Naadloze netwerkoverdracht op de landsgrens met 5G

23 januari 2024 - 3 min

5G heeft al meerdere malen zijn waarde bewezen binnen de logistieke sector, met opvallende toepassingen in de havenomgeving. Een recente use case bij de Belgisch-Nederlandse grens, waarbij 5G ingezet wordt om voertuigen en schepen vanop afstand te besturen, onderstreept het belang van een naadloze netwerkovergang. 

Het lijkt ongelooflijk, maar ons 5G-netwerk heeft de grenzen van het mogelijke verkend door schepen of voertuigen vanop afstand te besturen. Het 5G Blueprint-project wijdt zich aan het onderzoeken van deze mogelijkheid, waarbij de bestuurder zich in een kantoorruimte met geavanceerde schermen bevindt van waaruit hij alles coördineert.

 

De uitvoering van deze opmerkelijke use case vond plaats aan de Belgisch-Nederlandse grens, waardoor een naadloze overgang van het Telenet-netwerk naar het KPN-netwerk van cruciaal belang was. Hoe het precies in zijn werk gaat, ontdek je in de video.

Deze soepele netwerkovergang is nog niet gestandaardiseerd in het huidige 5G-landschap, daarom positioneert dit project zichzelf als een state-of-the-art initiatief.

Bram De Valck

5G Programme Lead Telenet Business

Inspiration