een compleet en efficiënt dossier aan te leveren
 • Installatie van een onopvallend detectie-systeem zonder ingrijpende werken 

Oplossingen

 • Installatie van draadloze detectoren en communicatiesysteem
 • Jaarlijks preventief onderhoud 
 • Technische dienst 24/7
 • Remote Secure Network voor een controle vanop afstand 

Voordelen

 • Integratie in het gebouw door middel van een discreet systeem
 • Bewakingssysteem op afstand voor meer veiligheid
 • Sms-melding voor onmiddellijke interventie

Troeven die echt het verschil maken

Er zijn veel selectiecriteria om aan te voldoen en het behoud van het gebouw is een prioriteit. In het aanbod van Telenet Business heeft Cercle Royal Gaulois elementen gevonden die de keuze voor deze partner rechtvaardigden.

 

"Het dossier was volledig voorbereid. We begrepen meteen wat er geïmplementeerd kon worden en hoe dat tegemoet zou komen aan onze noden. Ik wil eveneens de vlotte bereikbaarheid van de dienst na verkoop beklemtonen en het feit dat je wordt geholpen door personen die het dossier door en door kennen. Het centrale beheerplatform, dat op afstand werkt, verdient ook een pluim. Hierdoor kunnen we meteen reageren wanneer een probleem zich voordoet", zegt Olivier Sermeus tevreden.

Absolute tevredenheid

Olivier Sermeus verbergt zijn tevredenheid niet. "De opvolging door Telenet Business verloopt optimaal. Als ik dan één opmerking zou hebben, is het de levensduur van de batterij van de brandsensoren, want die zijn maar vijf jaar autonoom. Maar ook daar waarschuwt het communicatiesysteem wanneer je moet ingrijpen. Ik kan zeggen dat ik absoluut tevreden ben sinds ons branddetectiesysteem is geïnstalleerd", zegt de algemeen directeur van de Cercle Gaulois.

 

Interesse in branddetectie?

Branddetectie, verlies geen seconde. Voor brandveiligheid ga je best met experts in zee.

Wat is een Security Operations Center en hoe werkt het?
Mark Van Tiggel legt uit hoe Telenet zijn eigen Security Operations Center inzet om zowel interne systemen als klantenapplicaties te beschermen.
BelOrta verbetert beveiliging met 360°-camera’s
Fruit- en groenteveiling BelOrta heeft vandaag een betere beveiliging met minder camera’s. Ze kozen voor een intelligente camerabewakingsoplossing.
Branddetectiesystemen voor geklasseerde gebouwen
Samen met Telenet Business heeft Cercle Royal Gaulois de brandveiligheid van het gebouw waarin zij gevestigd zijn, verhoogd.
De optimale inbraakbeveiliging van A&C Systems
Het veiligheidsniveau van uw organisatie verhogen en valse alarmen elimineren? Haal inspiratie bij de inbraakbeveiliging van A&C Systems.
Slimme camera’s in PZ Mechelen-Willebroek
In tijden van snelle berichtgeving wil het Nationaal Crisiscentrum de meest betrouwbare informatiepartner zijn. Ontdek hier hoe ze dat doen.
Branddetectie in uw organisatie
Als werkgever dient u een degelijke brandveiligheid te voorzien om het welzijn van uw medewerkers te waarborgen.